משמעות ערעור המדינה בפרשת עוזרי (ינשוף)

  • ממתין לדיון כתוצאה מנהיגה בשכרות
    דב גרוס | 13/07/2010 23:50

    לפני כשנה נתפס חברי "בשכרות" כאשר הינשוף מדד 350.רשיונו נשלל לחודש והרכב הושבת לחודש.טרם התקבל פס"ד.שאלתי:במידה ויקבע בערעור המדינה כי הרף המותר יהיה 400 :פרושו שחברי יצא זכאי? בלי 10 נקודות?האם יקבל פיצוי כלשהו(בגין החודש שלילה +אחסון הרכב+עו"ד)?

    • משמעות ערעור המדינה בפרשת עוזרי (ינשוף)
      עו"ד אנושי אלי | 14/07/2010 11:57

      דב, שאלת שאלה נבונה ביותר... . מדינת ישראל ערערה על קביעת ההרכב המיוחד של בית המשפט לתעבורה בי'ם, שקבע בין היתר שיש להעמיד את רף האכיפה בשכרות לגבי מכשיר הינשוף על 400 מ"ג. לגבי המדינה הרף אמור להיות 290, כפי שקבע המומחה שלהם. יש לשים לב שמדובר בינשוף (דרגר) ולמשטרה יש דרכים נוספות להרשיע בשכרות או בהשפעה כגון בדיקת המאפינים או בדיקת דם, שלא לדבר על סירוב להיבדק. החלטה תתקבל בחודשים הקרובים על ידי בית המשפט המחוזי בי'ם - ונדמה שהפרשה תמשך עד להחלטה בבית המשפט העליון. בכל מקרה תיקים עומדים נדונים כיום ברף של 290. מעל רף זה נדמה שכל שופט פועל כרצונו חלק מתחשבים, חלק ממשיכים כרגיל וחלק ממתינים להחלטה. בכל מקרה עו"ד שמתמחה בדיני תעבורה, שיבדוק את נתוני התיק יכול לקבוע את הטקטיקה הנבונה לניהול התיק. לגבי פיצוי, אם התיק יסגר בסופו של יום עקב שינוי הכמות, קשה לראות בכך בסיס לפיצוי, שכן כבר נקבע שפיצוי ישולם עקב זיכוי מוחלט, במקום שלא היה מקום מלכתחילה להגיש את כתב האישום - שינוי החוק או הפסיקה במהלך המשפט אינה עונה לקריטריון זה. אולם אם נניח מוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות בגין 270 מ"ג, כאשר המשטרה עצמה טוענת בבית המשפט שהרף הראוי הינו 290 מ"ג, יש מקום לשקול הוצאות נגד המשטרה... . בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

      • בהקשר לשאלתי-חברי נתפס בשכרות-350 מ"ג
        דב גרוס | 14/07/2010 13:43

        אלי- תודה לתשובתך.חברי ממתין לדיון ולפס"ד.האמת שלא ציפה לפיצוי בגין עלויותיו+שלילה שקיבל כבר+אחסון הרכב. מקוה שיהיה זיכוי ואז לא יהיה קנס ולא 10 נקודות.משך הזמן שעבר ממועד העבירה מכביד עליו וכמוהו "כעינוי דין".מדוע אין סולם דרוג לעבירות שכרות? אם היה-כי אז המשפטים היו מסתיימים מהר ולא היה צורך להיעזר בעורכי דין. השופט היה ממלא תפקיד טכני בלבד.תסכים עמי כי דיו אחד לעשיר שביכולתו לשכור את העו"ד הטוב ביותר ודין אחר לעני. ושוב ,מודה לך על תשובתך.

        • דרוג ענישה בעברות שכרות
          עו"ד אנושי אלי | 14/07/2010 15:03

          דב, אתה די צודק בגישה שמי שיכול לשכור את שרותי עו"ד שמומחה לדבר יצליח יותר מאדם שאין ידו משגת - אבל אילו החיים וכך גם בתחומים אחרים מי שידו משגת נהנה מהחיים יותר... . בכל מקרה דרוג ענישה בעברות השכרות נשלל על ידי בית המשפט העליון, שקבע ששנתיים זה שנתיים במספר פסקי דין. מדובר בפרשנות מימנליסטית של החוק, שאומנם מאפשר חריגה מעונש המינימום, אך כיוון שלא הגדיר מה הקריטריונים לכך, הרי בתי המשפט המחוזיים והעליון ממעטים לאפשר חריגות ולבטח לא משמעותיות מענישת המינימום - 2 שנות פסילה. ומנגד אף שוללים פרשנות מקילה של בתי המשפט לתעבורה. לסיכום - יצוג טוב עולה כסף, אבל לרוב שווה זהב. עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

          • אני רוצה לעיין בתיק הערעור
            ירון | 14/07/2010 15:33

            עו"ד אנושי, האם תוכל לכתוב פה את מספר התיק של ערעור המדינה? ו\או כל פרט שיביא אותי להבין מה הולך ממש בימים אלו שם... אני ממש "מת" לעקוב אחרי סיכומי הדיונים... תודה מראש!!! זה חשוב לי

            • פרטי הערעור בפרשת הינשוף
              עו"ד אנושי אלי | 14/07/2010 20:28

              ירון, מדובר בתיק בית המשפט המחוזי ירושלים ערעור תעבורה 25457-04-10 בפני הרכב השופטים: חנה בן עמי תמר בזק רפפורט דוד מינץ החלטה אמורה להתקבל כנראה לאחר הפגרה בסביבות ספטמבר והלאה. עו"ד אלי אנושי מנהל פורום תעבורה.