מהירות מופרזת

  • מהירות מופרזת
    יעלה | 09/07/2010 21:58

    נעצרתי על נסיעה במהירות מופרזת בשטח עירוני 112 במקום 60. זומנתי לשיחה עם קצין ביום ראשון (אז אני מבינה שישלל רשיוני לחודש- נכון?) וכן קיבלתי זימון למשפט. יש לי רישיון למעלה מ20 שנה וזוהי העבירה הראשונה שלי. מהו העונש הצפוי. תודה יעלה

    • מהירות מופרזת
      עו"ד אנושי אלי | 09/07/2010 23:31

      יעלה, נסי לשכנע את הקצין שלא לפסול את רשיון נהיגתך בדיוק עקב אותם נסיבות שתיארת. אם הוא יפסול פני לעו"ד על מנת שינסה לבטל את הפסילה (שימי לב יש שביתה בבתי המשפט ואין קבלת קהל לציבור הרחב). בכל מקרה במשפט עקב המהירות הגבוהה יש חשש לפסילה, וכן פסילה על תנאי וקנס. עדיף לקבל יעוץ מעו"ד. בהצלחה, עו"ד אנושי אלי - מנהל פורום תעבורה.

    • ייצוג בשימוע לפני החלטה על פסילה מנהלית,
      אסף | 10/07/2010 02:24

      יעלה שלום העבירה בה הואשמת אכן גוררת הזמנה לדין ושימוע (שאת מכנה "שיחה") אצל קצין משטרה. לקצין יש סמכות שבשיקול דעת לפסול לך את הרישיון ל30 יום (לא יותר ולא פחות) או להימנע מפסילה. מדובר בסמכות שבשיקול דעת ולא בפסילה אוטומטית. החלטת הקצין נתונה לתקיפה בבית דין לתעבורה. לך יש זכות לנסות לשכנע את קצין המשטרה לא לפסול לך את הרשיון. יש לך גם זכות לפי סעיף 22 לחוק לשכת עורכי הדין להיות מיוצגת בשימוע ע"י עו"ד מטעמך (למרות שלמשטרה יש דעה שלילית בעניין מסיבות ברורות). בהנחה שרישיונך חשוב לך, רצוי מאוד שתהיי מיוצגת בשימוע. על הקצין לשקול לצורך החלטתו, קיום של ראיות לכאורה ומסוכנות של הנהג/ת. מושגים אלה בדרך כלל לא מוכרים למי שאינו משפטן ולכן גם קשה לשכנע בעניין (מעבר ל: "תעשה לי טובה", "זה לא יקרה יותר" וכו'). הייצוג חשוב גם לצורך אשפרת של ערעור על החלטת הקצין במידה ותידרש, וגם על מנת למנוע ממך להפליל את עצמך ולספק לתביעה מידע שיפעל נגדך. למרות שהעבירה הוא חמורה (52 קמ"ש מעל המהירות המותרת ו 22 קמ"ש מעל המהירות של ברירת קנס), אני מעריך, גם לנוכח העבר התעבורתי המעולה שלך, שיש סיכוי סביר לפחות להוציא אותך מהשימוע ללא פסילה, וסיכוי טוב לפחות לבטל את הפסילה בערעור, אם וככל שזה ידרש. לגבי המשפט, אציין בשלב זה, שקיימת פסיקה של בית המשפט המחוזי, שאומצה בבתי דין לתעבורה, בעניין אי האמינות של הממל"ז בתנאים הקיימים. בהצלחה.

    • מהירות
      |עו"ד חקלאי. נועה | 10/07/2010 18:14

      יעלה בנוסף למה שכבר נאמר - חשוב לדעת באיזה מכשיר נמדדת? האם בדבורה או בממל"ז (אקדח הלייזר). האם השוטר עמד בצד ועצר אותך או שנסע אחרייך? באיזה אזור בארץ בוצעה העבירה? אגב אם עברך באמת באמת באמת ללא כל רבב 20 שנה - נסי לפנות לקצין את"ן מחוזי בבקשה שיבטל הדוח ויסתפק באזהרה.