קרא בנחת את הכתוב בדו"ח

  • אי ציות לתמרור עצור
    אלכס | 09/07/2010 09:44

    נעצרתי בישוב אורנית על "אי ציות לתמרור עצור". השוטר עומד בכניסה ליישוב ומסתכל על הרכבים שנכנסים. מדי פעם הוא מחליט גם להסתכל לצד השני(מרחק של כ 50-70 מטר). השוטר עצר אותי וטען שלא עצרתי. לאחר מכן הוא אמר שאולי ניתן להמיר את הקנס להזהרה ולאחר בדיקה במחשב אמר שלא כי: 1. יש לי עבירת חניה משנת 2007- מה הקשר???? 2. יש לי עבירת מהירות משנת 2006. יש לי מספר שאלות: 1. האם שוטר שעוסק במשהו אחר. (בקרה על הרכבים שנכנסים ליישוב) יכול לעצור מישהו שמגיע מהצד השני? הוא לא מרוכז ומסתכל לשם מדי פעם. 2. מהו המרחק שבו השוטר צריך לעמוד ממקום ביצוע העבירה? 3. האם ניתן להמיר את הקנס בהזהרה? 4. העצור הוא בירידה ואמרתי לשוטר שיתכן והרכב הידרדר וזה מה שהוא ראה. זה יכול לעזור לי? 5. האם כל הטענה ששוטר חייב לחשוב כובע היא נכונה? 6. לדעתי השוטר בכלל לא ממחלק תנועה. עוזר לי? מה ניתן לעשות לדעתכם?

    • קרא בנחת את הכתוב בדו"ח
      פיקח | 09/07/2010 10:26

      1.בדוק האם השוטר כתב כי הוא שמר על קשר עיין רצוף עם רכבך לאורך כל זמן ביצוע העבירה. --->>> אם הוא לא כתב זאת תוכל לטעון כי הספקת לעצור כאשר הוא הסיט את מבטו לכוון הכניסה וכאשר הסתכל שוב לרכבך כבר המשכת בדרכת לאחר העצירה. 2. צלם את שלט העצור מהמקום בו עמד השוטר והוכח כי שדה הראייה חסום או מוגבל. 3. שוטרים הם מסוג האנשים שלא יחבשו את ספסלי האוניברסיטה או הטכניון - ולכן כדאי לראות כיצד ניתן לתקוף את מה שכתב השוטר כי בדרך כלל היעדר השכלתם מסייע לקורבנותיהם.

    • אהבתי את הטענה בענין הכובע
      דוד, מתנדב בתנועה | 10/07/2010 06:48

      אי חבישת כובע הינה עבירת משמעת ולא מונעת מהשוטר לראות עבירה. כל שוטר שלמד לרשום דוח תנועה כראוי רשאי לרשום דוח. קח בחשבון שיתכן שהשוטר עבד/עובד בתנועה אבל היה בתפקיד שונה באותה תקופה/באותו יום. לא ניתן להמיר את הקנס באזהרה מאחר ולא מתקיימים התנאים לאזהרה שהם א. הודאה באשמה ב. ותק בנהיגה 10 שנים ג. 5 שנים ללא עבירת תנועה, כולל עבירות מ- 2006 זה שהעצור בירידה לא מקל על החובה לעצור. סע למקומות כמו חיפה וצפת ותראה תמרורי עצור בירידות חזקות. תלמד את הלקח !!!

      • זה לא עניין של למידת לקח
        אלכס | 10/07/2010 10:10

        זה לא עניין של למידת לקח או חבישת כובע. אני באמת חושב שעזרתי בעצור והשוטר עומד ועוסק בהרבה מאוד דברים אחרים ויתכן ולא ראה כראוי. אני מרגיש שנעשה לי עוול אבל אין לי שום טעם ללכת לבית משפט כי מדובר במילה שלי נגד המילה שלו. ולצערי נראה שהקנס כתוב בצורה תקינה שהיה לו שדה ראיה טוב ושהוא היה בקשר עין עם הרכב עד שהוא עצר אותי.