אין טענת הגנה למורה נהיגה

  • מורה נהיגה
    א.סודקי | 06/07/2010 16:25

    מה העונש לגבי מורה נהיגה שדיבר בטלפון ללא דיבורית תוד כדי ובזמן שיעור נהיגה אשר היה יושב ליד התלמיד/ה שלו בזמן נסיעה על הכביש , האם יקבל קנס ב1000ש"ח או יקבל הזמנה לדין , מה גורלו ומה טענות הגנותיו ???? תודה מראש

    • אין טענת הגנה למורה נהיגה
      דוד, מתנדב בתנועה | 08/07/2010 03:15

      למורה נהיגה עומדת טענת הגנה כמו לכל אדם אחר. מאחר ומורה לנהיגה אחראי לרכב בו נוהג אדם בלתי מיומן, מטבע הגדרתו כתלמיד, הרי שהוא חייב להיות מרוכז בדרך, בתנועה בדרך ובשטויות שהתלמיד עושה בדרך. הרי אם וכאשר המורה יצטרך להניח יד על ההגה ולהפנות את המכונית כעזרה לתלמיד, הוא יהיה כנהג לכל דבר, אם אתה מבין את המצב שאני מתאר. לפיכך, הוכנסה ההוראה האוסרת על מורה לנהיגה שימוש בטלפון סלולרי בזמן שיעור. בנוסף, עומדת כנגדו העובדה שהוא מהווה דוגמא אישית לתלמיד. בקיצור, אין לו טענת הגנה.

    • מורה לנהיגה מבצע עבירת תנועה, מה עוד?
      גיא "אנשים באדום" | 09/07/2010 21:46

      תקנת התעבורה במקרה כזה קובעת כי יש להגיש נגד המורה הזמנה לדין. דוח על עבירה כזו עם קנס ניתן לנהג "רגיל". אילו "נסיבות" יביא המורה המכובד להגנתו בפני השופט? מה יגיד המורה אם חלילה בעת שיחת הטלפון הדחופה שלו, תיגרם תאונה? האם יש לך רצון שמורה זה ילמד את ילדך לנהוג? האם תקבל את הנסיבות של המורה אם חלילה תהיה מעורב / קשור בתאונה שעלולה להיגרם כתוצאה מחוסר תשומת הלב של המורה בעת נהיגת תלמידו כשבאותה עת המורה מדבר בנייד? אם הייתי השופט במשפט הנ"ל הייתי שולח את המורה לעבודות שרות בבית לוינשטיין לטיפול בפצועי תאונות. כשיסיים אותן נמשיך במשפט .... נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com