עבירת תנועה לא נמדדת בסטופר

  • עצירה בתחנת אוטובוס לרגע
    שרון | 05/07/2010 22:12

    היום נסעתי בחיפה ליד מרכז חורב, ורציתי לעצור לרגע להגיד לאישתי בסוללרי שתחכה רגע כדי שאאסוף אותה, ליד תחנות האוטובוס על הכביש עמד פקח שבתחילה לא זיהיתי אותו כפקח וסימן לי משהו, עקפתי אותו ועצרתי אחרי 20 מטר ובנתיים ניסיתי להתקשר, בעודי מנסה לדבר בטלפון הפקח הגיע אליי וביקש לא להחנות כאן. שאלתי אותו ממתי אסור לעמוד לרגע בתחנת אוטובוס, ואז הוא אמר לי "מה אני מתווכח איתך בכלל", והלך לצלם את הרכב שלי, בעודו מתחיל לצלם סגרתי את הטלפון ויצאתי מהתחנת אוטובוס. שאלתי האם על ה-10 שניות עמידה בצד, העירייה יכולה לקנוס אותי, זאת ועוד באם אני מגיש ערעור שבסופו אבקש לבטל את הקנס או להשפט, האם ייתכן ואשלם יותר במשפט. ושאלה נוספת, האם מותר לעצור לרגע בתחנת אוטובוס בכדי לסדר חגורה של ילד קטן?

    • עבירת תנועה לא נמדדת בסטופר
      גיא "אנשים באדום" | 06/07/2010 06:13

      ברגע שביצעת את העבירה .......... היא בוצעה. בחוק לא רשום לאחר כמה שניות ניתן לרשום דוח, וכמה שניות מותר לחנות במקום אסור ללא קשר לסיבה. אם חנית בתחנת אוטובוס "לשניה" והתבקשת לפנות את המקום, אז או שהצלחת לשכנע את הפקח בבעיתך או שלא........ "עשר שניות" או יותר הן לא קריטריון לרישום הדוח. אם תקבל את הדוח אני מציע שתפנה לעיריה בבקשה לביטול הדוח עקב היותך שומר חוק (בתקווה....) ושהינך מקפיד לחנות כחוק ושאין לך עבירות ..... ושאתה מבטיח להמשיך לנהוג ולחנות כחוק. אם תענה בשלילה.......... אני לא מציע ללכת למשפט! אל תבחן את השופט בנושא "עשר השניות" ותזכור שהוא עלול להחמיר איתך. נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • על זמנים ורשות הפרה
        דוד, מתנדב בתנועה | 06/07/2010 08:30

        אנחנו נתקלים הרבה פעמים מטבע הדברים בנהגים דתיים. כאשר נהג דתי אומר לי "עמדתי רק לרגע" כאשר מדובר בחנית נכים, אדום-לבן או כל קטע אחר, אני שואל אותו כך: בידוע הוא שאין להדליק אש בשבת. אני רוצה להדליק גפרור רק לשניה בכדי להתמצא בחושך. מותר לי ??? התשובה כמובן שלילית ואני הבהרתי את הנקודה שבמחלוקת. בחוק אין הגבלת זמנים על ביצוע עבירות.

        • לסלחו לי רבותי חכמי הדור. יש חשיבות לזמן
          Ishay69 | 06/07/2010 15:29

          בחנ"א, המשמשת את השוטר לאכיפה מוגדר כדלקמן: עצירה: עצירת רכב לזמן כלשהו. העמדה: עצירת רכב למספר דקות, כאשר הנהג נמצא ברכב או בסביבתו. חניה: העמדת הרכב למשך 10 דקות רצופות כאשר הנהג אינו במכונית ואינו עוסק ברציפות בטעינה או פריקה. כלומר החנ"א דווקא כן מבחינה, לא בסטופר, אבל בשעון. אסור להעמיד רכב בחניית נכה. (גם כשהנהג יושב בתוך הרכב) אסור לעצור בתחנת אוטובוס. (אפילו לא ל10 שניות) אסור לחנות ליד תמרור האוסר חנייה (אפשר פחות מ10 דקות).

          • אני סלחתי לך, הפקח לא!
            גיא "אנשים באדום" | 06/07/2010 20:48

            כנראה שכושר השכנוע שלך ......... למה אסור לחנות במקום אסור? הרי גם ככה אין חניות והכל פקוק כאן. מה יקרה אם אני אחנה בחניית נכה? מה זה כאן חניה פרטית? מה אסור לחנות בתחנת אוטובוס? פגשתי אישה שהיתה במספרה וחנתה בתחנת אוטובוס! התספורת התייקרה לה כך לפתע ......... אדום לבן? רק שניה קפצתי לסופר.......... חברים - אל תעשו עבירות תנועה! תעשו לכם כלל ברזל! החיים יקרים! נהג באחריות ותגיע למשפחה שבבית! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com