השאלה לא ברורה

  • הבדלים בסכומי הקנסות בין רשויות עבור עבירה זהה
    איציק כהן | 28/06/2010 01:19

    שלום, לפני מס' שבועות קיבלתי קנס מפקח עיריית חולון עבור חניה על המדרכה, בסך 500 שקלים. תיאור העבירה המתואר בהודעת הקנס מאגד 3 סוגי עבירות [ציטוט:"העמדת/החנית את רכבך במקום שהחניה נאסרה בו בשטח המדרכה, (יותר משני גלגלים או בלא שנותר מעבר של 130 ס"מ על המדרכה, או שאסורה החניה בכביש בו הועמדו יתר גלגלי הרכב)."סוף ציטוט]- חוק עזר לחולון (העמדת רכב וחנייתו), תשל"ה-1975, סעיף 5א. תקנת התעבורה 72(א)(2א) מפרידה בין 2 סוגי עבירת חניית רכב על מדרכה: אם נותר מרווח של 1.30מ' ומעלה- סמל סעיף 6658 (250 ש"ח). אם לא נותר מרווח 1.30מ'- סמל סעיף 5953 (500 ש"ח). האם בסמכותה של רשות מקומית להתעלם מהפרדה בין חומרת עבירות וכתוצאה מכך בין סכומי קנסות, כפי שמפרידים תקנות התעבורה?

    • השאלה לא ברורה
      |עו"ד חקלאי. נועה | 28/06/2010 21:21

      הפקח היה אמור לבחור את העבירה שמתאימה לעובדות המקרה. אם בחר לא נכון באפשרותך להגיש בקשה. אם בחר נכון - אז הקנס קבוע בחוק.

      • אני אחדד את השאלה
        איציק כהן | 28/06/2010 23:37

        ייתכן שאני קופץ מעל הפופיק, אך ייתכן שחוק העזר העירוני מנוגד לחתקנות התעבורה ולכן איננו חוקי. אחד משלושת ההיגדים בתיאור העבירה בחוק העזר העירוני הוא החניית הרכב כאשר יותר משני גלגלים נמצאים על המדרכה- ללא קשר למרווח של 130 ס"מ שהושאר או לא הושאר לצורך מעבר הולכי רגל. חוק עזר זה מקביל הן לסמל סעיף 6658 והן לסמל סעיף 5953, אך מכיוון שלא צויין בדו"ח אם הושארו או לא הושארו 130 ס"מ, לא ניתן לדעת לאיזה סעיף לשייך אותו, ולכן לא ניתן לדעת מהי חומרת העבירה שבוצעה. כמדומני, החוק אוסר מתן עונשים בדרגות חומרה שונות עבור עבירה זהה.