איפה הצילום ?

  • היכן אוכל לברר האם תמרור מסויים חוקי.
    עידו | 27/06/2010 22:18

    חניתי במקום שהסתבר לי אח"כ שהיה אסור. השלט היה תלוי עקום, וגבוה מהרגיל על עמוד חשמל בכלל, ולא על עמוד רגיל של תמרורים.צילמתי את השלט.איך אני יכול לברר האם השלט הנ"ל חוקי?

    • איפה הצילום ?  לת
      אלפי | 28/06/2010 11:22

      • הנה הצילום.
        עידו | 28/06/2010 16:07

        יש לשים לב שאחרי הפלאש הוא נראה בולט הרבה יותר ממה שהוא במציאות. שים לב לשלטים העקומים, וגם לעמוד הלא סטנדטרטי לתמרורים.

        • עוד שאילה ...
          אלפי | 29/06/2010 06:00

          1) לי זה ניראה כמדרחוב המוצב (בערך) 90 מעלות יחסית לרחוב; איפה (בדיוק) אתה החנית את רכבך ? 2) לא ברור לי (מהתמונה) מה רשום על "התמרור הצהוב" !

          • ובינתיים (כמה "חשדות לאי-דיוקים" בהצבה במקום)...
            אלפי | 29/06/2010 06:50

            לפי תקנת נתעבורה 22(א), "עובר דרך חייב לקיים את ההוראות הניתנות בתמרור,אולם תהיה הגנה טובה לנאשם אם יוכיח שהתמרור ה ו צ ב ,סומן או נקבע שלא כדין" ! ---------------------- בהתאם ל-"הודעות התעבורה" (תמרורים) ו/או להנחיות ההצבה, אם התמרורים המצולמים מתייחסים למדרחוב, אזי: ב13) התמרור "ב-13" צריך להיות מוצב (לפחות) מצדה השמאלי של הדרך ב29) התמרור "ב-29" צ"ל מצדו הימני, השמאלי, או משני צדיה (וזאת לפי טווח האיסור). ---------------- אם התמרורים המצולמים מתייחסים לרחוב עצמו, אזי לפי התקנות וההנחיות להצבת תמרורים: 3) גובה התמרור על עמוד במקום שיש בו הולכי רגל צ"ל 2.20 מ' 5) התמרור יוצב בזווית של כ-93 מעלות מציר הנסיעה של הרכב המתקרב 8)(א) במהירות של עד 50 קמ"ש, טווח הראיה החופשי המומלץ הוא של 50 מ'

            • תיקון להודעה הקודמת שלי, ועוד (קצת) ...
              אלפי | 29/06/2010 06:59

              "ב-13" צ"ל מוצב בצד ימין (ולא כפי שכתבה המקלדת שלי :) תוך 30 יום מהאירוע עליך לבקש את כל התמונות שלהם ואת כל האישורים להצבת התמרורים הרלוואנטיים בשטח, ואם תגיע למסקנה שהמקרה שלך עונה על תנאיי התקנה 22(א), עליך לבקש את ביטול הדוח (תוך אותם 30 יום). שתי הבקשות עדיפות בדואר רשום עם אישור מסירה, תוך שמירת הקבלה .

    • כן פנה לעירייה
      |עו"ד חקלאי. נועה | 28/06/2010 21:23

      בכל עיריה יש מחלקה שאחראית על עניין התמרורים. בקש לקבל את כל האישורים שנתקבלו לעניין התמרור. לידיעתך - קבל המידע כרוכה בתשלום אגרה של כ- 100 שח פלוס מינוס.

      • שאילת הבהרה לעוה"ד
        אלפי | 29/06/2010 06:21

        האם לפי הסעיף 6 ל-"תקנות חופש המידע (אגרות), תשנ"ט - 1999" איני פטור מאגרה היות שהמידע אותו אני מבקש מתיחס לזכויותיי ?

        • לאלפי,
          עידו | 29/06/2010 09:56

          שאלה? 1. תקנות התעבורה שאתה מדבר עליהם, איפה אני יכול לראות אותם בעצמי, כדי שאוכל אח"כ להביאם למשפט אם אצטרך? התמרור הוא בכניסה לסוזן דלל. אתה נוסע בחד סיטרי ומייד משמאלך יש כניסה למתחם של סוזן דלל(אני לא בטוח שהוא מוגדר בחוק כמדרחוב). עכשיו, באמת זוית התמרור שם היא נורא בעייתי, מכיוון שהוא מוצב מייד בקצה המדרחוב, וכשאתה בא מהחד סיטרי, התמרור אינו מולך, ובפנייה שמאלה כבר חלפת על פניו (ולא טרחו לשים אותו בגובה סביר). נראה איך יתפתחו הדברים, אולי אני גם אלך למדוד את גובהו.

          • הגובה צ"ל 2.20 מ' מהרצפה לתמרור התחתון
            אלפי | 29/06/2010 11:31

            הסעיפים אשר (כניראה, מצאו חן בעיניך :-) אינם חלק מתקנות התעבורה, אלא מהקובץ (המחייב של) הנחיות להצבת תמרורים מאת ועדת הטכניון, אשר פעלה מטעם משרד התחבורה. את החוברת ניתן לחפש בטכניון. בהצלחה !

            • תקנות והנחיות להצבת תמרורים 2007 - טיוטא לעיון הציבור
              עו"ד אנושי אלי | 29/06/2010 12:43

              חברי פורום נכבדים שימו לב בקישור לטיוטא הבא וקראו בין השורות לגבי ההנחיות הקימות היום לאור התיחסות להנחיות עבר. עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

              • לפי דעתי :-), ...
                אלפי | 29/06/2010 13:12

                2007 מהווה (עדיין) רק טיוטא בזמן ש-1997 מחייבות

                • כך בדיוק כתוב בדף ההסבר בראשית ההנחיות ויש גם הסברים נוספים בפנים.  לת
                  עו"ד אנושי אלי | 30/06/2010 10:30