ערעור והשגות בתוך 30 יום

  • ערור על דו"ח/רשימת קנסות
    אדי | 27/06/2010 12:48

    שלום. לפני כ 90 יום לקחתי טרמפיסט. הוא ישב במשוב האחורי ולא חגר. נעצרתי קיבלתי דו"ח הטרמפיסט (בגיר מעל 18) לא קיבל דו"ח. השוטר רשם שעלי לשלם 250 ₪ לפי סעיף 6705. יום לפני שבאתי לשלם את בדו"ח בדקתי באתר משרד התחבורה ונכחתי כי סכום הקנס אמור להיות 100 ₪ ולא 250. ובנוסף היה על השוטר לתת דו"ח לנוסע (מבצע העבירה בפועל). התקשרתי למרכז מידע ארצי שם טענו כי הקנס לעבירה כזו היא 250 ₪. איפה ניתן לראות את רשימת הקנסות העדכנית והמחייבת. כמו כן האם טעות ברשימת סכום הקנס עולה כדי דו"ח פגום והינה סיבה לביטולו? וכן האם אי נתינת דו"ח למבצע העבירה בפועל (הנוסע) הינה סיבה לביטול הדו"ח (אכיפה סלקטיבית) תודה אדי

    • ערעור והשגות בתוך 30 יום
      דוד,מתנדב בתנועה | 27/06/2010 16:34

      למיטב ידיעתי יכולת להגיש השגות רק בתוך 30 יום מקבלת הדו"ח. לשוטר אין חובה לרשום לכולם. תאר לעצמך מצב של מיניבוס עם 8 נוסעים. מותר ואפשר לרשום לכל אחד בנפרד דו"ח, אבל אז הרכב יעוכב שעה. בדרך כלל השוטר יסתפק במתן דו"ח תנועה אחד לנהג וישחרר את הרכב להמשך הנסיעה. מתחת את הזמן עד לרגע האחרון, כך שהגעת לסוף התקופה בה אתה יכול לשלם ללא קנס. בכדי להיכנס לתהליך של ערעור בשלב כה מאוחר עליך לפנות לעו"ד, כי לדעתי, הבלתי מקצועית, "הלך עליך" ולא נותר לך אלא לשלם את הדו"ח.

      • לא מובן
        אדי | 27/06/2010 17:05

        דוד תודה. לא מובן איך השוטר פטר את הנוסע ולא בא איתו במו"מ כלל כאשר הנוסע היה מבצע העבירה בפועל בעוד אני מקסימום אפשרתי לעבירה להתבצע. במידה ואגש לבית המשפט. האם לדעתך שופט יראה זאת כאכיפה סלקטיבית, חוסר מקצועיות, ופגיעה בהליך. מה גם שפרוטוקול מס 319 של ועדת הכלכלה הדנה בנושא. מצהיר מר רוני לוינגר ראש חולית תעבורה באגף התנועה. כי "המדיניות היא לתת לנוסע דו"ח ולא לנהג (אלא אם כן הנוסע קטין,)" בכל מקרה בודאי שלא לתת רק לנהג ולפטור את הנוסע בלא כלום. לגבי סכום הקנס מתברר שהסכום עודכן ב2007 ל250 ש"ח ופורסם ברשומות. כרגע אני בודק האם ההליך היה תקין.

        • אני מעריך את העבודה שאתה משקיע
          דוד, מתנדב בתנועה | 27/06/2010 17:20

          הבעיה היא שהתחלת בסוף קטע הזמן שהמחוקק נתן לך לטפל בענין ואתה כעת בלחץ אתה כבר לא יכול לבקש להישפט, כי הופציה הזו קיימת רק במשך 30 יום מביצוע העבירה לשוטר יש שיקול דעת אם לרשום למי מהנוכחים, לכולם או לחלקם הנהג בכל מקרה אחראי על מה שקורה ברכב נהגי מוניות הוחרגו מהמכשלה הזו בכך שהם מחויבים בשילוט המורה לחגור. שילוט זה פוטר את הנהג (במונית בלבד) מאחריות לחגירת חגורת בטיחות בלבד ולא לאף עבירה אחרת, כגון עישון, השלכת לכלוך וכיו"ב עבירות שנוסע עשוי/עלול לבצע והנהג אחראי ולכן ישלם.

    • בקשה להישפט
      |עו"ד חקלאי. נועה | 28/06/2010 21:32

      אדי שלום הקנס על העבירה הוא 250. לשוטר שיקול דעת אם לרשום לך דוח , לנוסע, או לשניכם. באפשרותך להגיש בקשה להישפט בתוך 90 יום.יש להגיש הבקשה ליחידת התנועה שרשמה לך את הדוח - הכתובת נמצאת בגב הדוח. (היית יכול תוך 30 יום להגיש בקשה לביטול הדוח אך את האופציה הזו כבר פיספסת...) אם תעשה כן - כשתקבל מועד למשפט - תוכל לנסות לשכנע את התובע להתחשב בך בשל נסיבות העניין ולתת עונש קל יותר... בכל מקרה זיכוי לא תקבל - אלא אם כן הראיות בתיק דלות - וגם זה קורה לפעמים....