נתחיל מהסוף

  • רשיון אופנוע חסום עקב אי תשלום אגרה וחוסר טסט
    רז | 25/06/2010 19:22

    גיליתי במוסך שאין לי כבר טסט שנה וחצי לאופנוע. עברתי כמה פעמים דירה בשנתיים האחרונות ולא קיבלתי את הזימון כנראה. התקשרתי למשרד התחבורה כדי שישלחו לי את טופס האגרה אך שם נאמר לי שהרשיון חסום ולא ניתן לשלוח אגרה בדואר במצב כזה אלא יש לגשת אליהם פיזית.למה הרשיון נחסם? (לא ידוע לי על עברות תנועה בשנתיים האחרונות שעשיתי).מה העונש על חוסר חידוש טסט בזמן ואיחור של שנה וחצי?האם אצטרך לשלם רטרואקטיבית? האם עלי להגיד שלא נהגתי באופנוע בזמן זה? (באמת ורוב הזמן נסעתי על אוטו)מה העונש שאקבל?

    • נתחיל מהסוף
      דוד, מתנדב בתנועה | 26/06/2010 09:17

      כל עוד לא נתפסת נוהג/רוכב ללא טסט לא תקבל שום עונש. האיסור היחיד על רכב ללא טסט הוא חניה במקו ציבורי, פרט כמובן לעצם השימוש. כן, תצטרך לשלם את כל התקופה רטרואקטיבית. את הסיבות לחסימת הרשיון יאמרו לך במשרד הרישוי. תצטייד בה-מ-ו-ן סבלנות לפני שתפנה אליהם. אי שימוש אינו תנאי לאי תשלום. בכדי לעצור תשלומים לאגרת רשיון רכב צריך להשבית את הכלי, מה שנעשה ע"י החזרת הניירות + לוחיות הרישוי למשרד הרישוי. דרך אגב: רכב שהורד מהכביש עקב תאונת נזק מוחלט (טוטל לוס) זכאי להחזר יחסי של אגרת הרישוי.

      • תודה + מספר שאלות נוספות
        רז | 26/06/2010 14:23

        תודה על התגובה המהירה.האם ידוע לך מה יכולה להיות הסיבה לחיסמת הרשיון ללא עבירות תנועה? האם זה נעשה בצורה אוטומטית אחרי תקופה מסוימת ללא תשלום.כמו כן, ייתכן ובתקופה זו קיבלתי דו"ח על חנייה במקום אסור (תל אביב...גם אופנועים נקנסים). הדו"ח שולם. יתכן שזאת תהיה הוכחה לכך שנהגתי ולכן כן אקבל עונש? תודה.

        • תפסיק לפחד מעונש
          דוד, מתנדב בתנועה | 26/06/2010 22:18

          אין לי מושג למה חסמו לך את הרשיון אם תנהג ותיתפס, תחטוף לא תנהג, לא תחטוף המלצתי: אל תנהג כל עוד לא סידרת את העניינים הטכניים של רשיון בתוקף וביטוח כמו שצריך כאשר אתה נוהג ללא רשיון גם הביטוח שלך לא תופס

    • מה היה בסוף...
      רז | 10/07/2010 10:12

      1. משרד הרישוי - קבלת טופס וורוד שעליו יחתום המוסך כשיבדוק את האופנוע.2. משטרה - על מנת לשחזר את ההורדה מהכביש (בגלל בורג בספרה 3 שהפכה אותו להראות כמו 9).4. בדיקה במוסך רישוי 5. משרד התחבורה על מנת לקבל את טופס הרשיון לאופנוע + תשלום בבנק הדואר (לא היה צריך לשלם רטרואקטיבית כי האופנוע הורד מהכביש ע"י המשטרה, כך שרשמית היה ללא שימוש).6. טסט נוסף (באותו יום!) במוסך רישוי.סה"כ - 5 שעות ברוטו...