קבלת קנס תעבורה לאדם שנפטר

  • קבלת קנס תעבורה ע"ש אמי לאחר מותה-האם אין התיישנות
    מאיר | 24/06/2010 19:25

    שלום רב אמי נפטרה לפני מס' חודשים ולהפתעתי קיבלתי בדואר שובר לתשלום קנס על שמה בשל עבירת תעבורה -מבית משפט השלום שהיא עשתה לפני מס' שנים-תאונת דרכים. השובר הוא עם כפל קנס -תוספת פיגורים ומגיע לכ-2000 ש"ח ! 1.האם אין כאן חוק התיישנות לעבירה מהסוג הזה?10 שנים על עבירות תעבורה כעוון?.. 2.האם אני אמור בכלל לשלם את הקנס?הרי שילמתי כבר את כל חובותיה ולא נותר כסף בחשבונה.. 3.במידה ולא תהיה ברירה אחרת אלא לשלם ,האם ניתן לשלם את סכום הקנס המקורי בלבד? למי אני פונה על מנת לברר זאת? 4.האם מוסד ממשלתי כמו בית משפט לא יודע שאדם נפטר..? תודה רבה על מענה מקצועי!

    • קבלת קנס תעבורה לאדם שנפטר
      עו"ד אנושי אלי | 24/06/2010 20:59

      מאיר פנה למרכז לגביית קנסות שיושב ברח' יפו בירושלים בכתב, והסבר להם את המצב שאמך נפטרה, צרף תעודת פטירה ובקש את ביטול הקנס וריבית הפיגורים. בהצלחה, עו"ד אלי אנושי - מנהל פורום תעבורה.

      • ידוע לי שאם אדם מת מפסיקים הליכים נגדו - זה בחוק
        מה זה משנה | 24/06/2010 22:38

        אני במקומך אם הם מסרבים, תובע אותם על עוגמת נפש של 10000 שח מינימום. בעידן הממוחשב היה ראוי כי משרד הפנים יעדכן את כול הגורמים וטרם משלוח הודעה יוודו במשרד הפנים שהבן אדם עדיין חי. בושה וחרפה של מדינה! רק יודעת לקחת ולדרוש גם אחרי מותו של אדם! בושה!

      • תודה.כלומר,הסיכוי לקבלת בקשתי לביטול הקנס גבוה ?  לת
        מאיר | 24/06/2010 22:43