הגדרת ג-43

  • מה חדש לגבי חניית נכים
    עזרא .עכו | 21/06/2010 10:01

    האם יש הנחיה חדשה בנושא חניית נכים שרק בעלי כסאות גלגלים מורשים לחנות ליד תמרור ג-43 ?ואם כן מה הפתרון לנכים בעלי תו חניה שלא מתנעיים עם כסאות שמתהלכים עם קביים או בלעדיהם? עזרא

    • הגדרת ג-43
      אלפי | 21/06/2010 12:27

      הקריטריונים מוגדרים מכח החוק לזכויות הנכים (יחסית חדש) אך איני זוכר את שמו המדוייק של החוק ...

      • לא לאלפי
        עזרא.עכו | 21/06/2010 13:55

        אלפי תודה לתגובתך אך בדרך כלל מגיבים כשיש משהו מושלם . אמתין שמישהו אחר יענה ברור יותר עזרא

        • תמרור ג 43
          מיקו | 21/06/2010 15:48

          ליד תמרור ג 43 רשאי לחנות נכה שבתג הנכה שלו מופיע אותו סימון כמו בתמרור ג 43 ( בניגוד לנכה שמסומן לו בתג הנכה סימון משולש ) לנהג שנוהג ברכב נכה המסומן ג 43 אסור לחנות בחניית נכה אלא אם כן הנכה נמצא איתו.

          • למיקו שאלה
            עזרא.עכו | 22/06/2010 06:55

            עכשט ברצינות אני רוצה להבין האם יש במדינת ישראל תמרור אחר מאשר ל ג-43 שמורה על חניית נכים? מה עם כל אלפי הנכים שאינם משתמשים בכסאות גלגלים .הרי זהו תמרור אוניברסלי שנכון בכל העולם. אני שאלתי האם יש "חדש" בנדון ולא האם מותר או אסור לחניה למי שאינו ישוב על כסא. יום טוב עזרא

            • רק למי שיש בתג הנכה, סימון ג43 מותר
              מיקו | 22/06/2010 09:18

              לחנות כאשר מוצב תמרור ג 43 בלי קשר מה סוג הנכות שלו ( למה הוא קיבל את התג אם לא מגיע לו לפי דין ,זאת שאלה אחרת ,,,) מי שאין" בתג נכה עפ"י ג43 אינו רשאי לחנות ישנה אפשרות למי שנושא תג נכה עפ"י תמרור שילוט המשולש לחנות במקום שיש תמרור שילוט משולש נכה . זה שעיריות כמעט לא מציבות תמרור שילוט כזה זה עניין אחר ..

              • ושוב למיקו
                עזרא.עכו | 22/06/2010 10:46

                מיקו בו נעשה סדר טיפה כתבתה: ישנה אפשרות למי שנושא תג נכה עפ"י תמרור שילוט המשולש לחנות במקום שיש תמרור שילוט משולש נכה . זה שעיריות כמעט לא מציבות תמרור שילוט כזה זה עניין אחר . אני בעל תו נכה עם שלוש נקודות ומתהלך . עוד מימי לא ראיתי תמרור אחר מאשר ג-43 האם אתה מסוגל להמציא ולהראות לנו מה הוא התמרור עם שלוש הנקודות שהעיריות לא מציבות. היתכן הדבר בכלל? מה גם שבלוח התמרורים יש רק תמרור אחד בעבור נכים. אני בעל רישיון נהיגה כבר 43 שנים ולא ראיתי תמרור עם נקודות. מה שכן יש סימונים פרטיים לנכים בעלי רישוי שהעיריות מציבות את התמרור כולל מספר הרכב אך אנו מדברים על חניות ציבוריות ואין שום סוג אחר של תמרור . ואני חוזר על שאלתי שהיא כבר ניצחית האם יש משהו חדש בנושא. עזרא

                • מדובר בשלט \ תמרור א 44 אשר בדוגמא בלוח התמרורים
                  מיקו | 23/06/2010 08:53

                  הדוגמא שמביאים ( להזכירך ,רק דוגמא ) היא של חניה שמורה למוניות .. אותו שלט ( א 44 ) משמש גם לסימון חניה לרכב נכה שבו מצוייר המשולש הירוק עם הנקודות . השילוט כל כך נדיר ,עד כדי כך שאני לא יכול להצביע על מקום שבו הוא מוצב ,למרור שראיתי אותו ,אנני זוכר היכן . מה שכן הבנתי שיש קושי למשטרה לאכוף אותו ,ורק העייריה אוכפת אותו ( כנראה ע"י חוק עירוני )

                  • התמרור א-44 ...
                    אלפי | 23/06/2010 18:49

                    אינו עצמאי, אלא יכול להיות מוצב - במקרה זה - רק מתחת לתמרור ג-43, וזאת כאשר מצויין עליו "שמור לרכב: __-___-__".

                    • א 44 הוא שלט, יותר מאשר תמרור....
                      מיקו | 23/06/2010 20:35

                      ואם מופיע תמרור אין חניה ואיתו השלט א 44 המתיר חניה לרכב נושא תו נכה משולש זה לא תקף ?אסור לנכה עם תו משולש לחנות ?

                      • שלט .vs תמרור
                        אלפי | 23/06/2010 22:46

                        כל חתיכת מתכת או עץ היא "שלט"רק שלט אשר מאושר ע"י רשות תימרור ובמגבלות ההנחיות להצבת תמרורים הופך ל-"תמרור".תוקף התמרור "ב-28" מסתיים רק עם הופעת התמרור "ב-32" או עם ההגעה לצומת הבא (בהיעדר "ב-32"). "א-44" אינו ניתן להצבה מתחת ל-"ב-28" בהיעדר "ב-32". תיאורטית - במקרה כזה התמליל אמור להכיל את המילים "פרט לרכב..." במקום "שמור לרכב...", אבל קשה להאמין בכך שרשות מקומית תשקיע בהצבת 3 תמרורים עבור בן-אדם אחד בלבד.

                        • תמרור ב28 ממש לא מסתיים "רק "
                          מיקו | 23/06/2010 23:08

                          עם תמרור ב32 או צומת . לא ראית תמרור ב28 ומתחתיו שלט המתיר את החניה ,לרכבים מסויימים ,בשעות מסוימות ,בימים מסוימים, לפריקה וטעינה ,להורדת או העלאת נוסעים וכ,,, כך שלא ברור איך הוחלט שרק צומת או תמרור ביטול מבטל ב28. ולפעמים אתה לא מאמין מה שרשויות מציבות, או לא מציבות,,,,,

                      • בנוסף, כל שינוי נוסח עלול להצדיק הסתייגות בביה"מ  לת
                        אלפי | 23/06/2010 22:53

        • חוק חניית נכים 1993  לת
          אלפי | 21/06/2010 19:32

    • תמרור ג-43
      אברהם | 14/02/2023 16:41

      החוק לגבי תמרור ג-43 אומר: חניה לנכה כפי שמופיע בתמרור. בתמרור מופיע כסא גלגלים ולא שום נכות אחרת. כמובן על הרכב חייב להיות גם תו חניה בהתאם, קרי- כסא גלגלים על גבי התו חניה. ואין לאף נכה אחר לחנות שם.