יותר זול לשלם

  • דוח על מהירות
    אני | 20/06/2010 19:45

    קיבלתי דוח על מהירות של 105 קמ"ש בכביש של 80 קמ"ש . יש לי רשיון 8 שנים עם דוח אחד על פלאפון ב2004. מהדוח לא לחלוטין ברור לי איפה צולמתי אבל ככל הנראה זה צולם מניידת. ואם הבנתי נכון את המיקום אז היום הכביש הפך ל-90 קמ"ש (לא בטוחה בתאריך השינוי יחסית לתאריך הדוח). האם יש לי טעם להגיש בקשה לביטול או להישפט. מה עדיף?

    • יותר זול לשלם
      דוד, מתנדב בתנועה | 21/06/2010 00:09

      נניח שתלכי למשפט, על-פי בחירתך אם תלכי לבד, תאכלי אותה ב- 99 % אם תקחי עורך דין, שייתן לך סיכוי מסוים מול מערכת המשפט, תשלמי לו. בסופו של ענין יתכן שהוא יעשה עיסקת טיעון עם התביעה ויוציא אותך בזול, אבל המחיר הכללי יהיה גבוה יותר מהקנס המקורי.

      • מה הסיכוי לביטול תמורת אזהרה?
        אני | 21/06/2010 12:07

        כנראה שלשלם את הדוח יותר זול מללכת למשפט, אבל:1. מה הסיכוי לבקש המרה באזהרה?2. לשלם קנס זה אומר שהסכמתי והודיתי בעבירה, בעוד קיים אולי סיכוי לביטול קנס. כל הסיטואציה נראית לי קצת מוזר- שוב זה גם דוח ראשון למישהו שנמצא שנים וק"מ רבים על הכביש ואף פעם לא היו עבירות. אני על בסיס יומיומי על הכביש ולא הייתי מעורבת לא בעבירות ולא בתאונות... וכבר ניתקלתי במס' מקרים באיזור שלנו של שוטרי תנועה שלצערי באמת לא פעלו לפי התקנות. רק לפני חודש אחי זכה במשפט בעבירת תנועה מול שוטר מהאיזור שהדוח היה מופרך לחלוטין, עד כדי שהשופט והפרקליט של המשטרה די נכנסו בשוטר במהלך המשפט...אין לי שום דבר נגד שוטרים - אני לא מאלה שבכל דבר יאשימו את הסובבים. אבל לצערי ישנם מקרים וישנם אנשים לא כל כך ישרים בכל מקום. בדוח גם לא ברור איפה צולמתי ניסוח המיקום מעורפל משהו...

        • הכללים לקבלת אזהרה שונו
          דוד, מתנדב בתנועה | 22/06/2010 04:53

          ראשית, אין אזהרה על עבירת מהירות (כמו גם על רמזור אדום, טלפון נייד ועוד) דבר שני: הכללים לאזהרה הם כדלקמן: א. הודאה באשמה ב. ותק של עשר שנים בנהיגה ג. חמש שנים ללא עבירת תנועה וגם המלצה: לפני שאת מבקשת להישפט, לכי ושבי בקהל בבית משפט לתנועה. אחרי שתביני איך מטחנות הצדק פועלות, חישבי היטב אם את רוצה להיכנס לתוכן. ברוב המקרים, הדרך הנבונה ולא רק הקלה, היא לשלם ולהמשיך הלאה. עוד נקודה לשיקולך: בדו"ח ממצלמה אינך יכולה לטעון שהשוטר טעה. יש כאן צדק טכני פשוט וחלק.