דבריך דושים הסבר ודוגמאות

  • כל מי ששוטרי תנועה התנכלו לו - להיכנס!
    אזרח שומר חוק | 19/05/2010 10:45

    המשטרה ומשטרת התנועה מנצלת שאנו פרטים ולא קבוצה מאוחדת ולכן מאפשרת לעצמה להתנכל לנו. אני מבקש מכל אחד שהתנכלו לו ויש באפשרותו לבוא ולהעיד על כך בבית המשפט לספר את סיפורו בקצרה. לציין מה מצב ההתנכלות (האם שילם את הקנס/האם השוטרים עזבו אותו לבסוף/האם עדיין יש לו יכולת ברירת משפט/האם בהליכים משפטיים/האם הפנה תלונה למח"ש/לפרקליטות המדינה). תודה מראש. שוטר זה דבר מעולה כל עוד לא מנצל את הסמכות שהמחוקק העניק לו בהתנכלות לשומרי חוק!

    • דבריך דושים הסבר ודוגמאות
      גיא "אנשים באדום" | 19/05/2010 21:35

      "אזרח שומר חוק" עד כדי כך מצבך מסובך שאינך יכול לרשום את שמך? מה קרה שהביא אותך לרשום דברים כאלה? איך הגעת למשפט שהמשטרה מנצלת את המצב שהנהגים לא מגובשים ולכן מתנכלת להם? אולי בגלל זה אתה מסתתר ....... חשבת על כך? מה קרה לך בכביש ? ואם יש אמת והדברים נכונים אנא העלה אותם כאן או כתוב אלי ואני מוכן לנסות לסייע לך. אני מבקש לציין שאני מתנדב במשטרה באכיפת חוקי התנועה במטרה למנוע עוד אסון מיותר בדרכים, עדיין לא נתקלתי ולא שמעתי על התארגנות משטרתית נגד הנהגים. נכונה העובדה שיש שוטרים לא מקצועיים, לא אדיבים, לא מתאימים לתפקידם ועוד ועוד הגדרות ........ לתשומת ליבכם - זה כמו בכל תפקיד ובכל ארגון זה קיים. אם אתם חושבים שאתם מתאימים - בדקו ושקלו אפשרות להצטרף למשטרה כעובדים / מתנדבים בה. עבירת תנועה > תאונה = אסון גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • מח"ש סוגרת כל תיק שאין בכוח בשר. אני אגרום שיהיה.
        אזרח שומר חוק | 20/05/2010 00:37

        התייחסו אלי די באדיבות חוץ משלא הסכימו לציין היכן ראו אותי. הודיעו לי שלא עצרתי בעצור שכן עצרתי. הודיעו שקו העצירה היה נראה בבירור בעוד הוא לא ויש לי הוכחה מצולמת של המקום יום אחרי המקום. העברתי ערער לפרקליטות. חשוב שכל מי שבאמת לא עשה עבירה ושוטרים טוענים שעשו יש להתגבש ולהציג בפני כל שופט שיש כאלו דברים. קבוצה של מתנדבים שיגיעו ויטיחו בפני כל שופט ושופט בכל אזור ואזור את המצב שהמשטרה עושה להם. ואם מדובר באותו שוטר/ים כמה שיותר עדים נגדם יביאו לגיבוש עמדה משפטית נחרצת כנגד המשטרה וזוהי זכות יסוד במדינה הדמוקרטית להשפיע באמצעות רוב.

    • שוטר כפוף לשופט !
      אלפי | 22/05/2010 13:04

      אין להתעלם מכל דוח שהוא, אבל - יחד עם זאת - ניתן לנסות הילחם בהם בכלים שלהם ! בפעם האחרונה שבדקתי, המשטרה הייתה עדיין רשות עקיפה ולא רשות שופטת. לפי דעתי יש להכין היטב שיעורי בית, ואז - עם אתה עדיין מאמין כי הצדק עמך - עליך לבקש להישפט !

      • כמה הערות
        דוד, מתנדב בתנועה | 28/05/2010 04:02

        אחת: יש להקפיד על דיוק בעברית, שכן המשטרה היא רשות אכיפה ואינה רשות עקיפה. יש מקומות שבהן טעות כתיב לא מעלה ולא מורידה או סתם מצחיקה, אבל כאן היא משמעותית. שתיים: לא תוכל להביא עד לבימ"ש אם אינו משויך למקרה. אם אני מבין נכון, אתה רוצה במסגרת הדיון בעבירה שעשית, להביא עד שיאמר "גם אני חטפתי דו"ח מאותו שוטר באותו מקום והשוטר מצא לו מקום להתנכל לנהגים". שיהיה ברור, הוא לא יתקבל כעד ולפיכך עדותו לא תתקבל/לא תישמע. שלוש: הדרך לטפל בענין כזה היא להגיש תלונה למח"ש (המחלקה לחקירת שוטרים במשרד המשפטים) והם יזמנו את כל העדים וישמעו את כ-ו-ל-ם ואח"כ יזמנו את כ-ל השוטרים שבהם מדובר ויתשאלו (זו מילה יותר עדינה למושג "יחקרו תחת אזהרה") אותם אחד לאחד על כל הנקודות שעלו. בסופו של דבר, אם יש חשד לעבירה של שוטר, יתקיים משפט והשוטר יחטוף עד כדי פיטורים. ארבע: הדרך הטובה להימנע ממגע עם שוטרים הוא לא לבצע עבירה. שוטר לא עוצר אותך סתם כך כי אין ל סיגריה ואז משעמם לו.

        • כמה אי-דיוקים דקים
          אלפי | 28/05/2010 04:34

          1) שני הומופונים (כגון "עקיפה" ו-"אכיפה") גורמים לפעמים לטעויות כאלה בעת ההקלדה, עקב זמני תגובה שונים של אזורים שונים במוח.2) לא ניתן לחבר שני נאשמים משני תיקים שונים ע"י יחס "נאשם-עד", אלא ע"י היחס "תיק1 כתקדים לתיק 2". 3) אין כל בעייה בפנייה למח"ש אחרי זיכוי (זה גם עדיף מבחינת הנאשם)4) למרות הנחת העבודה שלך, איני קשור רגשית לפנייה זו, אך יחד עם זאת (מהניסיון שלי) - לא כל שוטר בקיא גם בחוק (עדיין אין מחייבים אותו במבחני לשכה בנוסף לטסט לקבלת רשיון על האופנוע).5) אין בכוונתי לחזור לפנייה זו, היות שהיא ישנה מדי ...