נראה שאם תורשע, מצבך עלול להיות חמור.

  • נתפשתי נוסע במהירות מופרזת
    amer | 19/05/2010 04:38

    נהגתי 50 קמ"ש מעל למותר ושוטר שלל לי הרשיון ל 30 יום וקבלתי הזמנה לבית משפט שיתקיים בתאריך24.05.10 ולפני שנה נשפטתי על מהירות מופרזת גם וקבלתי שלילה לחודש בפועל וחודש על תנאי לשנתיים ואני לא יודע מה יהיה בדיון שלי הקרוב ומה לטעון ואיך להתנהג ולכמה זמן יכולים לשלול לי את הרשיון

    • נראה שאם תורשע, מצבך עלול להיות חמור.
      אסף מירוז, עו"ד | 19/05/2010 18:04

      גם לנוכח העבר שלך והעובדה שיש לך על תנאי. האם נתפסת בכביש עירוני או בין עירוני? כמה שנים יש לך רישיון? איזה עוד עבירות היו לך ומתי? באיזה ביהמ"ש אתה נשפט? לנוכח הפסיקה החדשה נושא אכיפת מהירות, ייתכן שניתן למנוע את ההרשעה שלך או להגיע לעסקה עם התביעה. לצורך כך, רצוי שתהיה מיוצג. אנא, תנהג כחוק. זה גם יותר בטוח, שומר על החיים שלך ושל הסביבה, על הרישיון שלך ועל הכסף שלך. חג שמח.

      • בית המשפט בצפת
        amer | 20/05/2010 04:52

        בבית המשפט לתעבורה שלום צפת בנין המשטרה נהגתי בדרך שאינה עירונית עם שטח הפרדה בנוי בה מותרת מהירות מירבית של 90 קמ"ש במהירות של 133 קמ"ש . מה אני יכול לטעון? ב 13.11.08 קבלתי פסילה ל 7 ימים ופסילה על תנאי במשך 1 חודשים לשנתיים. האם אקבל קנס + הפעלת התנאי ?

      • אני מחזיק ברשיון 7 שנים
        amer | 20/05/2010 04:57

        יש לי רשיון 7 שנים ולא היו לי עבירות

        • משפט תעבורה
          אסף מירוז, עו"ד | 20/05/2010 12:31

          העניין מתחלק לשניים: 1. עניין ההרשעה/זיכוי 2. עניין העונש אם תורשע. לעניין הראשון, לנוכח פסיקה שהיתה לאחרונה כולל בביהמ"ש המחוזי, שמנחה את כל בתי המשפט לתעבורה, הרי שלנוכח העובדה שהמשטרה אינה מכיילת את הממל"ז, יש סיכוי מסוים למנף את זה לזיכוי. חשוב מאוד לראות מה הדברים שהשוטר כתב דוח, ומה הוא כתב כתגובת הנהג. לעניין השני, אם תורשע, הרי שההרשעה הקודמת והענוש על תנאי שיש לך יפעלו מאוד לרעתך. אי אפשר לדעת מה השופט יפסוק, אבל נראה לי סביר פסילה למספר חודשים (מהם יתקזז חודש פ"מ) וקנס של 1000-1500 ש"ח. שים לב שההרשעה ללא קשר לעונש גוררת 10 נק' במשרד הרישוי, ויחד יהיו לך 20 נק' ס"ה. אפשרות נוספת היא לנסות להגיע עם התביעה לעסקת טיעון. זה מהלך שצריך להתבצע מאוד בזהירות. אומנם את הכל אפשר תיאורטית לעשות לבד, אבל בהנחה שאין לך ידע ונסיון, מעשית לא נראה לי שתוכל לעשות משהו אופן עצמאי, חוץ מלהתחנן לשופט. הכי חשוב, סע בזהירות ולפי חוקי התנועה.

          • דוח השוטר
            amer | 20/05/2010 14:15

            השוטר סימן שהמקום הוא בצומת כבישים וזה לא היה צומת כבישים ושם אי אפשר לפנות בצומת כבישים במהירות 90 או במהירות 133 כי הרכב 100% יתהפך והוא גם רשם כי נהגתי בדרך שאינה עירונית עם שטח הפרדה בנוי בה מותרת מהירות מירבית של 90 קמ"ש במהירות של 133 קמ"ש והמכשיר הוא ממל"ז LTI 20-20 המהירות שהוצגה במכשיר 138 קמ"ש המרחק שהוצג בממל"ז 233.2

            • ההחלטות שלך בשלב זה הן:
              אסף מירוז, עו"ד | 21/05/2010 00:12

              האם לבוא לדיון מיוצג או לא מיוצג? ואם לא מיוצג, אז מה להגיד, האם לטעון טענות מקדמיות? האם להודות או לכפור? וכיצד לנהל את ההגנה (בהנחה שלא תודה)? ומה לטעון לעונש אם תורשע? האם לנסות להגיע לפני המשפט עם התביעה לעסקה? כפי שבטח שמת לב, הדברים לא ממש פשוטים.

              • תודה רבה
                amer | 24/05/2010 14:54

                היום חתמתי על הסדר טיעון עם התובע והשופט אישר אותו לפיו אני אשלם קנס של 500 ש"ח וחלקנו את הסכום לשני תשלומים ושלילה בפועל לחודש ימים ושלילה לחודשיים על תנאי לשנה אחת .

                • שמחתי לעזור. סע בזהירות.  לת
                  אסף מירוז, עו"ד | 24/05/2010 18:59