יש לך קצין בטיחות

  • האם חובה שיהיה ריטארדר באוטובוס?
    ירוןןןן | 17/05/2010 15:58

    אני נהג אוטובוס ,קיבלתי אוטובוס שהריטארדר לא עובד, פניתי לקצין הבטיחות בחברה והוא אמר ,שלא חובה שיהיה ריטארדר האם זה נכון?(מלבד בלם הרגיל אין לי באוטובוס שום בלם לא אגזוז ברקס לא תלמה ולא אף סוג אחר מלבד בלם הרגל)

    • יש לך קצין בטיחות
      מיקו | 17/05/2010 18:21

      או שהוא מטומטם ,או שהוא מטומטם ,או שהוא מטומטם.(יש עוד אפשרויות ,אבל אני אתחיל לחזור על עצמי ) א ,בלי קשר אם צריך להיות באוטובוס ריטארדר ( או מקבילה שלו ) ברגע שיש , זה חייב לעבוד ,

      • אפשר התיחסות של עורך דין לשאלה?  לת
        ירוןןןן | 18/05/2010 13:59

        • תקינות רכב
          אושרי הירש ח תאונות | 18/05/2010 15:15

          כול אביזרי הבטיחות ברכב חייבים להיות תקינים בכול עת אחריות לתקינות הרכב במקרה שלך קצין הבטיחות והבעלים של הרכב. ואתה כנהג רכב אסור לך לנהוג ברכב לא תקין. סוג העבירה 306שאתה עובר בנהיגה ברכב לא תקין בנוסף היא עבירה מסוג "אחריות קפידה" סעיף 22(ב) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 קובע: "לא יישא אדם באחריות לפי סעיף זה אם נהג ללא מחשבה פלילית וללא רשלנות ועשה כל שניתן למנוע את העבירה; מקווה שהסברתי את עצמי

          • ירון , השאלה עד כמה אתה מוכן להיתעמת,,,,
            מיקו | 18/05/2010 18:59

            כנראה שאתה "רק" רוצה לקבל חיזוק לטענתו של קצין הבטיחות שלך ,,, אבל כנראה שגם אתה לא כל כך מאמין לו , והיה, אם יוכח לך שהקצין בטיחות לא צודק ( לא צריך להוכיח לו הוא יודע) השאלה כמה אתה מוכן להיתעמת , עד כדי לעזוב את העבודה ? לפנות יותר גבוה? , מי שיצטרך לבלום אוטובוס במשקל 15 טון ,ויותר עם 55 נוסעים זה אתה . עם מה בדיוק תעצור אותו ,עם הרגל ?? ( רק אל תגיד ,עם הבלמים הרגילים ,,,,) אגב, כמה שניים אתה נוהג על אוטובוס?

            • אני נוהג 15 שנים ,ואמרתי לקצין הבטיחות
              ירוןןן | 19/05/2010 08:42

              שזה לא תקין לנסוע בלי ריטארדר, אבל הקצין בטיחות אמר לי שאם הוא אומר שזה בטוח ,אז זה בטוח,למרות שהוא ביקש ממני לחתום על אישור שהאוטובוס תקין וסירב לציין בדוח שהריטארדר לא עובד,הוא גם אמר שהוא ידע את המעביד ושהנושא בטיפול,ושאם אני לא אפסיק לעשות בעיות ,אני אמצא את עצמי בחוץ , כמו הנהג הקודם של האוטו,שסרב לעבוד עם אוטו בלי ריטארדר