סגירת תיק:חוסר אשמה, חוסר עניין לציבור וחוסר ראיות

  • חתימה על ויתור מ"חוסר ראיות" ??!!
    רון | 17/05/2010 11:22

    נעצרתי לבדיקת רשיונות. הצגתי רשיון נהיגה אמריקאי מכיון שהישראלי לא היה בתוקף. אני תושב חוזר ולפי החק מותר לי לנהוג עם רשיון זר במשך תקופה של שנה מיום חזרתי. השוטר התעקש לתת לי דוח מכיון שלטענתו אין ברשותי דרכון להוכיח שאני פחות משנה בארץ (אם היה לא הייתי מקבל דוח לטענתו). בחרתי ללכת להשפט. השופט קבע כי לא עברתי על החק וקבע התכנסות נוספת (אך פטר אותי מלהגיע) בה התובע ימשוך ידיו מהתביעה. לאחר כשבוע מתקשרת אלי מישהי ממזכירות בתי המשפט או משהו דומה, ומבקשת את הסכמתי לגנוז את התיק בשל "חוסר ראיות". אמרתי לה שזו לא הסיבה, היו את כל הראיות בתיק, ולדעתי אני זכאי. היא אמרה שזה מה שכתב התובע והיא רק מתקשרת לי כי זהו תפקידה. שאלתי - האם להסכים לגניזת התיק בשל חוסר ראיות? האם כך התביעה "מכסה" את עצמה מאחריות כדי שאני לא אתבע אותם על הוצאות מיותרות (אני גר בחיפה ונאלצתי להפסיד שני ימי עבודה ע"מ להגיע לדיונים)?

    • סגירת תיק:חוסר אשמה, חוסר עניין לציבור וחוסר ראיות
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 17/05/2010 16:15

      סגירת תיק בעילה של חוסר אשמה הינה אקויולנטית לזיכוי מוחלט בתיק המתנהל. סגירת תיק בעילה של חוסר עניין לציבור, משמעותה אשמה אך אין טעם לבירורה המשפטי ולכן התיק נסגר. סגירת תיק בעילה של חוסר ראיות, משמע יש דברים בגו אך הם אינם מוחלטים. בהנחה שהנך בטוח שאתה צודק, אל תסכים לשום עילה של סגירת התיק למעט חוסר אשמה. רק לסגירה זו אין תיעוד ברישום הפלילי. עליך לפיכך - אם הנך חפץ בכך - לערור על עילת סגירת התיק.