תוספת

  • נהיגה בקטנוע
    לינור | 16/05/2010 16:36

    בכביש חד סטרי בן 2 נתיבים קטנוע (ואחרים) חייבים לסע הכי צמוד לקו השוליים בצד הימני ,הלא כן? שקטנוע גורם עי כל למכוניות אחרות לחלוף על פניו באותו נתיב וזה מאד מסוכן מכל הבחינות האם רשאי אם כן הקטנוע לסע יותר במרכז הנתיב הימיני כדי שיעקפוהו ממש רק ע"י הנתיב השני המקביל המרוחק ממנו?

    • תוספת
      לינור | 16/05/2010 17:47

      האם יתכן שאיני חייבת לסע צמוד לשולים? כלומר האם זכותי לסע במרכז הנתיב(הימיני)? כלומר תקנה 35 מתכוונת לנתיב ימין בלבד?! "נוהג רכב ישתמש ככל האפשר בצדו הימני הקיצוני של הכביש, אף בכביש חד-סטרי, או בצדו הימני הקיצוני של הנתיב המיועד לאותו סוג רכב, הכל בכפוף להוראות חלק זה."

      • נהיגה בימין הדרך
        אושרי הירש ח.תאונות | 17/05/2010 08:26

        תקנה 35 זאת לא המלצה בנוסף תקנה 35 לא מתיחסת לסוג הרכב לכן חובה על כול נוהג לנהוג בימין הדרך בכול סוג של רכב

        • כך כתוב באתר הממשלתי !!!!!!!!!!!!!
          אלי | 17/05/2010 17:01

          היכן עדיף לנסוע, באמצע הנתיב או בצד הימני? חשוב לזכור כי רכב דו גלגלי הוא רכב לכל דבר – זכותכם לנסוע במרכז הנתיב כמו כל רכב אחר, ואינכם חייבים להיצמד לשוליים. עם זאת, כאשר אתם רוכבים בדרך בין-עירונית על קטנוע איטי, אינכם אמורים לעכב את התנועה. לכן עדיף לא לעלות לדרך בין-עירונית מהירה עם כלי איטי, קטן ופגיע כמו קטנוע עד 125 סמ"ק, אך אם אתם כבר שם, אל תיצמדו לשוליים. היצמדות לשוליים הימניים אינה בטוחה, מכיוון שהיא מאפשרת לכלי רכב אחרים לעקוף אתכם ללא מעבר נתיב וללא איתות, תוך התעלמות מכם, ואתם עלולים "להידחף" לשוליים. סעו במרחק מספיק מהשוליים כדי "להכריח" את מי שמאחוריכם להתחשב בכם ולעקוף אתכם בזהירות.