כל הכבוד ! תבורך ! שאפו !

  • השוטרת של מתנא ואני
    israelbz07 | 16/05/2010 06:51

    ביום ששי האחרון, ה-14 למאי נסעתי בשעה 06.00 בנתיבי אילון מצפון לדרום מתוך כוונה להגיע לאוניברסיטת תל אביב. ידעתי כי יש התארגנות וסגירת כבישים לקראת מרתון תל אביב. ולכן אין אפשרות לרדת לשדרות רוקח. כאשר הגעתי ליציאה מנתיבי איילון לכוון האוניברסיטה ולכוון שדרות רוקח, הבחנתי בניידת מתנ"א החוסמת את הכביש ובמחסום פרוס המונע יציאה מנתיבי איילון והאפשרות היחידה היא להמשיך דרומה. פניתי לשולי הכביש מימין, דוממתי את המנוע, הוצאתי את המפתח ונגשתי לכוון שוטרת מתנ"א. המתנתי לידה כמה דקות עד שתסיים את שיחת הטלפון הפרטית שלה ואז אמרתי לה כי אני מבין כי היא חוסמת את הכביש בגלל המרוץ אבל היא חוסמת במקום הלא נכון. (מה לעשות אבל עקב התנדבותי גם אני חוסם מפעם לפעם כבישים. ויש לי מעט נסיון איך עושים זאת ואיך מתיחסים לאזרחים במקרים שכאלה). היא אמרה לי, תכנס לרכב ותמשיך הלאה, היו עוד כמה כמוך שאמרו לי שאני טועה והם המשיכו הלאה. עניתי לה, אם כמה אמרו לך שאת טועה, אולי את באמת טועה. תגובתה: "אתה חושב שאני טועה ?" "כן". "תתלונן לפני המפקדים שלי" "מדוע שלא תרימי את טלפון למפקדים שלך ותבררי את איתם ?" היא מדי פעם נותנת לי הוראות להכנס לרכב ולהמשיך הלאה, היא גם מאיימת עלי שאני מסתובב על כביש ראשי ואני אומר לה כי מבחינתי היא יכולה להגיש נגדי דוחות על מה שהיא רוצה כולל על סרוב להוראת שוטר. הטונים הלכו וגברו. תוך כדי חילופי הדברים התאספו שם כמה מכוניות, אחד רוצה להגיע לתחנת הרכבת, האחר רוצה להגיע לרמת אביב וכמה אחרים למוסד בטחוני ידוע. כולם היו יכולים להגיע מבלי להפריע למרתון, אם היא היתה חוסמת את הכביש במקום הנכון. לפתע הופיע רכב משטרתי וממנו הגיח קצין. אני ואחרים אמרנו את דעתנו על מיקום החסימה, הוא ניגש לשוטרת, החליף איתה כמה מילים, התקשר טלפונית לאן שצריך והורה לשוטרת לקפל את המחסום ולחסום בהמשך הכביש כך שאפשר יהיה לפנות לכוון תחנת הרכבת ולרמת אביב. השוטרת התלחשה איתו והבחנתי לפי שפת הגוף שהיא מתיחסת אלי, אל הנהג ה"חצוף". בלכתו חזרה אל רכבו הקצין אמר לי, היא שוטרת, היא פועלת לפי הוראות, לא צריך להגיע לכלל ריב והרמת קול, הנה עכשיו בהתערבות של קצין הענין תוקן. השוטרת קפלה את המחסום, כל כלי הרכב שהתינו שם יצאו מנתיבי איילון, אני שהייתי בשוליים הימניים, הייתי אחרון. הניידת עצמה עמדה עדיין על נתיבי התנועה. היא נגשה אלי ואמרה לי, לתדהמתי, אתה ממשיך ישר בנתיבי איילון, אתה לא יוצא מכאן. עניתי לה כי אני יוצא כאן כמו כל אלה שכעת יצאו. "אז אתה מתכוון לפרוץ מחסום ? אני נותנת לך הוראה להמשיך בנתיבי איילון." "איפה יש כאן מחסום ?, מצידי את כעולה להגיש נגדי דוח על סרוב להוראת שוטר" היא בקשה להציג תעודות. לצערי לא היו עלי תעודות, מה לעשות נהג עבריין סדרתי שכמוני. היא רשמה את מספר המכונית ואני שלפתי מצלמה, צילמתי אותה ואת מספר הניידת. איני מצרף זאת בכדי למנוע את הבושה. לא שמעתי את תגובתה אבל היא אמרה משהו נסעה לצומת הבאה. אני יודע שיש בהתנהגותי טעם לפגם, אל תתיחסו בעיקר אלי, תראו איך שוטרת מתנ"א מתנהגת בשרירות ביחוד בסיפא "אתה ממשיך בנתיבי איילון".

    • כל הכבוד ! תבורך ! שאפו !
      גיא "אנשים באדום" | 16/05/2010 13:23

      כל הכבוד על האיכפתיות ועל מעורבותך גם בשעות שלא במשמרת. מעניין אותי היכן היה מחסום ומה היתה הטעות של השוטרת ........ אם תרשה לי, אני לא הייתי מעיר לה לגבי מתן דוחות על ההתנהגות, אולם יחד עם זאת בעת "אקט הסיום" אני מקווה שנסעת לפי ההוראה שלה, כדי שלא תהיה לה סיבה לרשום לך הזמנה על "אי ציות ......." כרגע כל האפשרויות בפניך לפעול בגין התנהגותה המבישה אם מהבחינה המקצועית ואם לגבי היחס לאזרחים. אם תיצור איתי קשר במייל (ציין נייד) אתן לך סיוע נוסף שלא לפרסום כאן. ומעבר לכך - ברוך בואך לפורום החשוב הזה, נשמח מאוד על השתתפותך כאן. עבירת תנועה > תאונה = אסון גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • אם זה נכון התנהגות השוטרת מחפירה
        רגזנטו השובבה | 17/05/2010 17:06

        מאחר ויש לך תיעוד לא רע של האירוע שקול את פירסום שמה ובמידה מסויימת תעביר את הבעיה אליה.  לא מדובר בקטינה, לא מדובר בגייל מדובאי אלא במשרתת ציבור שפרטיה (שם, מספר) אמורים להיות גלויים ואם היא פעלה כשורה לבטח יש לה את כל הסיבות בעולם להיות accountable למעשיה ואפילו להשתבח בהם.חשוב שהפירסום יהיה באתר \ פורום \ בלוג שגוגל מוצא בנקל וכמובן שכל הדברים אמת לאמיתה בלי קישוטים וגוזמאות.

        • אין ספק שאתה צודק,אולם תפנה את הדברים לפותח השרשור  לת
          גיא "אנשים באדום" | 17/05/2010 23:11