התשובה בחוק...

  • מה המרחק שיש לעצור לפני קו עצירה בעצור/סף הצומת?
    שומר חוק | 08/04/2010 18:44

    שלום רב, ניתקלתי באדם נוסף שטוען שעצר בעצור והשוטרים טענו שלא עצר. הוא שילם את הקנס "מי יקשיב לי בבית המשפט" (הבנתם לאן המדינה הובילה אותנו?! - מודים כי כל כך יודעים שהכל רקוב כאן... והוצאת הצדק אם בכלל לוקחת שנים ואף אחד לא באמת מפצה על עוגמת הנפש שמזיקה גם לבריאות - ראו המקרה שלי - מקווה שהיום אשן אחרי יומיים של פלאשבקים!). מה המרחק העצירה המוגדר בחוק לפני קו עצירה ואם הוא מחוק אז לפני הצומת - האם 10 מ' זה קביל? 20 מ' ? 30 מ'? 50 מ'? מה החוק הפשוט וקר אומר. תודה רבה. "לא אתן למדינה לעשוק אותי, אצא למלחמת חורמה כנגד כל המערכות שמקבלות שכר ועושקות את האזרח הפשוט".

    • התשובה בחוק...
      ג'ימי מינאוי | 08/04/2010 19:00

      התשובה מצויה בתקנה 64(ד) לת"ת. ,נוהג רכב המתקרב לצומת שלפניו מוצב תמרור המציין חובה לעצור, יעצור במקום שיוכל לראות את התנועה בדרך החוצה, ואם סומן קו עצירה- לפני קו העצירה, ויתן את זכות הקדימה לרכב אחר המתקרב או הנכנס לצומת מכביש אחר". בנוסף תמרור חייב להיות מוצב כדין דהיינו שקיבל אישור מוועד תימרור המורכבת בין השאר מקצין משטרה.

      • מתוךות החוק מתברר לתדהמתי הדבר הבא
        שומר חוק | 08/04/2010 21:38

        אם אין קו עצירה - אזי היכן שרואים את המכוניות (אגב מה קורה שאין מכוניות)? אם יש קו עצירה - אין חובה לעצור היכן שרואים את המכוניות אלא אפילו 50 מ' או 100 מ' לפניו. אין בחוק את ההגדרה מה המרחק המרבי שיש לעצור לפני קו העצירה. הייתכן 12מ' או 8מ' כי אני זוכר שהיה משהו עם תחנות אוטובוס או צמתים או מה מוגדר כצומת - כמו כמה אסור לחנות לפני הצומת... האם מישהו יכול להבין שיש כאן בעיה בניסוח החוק. הרי לטענתם שהם כותבים שקו העצירה תקין וניתן לראותו (מה שלא נכון - ובכך מוריד ישירות את האמינות של שניהם - צילום כ-24 שעות אחרי שהקו מחוק יחד עם מעבר החציה). הרי שבשל קיומו של קו העצירה אני יכול לטעון שגם עצרתי 50 מ' לפני ושם הם אינם יכולים כלל לזהות אם עצרתי או לא. שוב עצרתי בכניסה לצומת. הצומת מסוכן, שלמדתי שיעורי נהיגה כמעט עשיתי שם תאונה לפני כמעט 8 שנים, ולכן אני כה זוכר את הצומת הזה ומקפיד הקפדה יתרה על עצירה שם גם בשעות הלילה המאוחרות. אודה מענה הולם וממוקד לשאלתי. תודה רבה.

        • עצירה לפני קו עצירה. כמה זה "לפני"?
          יעקבי | 08/04/2010 23:46

          לשון החוק מחייבת לעצור לפני קו העצירה (אם קיים). המחוקק לא הגדיר כמה זה "לפני". בתי המשפט דנו לא אחת בסוגיה זו וקבעו שיש לעצור במרחק סנטימטרים (ולא מטרים) לפני קו העצירה. הווי אומר עד 1 מטר. אם אין קו עצירה ואין מעבר חציה חובה לעצור בקו הדמיוני של הצומת.

          • לא נרדם כבר 52 שעות מאז המקרה
            שומר חוק | 09/04/2010 05:38

            הגעתי שוב לצומת. אין שום תמרור למעבר חציה. אני רוצה לבקש 2 דברים מהפורום הנכבד. 1. אני צריך פקסים וכתובות מדוייקות לבירור האם השלט עצור כלל תקין לרבות קו העצירה ומעבר החציה שבו. - מה הנוהל איך עושים זאת בבהילות. 2. השוטר טוען קו עצירה ברור. מתוך התמונות שצילמתי גם היום נראה שהוא מחוק לחלוטין. האם בכך אני יכול להעיף את עדות השוטר והעד שלו לפח ולמעשה לטעון שבכך מוכח שהם מתנכלים לי ושקרנים? תודה רבה. כיצד אקבל פיצוי מהמדינה? תביעות קטנות? או באותו בית משפט לבקש פיצוי ? זה מלבד הוצאות. כמו כן משפט המהירות בתל אביב ואילו משפט התעבורה נעשה ע"י יחידת פתח תקווה האם ניתן לאחד את שני כתבי האישום לכדי אחד? תודה רבה.

            • מעל 75 שעות לא ישנתי בגלל הפלאשבקים משוטרי תנועה!
              שומר חוק | 10/04/2010 13:10

              ממתין למענה על שאלותי הקודמות. אתמול נסעתי במכונית על אף שאני לא ישן. כי יש גבול. אני נוסע בשיא שיא שיא הזהירות. עוצר פעמיים גם 20 מ' לפני הצומת וגם לפני מעבר חציה אפילו שאין קו עצירה וגם בקו העצירה הדימיוני של הצומת. זה מעצבן מאוד נהגים ולא איכפת לי. אתמול, באותו מקום בו התנכלו לי השוטרים לפני מספר ימים, ראיתי ניידת תנועה החוסמת לגמרי את המדרכה מצידו השני של הצומת. הנהג לא מתבונן אך זה לידו מתבונן אחורנית. ברגע שעצרתי כפי שאני מתאר - שזו צורה מאוד מוגזמת של עצירה, הם המשיכו הלאה פתאום עם הניידת. עוד לרגע חשבתי ששוב הולכים להתנכל לי. מתוך מקום זה הבנתי שהנהג לא בהכרח עד אלא מקבל "מידע" מחברו השוטר המתבונן על הצומת. וזה כבר מראה שיש כאן כמה טעמים לפגם: 1. חסימת מדרכה לחלוטין הינה עבירה על החוק אלא אם התפקיד מחייב ואין אלטרנטיבה אחרת - יש גם יש - להחנות בתוך חצר (האם חוקי?) או לשבת בספסל ולא בניידת ולצלם במסרטה את הצומת. 2. ה"עד" לא רואה אלא מוזן מדברי חברו השוטר. 3. יש קשר בין ה"עד" לבין ה"שוטר" ולכן טעם לפגם נוסף מאחר והם לצורכי התפקיד. מתי לאחרונה שמענו שוטרים באתה ניידת שאחד מהם לא עד לטובת השני? תמיד הם יעידו אחד לטובתו של השני כי הם "חברים לעבודה" ובכך למעשה יש טעם לפגם כבד בכל עת ששוטר הוא גם עד של חברו של השוטר שמטרת שניהם זהה. 4. בלילה בו התנכלו לי השוטרים הייתה תנועה מאוד דלילה של מכוניות, הייתכן שבשל כך הם המציאו המצאות שלא עצרתי כדי להראות שהם לא רק בדקו רישיונות, אלא כדי שיהיה צורך בהם בהמשך עליהם להראות שהם "תופסים" נהגים? ממתין למענה תודה!

              • עצור
                עו"ד נועה חקלאי | 10/04/2010 14:48

                אני מקווה שאם כל כך הרבה ימים אתה לא ישן - אז שאתה גם לא נוהג. כעקרון כשיש תמרור וקן עצירה - אז קו העצירה ממוקם במקום שהוא המקום הנכון ביותר לבצע בו את העצירה. אם אין קו עצירה אז סומכים על ההגיון שלך שתעצור במקום שממנו ניתן לראות את התנועה החוצה. שם תוכל לראות אם יש או אין תנועה. זו המטרה. אף אחד לא ירשום לך דוח אם עצרת מטר לפני או מטר אחרי קו העצירה. אבל בהחלט ישנה פסיקה שאם רכב לפניך בעצירה ואתה אחריו בעצירה - קרי - אתה במרחק של כ- 4-5 מ' מקו העצירה - זה לא מספיק - עליך לעצור שוב בקו העצירה. הייתי המון שנים במשטרה - כתובעת וכראש לשכת תביעות. אני מבטיחה לך שאף שוטר לא קם בבוקר עם החלטה להעליל עליך עלילות שווא. אני בטוחה שהשוטר שרשם לך את הדוח משוכנע שלא עצרת ושאם הוא ילך למכונת אמת הוא יצא דובר אמת. זו האמת שלו - כך הוא חווה את הארוע. אם תעמיד 10 אנשים לצפות באורע ותבקש מהם לתאר אותו - כל אחד יתאר אותו קצת אחרת. כל אחד ראה מכיוון שונה דגשים שונים, תפיסת עולם שונה וכו'. אני משוכנעת שהשוטר מאמין שלא עצרת. אני גם משוכנעת שאתה מאמין שכן עצרת. יכול היות שהשוטר טעה. יכול להיות שהעצירה שלך היה כל כך מהירה וקצרה שאתה חשבת שאתה עוצר אבל כמי שמסתכל מבחוץ על הרכב זה נראה שאתה בתנועה. אם אתה מאמין באמת הפנימית שלך שעצרת כדין. אני מאמינה שתצליח לטעת ספק בלב השופט ואתה תזוכה. שיהיה לך בהצלחה. הוצאות משפט כנראה שלא תקבל - רק אם יקבע שלא היה שום בסיס להגיש נגדך כתב אישום. אז אולי יפסקו לך הוצאות . או אם המשפט נגדך נדחה ונדחה בשל ניהול כושל של התביעה. חוקיות תמרור ניתן לפנות למחלקת ההנדסה של העיריה ולקבל שם את כל האישורים להצבת התמרור. שיהיה לך בהצלחה.