ראשית שתה מים ותירגע...

  • התנכלות שוטרים/מתנדבים כלפי הלילה
    שומר חוק | 07/04/2010 07:52

    שלום רב, היום יום רביעי, באמצע הלילה עצר אותי ניידת במרכז העיר של פתח תקווה. בדגש - סמוך מאוד למקום מגורי מזה למעלה מ-20 שנים! ולמעלה מ- 7 שנות נהיגה יש לי. קראו לי לעצור בצד לאחר רמזור. אני עוצר ליד תחנת אוטובוס כי זו דרישת השוטר בניידת. הוא יוצא (לא הנהג) עם כובע על הראש ומוסר לי למסור לו רישיון רכב ורישיון נהיגה. אני מביא לו. הוא שואל אם אני יודע למה הוא לוקח, השבתי: בדיקת רישיונות (לא פעם עשו לי זאת והכל היה כשורה). הוא מוסר לי לתדהמתי שלא עצרתי בעצור כ- צמתים הממוקמים כ- 150 מ' מהמקום שעצר אותי). יובהר כי אני עומד בתוקף שעצרתי בשלוש העצורים - האחד ישר שיצאתי מביתי השני כ- 2 צמתים אחריו, והשלישי בצומת שהשוטר טוען שלא עצרתי. אל השוטר התלווה נהג שפרטיו מופעים כעד. יובהר שהם התחלשו בינהם בניידת ואף לדעתי טיעמו גירסאות. הם דיברו ממש בשקט ונראה שהשוטר שבדק את הרישיונות שאל אותו איך לכתוב דו"ח. יובהר שראיתי שהנהג של הניידת החזיק את רישיוני והוסיף אותו לרשימה שבה היו כבר כ-5 שורות לערך מלאות מתוך איזה 20. יובהר שאף מהות העבירה הוכנה בפתק מוכן מראש דבר הזוי בפני עצמו - להאשים מישהו כל מקרה בנפרד, כאן הם עם מדבקות מוכנות מראש. האם זה כביל? נראה שהשוטר טעה אף ביום וכתב יום 3 ולא יום 4. מהות העבירה (מודפס): נהגת ברכב הנ"ל ולא צייתת לתמרור ב-37 המוצב בדרך בכיוון נסיעתך, בכך שלא עצרת את רכבך לפני קו העצירה/במקום בו ניתן לראות את התנועה בדרך החוצה, בניגוד לתקנה 22(א) ו-64 (ד) לתקנות התעבורה - 6626. סמל הסעיף: 6626, מספר נקודות 04 תשלום: 250 ש"ח מועד אחרון לתשלום 05/07/10 נסיבות מיוחדות של המקרה: כתב בכתב שלי בכל אופן הוא לא ברור - יש רישום רב. כמו כן, תיאם בזמן שכתב עם העד הנוסף - ובכך אני טוען שהעד פסול בשל כך שתיאם איתו עובדות (העד זה הנהג של הניידת). יובהר שאיתי העד כלל לא דיבר - נהג הניידת ואף הסתתר הוא היה עם כיפה זה מה שכן ראיתי. דברי הנהג: חשבתי שאתה בודק לי רק רישיונות ואני עצרתי בכל העצורים אני אדם שעבר תאונת דרכים קשה ואני חושב שזו התנכלות ובעבר (מילה לא ברורה) כקורבן משטרה - קצין משטרה (התכוונתי ששוטר תקף אותי בעבר ויחזרו לי הסיוטים). יובהר שכל הלילה לא ישנתי בגלל סיוטים ופלאשבקים מהתעללות של קצין משטרה בי מתאריך 31/08/2007. השאלות שלי הם להלן: עד היום עברתי התעבורתי נקי לחלוטין (רישיון מאוגוסט 2002 - כמעט 8 שנים). בתאריך 28/06/2010 אני עומד להיות בשלב הוכחות לגבי ממל"ז שטוען שנסעתי 144 קמ"ש בניקוי 5 קמ"ש יוצא 139 קמ"ש - אני לא מודה ולא כלום. אך שם בגלל שהיו לי פלאשבקים עדיין מקצין המשטרה שהתעלל בי פחות משנתיים לפני כן כתוב שכיבכול אמרתי שנסעתי בערך 130 קמ"ש - וזה לא נכון, אני אמרתי שלא נסעתי במהירות הזו והשוטר כתב שאני אומר שנסעתי 130 קמ"ש - וגם לא נתן לי לחתום על דברי אלו. כתוב שם כזכור לי 10 נקודות. 1. האם אני יכול /כדאי לבקש איחוד במשפט כדי שישפטו אותי על שניהן? 2. האם להמתין עד סיום שלב ההוכחות ב28/06/2010 ואז להגיש בקשה למשפט בנושא זה (כ-83 ימים מתוך 90 הימים)? 3.האם לבקש בנתיים ביטול קנס או ידוע שבקשה זו תדחה מראש - והאם דחיה בבקשה משמעותה הרעה לגבי נקודת השקפת השופט ב-28/06/2010. אודה מאוד על המענה. תודה מראש. ושוב אני אמרתי שאני מוכן פוליגרף על חשבון המדינה ב-2 המקרים אם נדרש אך שניהם לא רשמו זאת. כמו כן מסר במקרה האחרון ששאלתי היכן עמד - שזה הוא יאמר במשפט. תודה רבה.

    • ראשית שתה מים ותירגע...
      יעקבי | 07/04/2010 11:34

      מתיאוריך ניכר שאינך מבין דבר וחצי דבר בהתנהלות של שוטרי תנועה. אמנה את תמיהותיך אחת לאחת: א. "השוטרים התלחשו ביניהם". מה רצית שיצעקו באמצע הלילה. הם מבררים מידע אודותיך ומתייעצים ביניהם אם לרשום/לא לרשום דו"ח ואם כן מה לרשום. הכל חוקי וכשר. ב. "לדעתי תיאמו גירסאות". אכן עדותם צריכה להיות מהימנה ואחידה והם מוודאים ששניהם ראו העבירה בברור, כולל זמן ומקום. כי אם אחד מעורר ספק בעיני השני כי אז אולי הדבר יפעל לטובתך ולא ירשמו לך דו"ח. ג. "הוסיף את פרטי רישיוני לרשימה עם איזה 20 שורות". בינגו! אכן מדובר ברישום פרטיך בטופס 'מפגש שוטר-אזרח' לצורכי סטטיסטיקה ואחרים. בטופס אכן 20 שורות וכל שוטר במשמרת חייב לבדוק רישיונם של כ- 12 נהגים מינימום. ד. "מהות העברה.. הוכנה בפתק מוכן מראש... האם זה קביל?" כשר וקביל למהדרין. נהוג להכין מדבקות מודפסות של נוסח התקנה על מנת להקל את תהליך הרישום ולקצר אותו במקום לבזבז זמן על העתקת הנוסע מספר התקנות. נוסח התקנות אחיד בכל מקרה. נסיבות המקרה הן המשתנות. ה.נראה לך שהשוטר טעה בתאריך? מה, אינך יודע על בטוח? ו. "בנסיבות... יש רישום רב". כל המרבה ברישום פרטי האירוע הרי זה משובח ומראה על מקצועיות וניסיון. ז. "תיאם בזמן שכתב עם העד הנוסף" זה לא תיאום כי אם הבהרת פרטים ווידוא שהם נכונים (זמן, מקום, כיווני נסיעה, זיהוי הרכב ועוד). ח. "איתי העד לא דיבר" מה לו ולך. הוא לא חייב לך כלום. די בזה ששוטר אחד מתעסק עימך. ט. "נהג הניידת הסתתר" מפני מה? מפני מי? אתה הוזה? י. טענת שעצרת. מילה שלך נגד מילה שלהם. השופט יוצא מתוך הנחה שאין לשוטר אמתלה לטפול עליך אשמת שוא אלא אם כן בצעת עברה. י"א. אתה רוצה פוליגרף על חשבון המדינה? זה לא רציני. אם היית משוכנע בחפותך היית מצהיר על רצונך לשאת בהוצאה של פוליגרף ולו כדי שהצדק יצא לאור. סוף דבר: טיעונך רדודים ביותר. לא שכנעת וזו בפירוש לא התנכלות.

      • מספר דברים להבהרה
        שומר חוק | 07/04/2010 19:09

        1. תראה אני מודע לכך שמילה שלי מול מילה של שוטר. 2. מה אני יכול לעשות בשל הפלאשבקים שבמפגש שוטר-אזרח שמזה יש לי טראומה משנת 2007 היום כמעט ולא הצלחתי לנהוג? מה עלי לעשות אל מי עלי להפקיד את רישיוני והאם אוכל לקחת אותו בלי בדיקות אם אבקש זאת? אני אזרח אחראי והיום הרגשתי שבשל הפלאשבקים לא אוכל להמשיך לנהוג תקופה מסויימת. אגב אחרי האירוע של קצין המשטרה לא יכולתי לנהוג מספר רב של חודשים ולא הפקדתי רישיוני אך לא נהגתי במכונית. גם לא בדיוק עבדתי - לשאלתך שאני אממן את הפוליגרף - לידיעתך בשל כך שנושאי תעבורה שאינם חמורים דיים אזי הם אינם מטופלים במחלקה לסיוע משפטי ועל כן אני לא יכול לקבל מהם סיוע בנושא זה לרבות פטור מאגורת בית משפט - ואני פטור בנושאים שלא קשורים לתעבורה לפטור מאגרת בית משפט. החוק קובע שלאדם שיש פחות מ- 20000 שח הון עצמי על כל רכושו אזי הוא זכאי לסיוע משפט. במידה ואינו עובד או אינו עובד בשכר היכול לשלם אגרת בית משפט וייצוג עורך דין, אזי המדינה ממנת עבורו זאת - שוב לא במקרים של תעבורה - וביקשתי זאת מהם. כך שאתה יפה מאוד מדבר גבוהות אך לא זוכר לרגע שיש אנשים שאין להם הרבה. הציוד שלי: מחשב ששוויו כ- 2000 שח. 8000 שח מחיה ועבודה של 1500-2500 שח בחודש. אי הכרה של המוסד לביטוח לאומי בי בשלב זה כזאי לגמלת סיעוד בשל הטראומה עם קצין המשטרה ובשל כך שעלות חוות דעת מומחה פרטי עולה הון ומי ממומחי מעובדי שירותי המדינה ייתן אזי יש טעם לפגם מאחר וקצין משטרה תקף אותי - שזו המדינה למעשה ובשל אי תום לב וחשד סביר שחוות דעת מטעם המדינה כנגד המדינה איננה הגיונית בדיוק כפי שנפגע תאונת דרכים לא יקח מומחה מטעם חברת הביטוח המייצג את חברת הביטוח לבדוק אותו ולהעניק לו חוות דעת. כך אותו הסיפור כאן. לענייננו, העונש שלי היה הסיוטים שהיו לי הלילה ובמהלך היום. אפילו העובדים בעבודה ראו שאני עייף ומתנהג מוזר. רציתי לתת 200 שח לעני חסר רגל שמתסובב בצמתים אך הוא לא היה. אשמח שיתנו לי אפשרות ישירה להעביר את הכסף לאדם מסכן באמת (יותר ממני) ולא לאוצר המדינה ששם זה יעבור למקומות שהון שלטון ושוחד עוברים דרכם. אודה מאוד למענה הולם. לא מתנשא. רציתי אגב להודות לשוטרים על עבודתם אך כל כך פחדתי שהם עוד יראו בזה כאילו אני מלקק להם שסתמתי את הפה. והם באמת היו נראים אנשים טובים אך כאן נעשה באמת עוול לא מוצדק. וזה המזל שלי עם המשטרה הזו. ולכן אני עצוב.

      • הלכתי כ-24 שעות בדיוק אחרי לצלם את המקום
        שומר חוק | 08/04/2010 01:45

        ולהלן הנתונים: 1.מדובר על צומת הקרובה מרחק של 10 דקות הליכה ממקום מגורי מעל 22 שנים (500 מ' לערך מהבית). כך שאני מכיר את הצומת היטב. 2. הצומת הוא מכביש חד סיטרי לכביש דו סיטרי (מרחוב עם נתיב אחד לכיוון אחד לרחוב עם נתיב אחד לכל כיוון). כלומר אפשרות לפנות הן שמאל והן ימין. 3. שלטי עצור ממוקמים כהלכה (לדעתי) משני צידי המדרכה. חבל שהם קטנים אבל מילא - הצומת מאוד מסוכן. 4. אם פונים ימין יש ישירות מעבר חציה להולכי רגל החותך את 2 הנתיבים המנוגדים - וכאן הסכנה אם אתה פונה ימינה ולא עוצר ואפילו אם עצרת עליך לשים לב שאין הולכי רגל גם אחרי הפניה. 5. עכשיו נקודות הכשל: 5.א. כ- 5 מטר לערך לפני הצומת הכביש החד סיטרי עם נתיב אחד הופך לכביש דו נתיבי לכאורה עבור מקום של מכונית אחת בקושי לפני קו העצירה. 5.ב. הסימון עם חץ לכיוון ימין מחוק. 5.ג. קו העצירה לכיוון ימין מחוק. 5.ד. מעבר החציה לכיוון ימין מחוק עד כדי קושי ממשי לזהותו. ואין סימון של שלט מעבר חציה לא מצד ימין ולא מצד שמאל. 6. בהתאם לאמור לעיל הנהג לפעול כדלקמן: (כאמור אם לא ברור יש מעבר חציה בכביש החד סיטרי בעצור עצמו שהוא כאמור מחוק עם הקו עצירה בפניה ימינה): על הנהג שלא ראה את קו העצירה המחוק וגם לא את מעבר החציה המחוק בצידו הימני להתקדם עד שפת הצומת, לעצור, להתבונן לצד שמאל (כי המכוניות משם מגיעות) להתבונן ימינה - כדי לראות שאין הולך רגל מיד אחרי הצומת ולנסוע. וכך פעלתי אמש אחרי חצות הלילה. השוטר בניסיון פיענוח דבריו מוסר שבכלל אחד מהם לכאורה עמד מול הצומת (אני לא ראיתי שם אף אדם) ומעניין מדוע לא עצרו לי ישירות אחרי. אודה מענה. צילמתי את המקום עכשיו. יש לי פלאשבקים ולא רוצה עניינים עם המשטרה מנגד לא מוכן לשלם קנס ללא הצדקה על אחרת כמה וכמה שהוא מלווה עם נקודות. תודה! 4. מדובר על

        • עקביות
          יעקבי | 08/04/2010 07:54

          עצם העובדה שאתה דבק בגרסתך ועקבי בניסיון להעיד על חפותך מעוררת תהיה לגבי ביצוע העברה. נכון כתבת שבהעדר קו עצירה (או שמחוק) ובהעדר מעבר חציה (או שמחוק) חלה חובת עצירה בקו הדימיוני של הצומת. כך, לדבריך, עשית. הבעיה היא - הבדל בגירסאות. לכן הבעיה היא שלך יותר מאשר של השוטר. אינני יודע מה טיבה של הטראומה אשר חווית עם המשטרה, אבל ניכר בעליל שהותירה בך בעת (פוביה, פרנויה) די מובהק. אין בכך כדי לפגום ביכולתך לבקש המרה לאזהרה אף על פי שהשתנו הקריטריונים. תמיד יש את האופציה של 'לפנים משורת הדין'. ביכולתך לכתוב פניה מתומצתת (הם לא אוהבים פילוסופיה) לגבותה בצילומים ולבקש על עצמך. אין נזק בכך ועיתותיך בידיך. בהצלחה. ועוד עצה: אם אתה חש שאתה מצוי באי-כושר לנהיגה כדאי שתימנע מכך עד שתרגיש טוב יותר עם עצמך.

          • פוביה?!
            שומר חוק | 08/04/2010 09:54

            מאוד פשוט, אני לא ישן כבר יומיים ברציפות. פלאשבקים. אני עצרתי אז למה בדיוק שאבקש המרה לאזהרה?! אזהרה על שעצרתי?! בשום פנים ואופן לא! האינטרס שלהם לתפוס 12 נהגים - כבר מוריד להם את אי התלות... הם "מחפשים" וישר מטילים רפש בנהג בתקווה שהוא יפחד ויודה. די נמאס כבר מהרפיסות הזו. בקושי היו מכוניות והם המציאו סיפור. חוץ מזה שברגע שביקש רשיונות עוד לפני כן היה אמור לשאול "מדוע לדעתך ביקשתי ממך לעצור בצד" ולא רק אחרי שלוקח את רישיונותי. זאת מניפולציה גועלית. פשוט בושה שכך מתנהגים בני אדם לבני אדם כי בחסות ה"חוק" הם "עליונים" על האזרח הפשוט. וזאת אנו יודעים אפילו ב"מילה של שוטר לעומת מילה של אזרח". דיי נמאס!