דוחעל חציה באדום

  • דוח הולכת רגל לנערה בת 16 וקצת!
    מורן | 06/04/2010 17:56

    התחלתי לחצות כביש באור ירוק ואיך שהתחלתי הוא התחלף לאדום. ניגשה אלי שוטרת ואמרה שהיא רוצה לתת לי דוח על אור אדום. הסברתי לה מה שקרה ואמרתי לה את הגיל שלי וכלום לא עזר אפילו שבכיתי והתחננתי שתעזוב אותי, כלום לא עזר, אפילו שלשתינו קוראים מורן. אני יודעת לרוץ מהר מאוד, אז ממש רציתי לברוח לה, אבל לא היה לי אומץ כי אני סתם פחדנית עלובה. ביקשתי ממנה שתתן לי אזהרה (אמא שלי לפני חודש קיבלה אזהרה במקום דוח מהירות), אבל היא התעקשה לרשום לי קנס של 100 ש"ח. מאיפה היא רוצה שאני אשלם את זה. רציתי לשאול: 1. האם מותר לשוטרת לתת דוח לנערה בגילי? מאיפה מצפים שיהיה לי כסף לשלם? 2. איך זה שלאמא שלי נתנו אזהרה על מהירות ולי לא? 3. מה היה קורה אם הייתי אומרת לה שאין לי תעודה מזהה (שזה מה הייתי צריכה לעשות למרשעת הזאת) או שהייתי בורחת לה? 4. האם הדוח הזה יכול להפריע לי להוציא רישיון נהיגה?

    • דוחעל חציה באדום
      עו"ד נועה חקלאי | 06/04/2010 18:51

      מורן השוטרת עושה את עבודתה. את ביצעת עבירה - אגב עבירה שיכולה לעלות לך בחייך!!!! השוטרת שראתה את העבירה מתפקידה לתת לך דוח. טוב מאוד שלא התחצפת ושלא ברחת. אי ציות לשוטר זו עבירה חמורה יותר. העלבת שוטר בתפקיד היה גורם לכך שהיית מארגנת לך רישום פלילי שילווה אותך כל חייך. חבל. אחריות פלילית קיימת מגיל 12. אל תעברי על החוק לא תצטרכי להענש. הדרך היחידה לבטל הדוח זה להגיש בקשה תוך 30 יום שימירו לך באזהרה. נסי לכתוב מכתב מנומס - להסביר שלמדת את הלקח. אם לא - שלמי הקנס ולהבא תקפידי.

      • מה משמרגיז אותי זה גם שהתחלתי לחצות בירוק
        מורן | 06/04/2010 20:51

        והשוטרת השמנה הזו פשוט שיקרה אולי בגלל שהיא נהנית מלרשום דוחות. מעניין מה היא הייתה עושה אם הייתי מתחילה לרוץ? אני לא מאמינה שעם כל השומנים שלה היא הייתה מצליחה לתפוס אותי. שאלה נוספת, אני עוד לא חייבת שתהיה לי תעודת זהות. מה היא הייתה עושה אם לא הייתי רצה, אבל הייתי אומרת שאין לי תועדת זהות ושום תעודה מזהה אחרת?

        • את חייבת ת.ז בגיל 16
          שרון | 07/04/2010 03:45

          ואת  בגיל שאת באחריות ההורים ולכן הם צריכים לשלם בשבילך.ברוכה הבאה לעולם

          • שרון, התגובה שלך מתנשאת! שאלתי שאלות. רוצים לענות?
            מורן | 07/04/2010 20:37

            תודה

            • מורן
              עו"ד נועה חקלאי | 07/04/2010 23:04

              ממש לא נעים לקרוא את מה שאת כותבת. גם לשוטרות מותר להיות שמנות. אין חוק שאוסר זאת. ההתייחסות המזלזלת שלך ממש לא במקום. השוטרת לא שקרנית. יכול להיות שהיא טעתה - זה קורה לכל אחד. גם שוטרים הם בני אדם. ויכול להיות שאת טעית ולא שמת לב שהיה כבר אדום שהתחלת לחצות. אם התחלת לחצות בירוק - אז זה בסדר מבחינה חוקית. זו לא עבירה. אם אכן זה מה שקרה - תגישי בקשה להישפט תנהלי משפט ואני מאחלת לך שהאמת תצא לאור. ישנם מקרים רבים בהם בתי המשפט שומעים את השוטר ואת האזרח ולא משוכנעים כיצד קרה הארוע ומזכים את האזרח. זה שיעור מצויין באזרחות. אבל לפני זה אני ממליצה לך על שיעור בדרך ארץ!!!!

              • לעו"ד נועה חקלאי, אני מתנצלת על איך כתבתי
                מורן | 08/04/2010 10:41

                סליחה שכתבתי לא יפה. מובן שמותר אבל לא כדאי להיות שמנים. התייחסתי לזה שהיא שמנה, בשביל להגיד שברור לי שאם הייתי מתחילה לרוץ, אין מצב שהיא הייתה בכלל מצליחה להתקרב אלי. גם אם הייתי אומרת לה שאין לי שום תעודה מזהה, היא לא הייתה עושה לי כלום. מה היא היתה יכולה לעשות ? לא עשיתי לא את זה ולא את זה בגלל שאני פחדנית. ובגלל זה, אני גם מפחדת ללכת לבית משפט. אני גם לא יודעת איך זה מתנהל, ואני ממש מפחדת לעמוד מול שופט. אני גם חושבת ששוטרת לא אמורה לטעות בדברים כאלה. אם היא לא בטוחה,אז שתוותר וזהו. אני בטוחה שהתחלתי לחצות בירוק, כי כשזה התחלף לאדום, חשבתי לחזור, אבל זכרתי שמי שאפילו רק התחיל בירוק, צריך כבר להמשיך. חוץ מזה, אפילו שיש אחריות מגיל 12 (שזה ממש מוקדם ומוגזם), לא פייר לתת קנס לנערה. אני תלמידה ולא עובדת אז מאיפה שאני אשלם להם. אומנם, חבר שלי רוצה לשלם במקומי, אבל זה גם לא פייר. מה יעשו לי אם אני לא אשלם? יכולים לדרוש את הכסף מההורים שלי כי אני עוד קטינה?