חניה יקרה

  • דוח חניה על סך 250 ש"ח
    אילנית | 06/04/2010 10:38

    קיבלתי דוח על סך 250 ש"ח כשעמדתי פחות מ-5 דק' על מדרכה. אני סטודנטית וזה מאוד מאוד מעצבן לשלם סכום כזה על דוח כשאני מרוויחה סכום זעום. האם יש לי קייס להישפט ולהציג תלוש משכורת ואת היותי סטודנטית ולהגיד שזה הדוח הראשון שקיבלתי בחולון?

    • חניה יקרה
      יעקבי | 06/04/2010 13:09

      אין משמעות לזמן החניה. 5 דקות שלך משולות ל"רק לשניה" בפי נהגים רבים. האם זה דו"ח עירוני או משטרתי? לגבי דו"ח משטרתי לא ניתן להמיר באזהרה. לגבי דו"ח עירוני - אפשר לכתוב למנהל הפיקוח על החניה ולבקש יפה ביטול הדו"ח לפנים משורת הדין על רקע מצב כלכלי (מלווה במסמכים)וזאת לאחר הפנמה וחרטה על המעשה או לחלופין אפשר לבקש פריסת תשלומים. אין טעם לגשת למשפט זה עלול לעלות יותר.

    • זה מאוד מעצבן ללכת על מדרכה חסומה
      גיא "אנשים באדום" | 06/04/2010 13:19

      בעבירת תנועה אין פרמטר של זמן, ברגע ביצועה היא מפריעה / מסכנת ובניגוד לחוק. אין קשר לכך שאת סטודנטית, שהמשכורת שלך היא ....... וכד'. אם זה דוח עירייה פני אליה וכתבי שאת שומרת חוק, נוהגת באחריות ומקפידה לחנות כחוק ושאין לך עבירות קודמות. אם זה דוח משטרה - על דוחות חניה אין אפשרות המרה לאזהרה. מה שאסור לך לעשות - ללכת למשפט ! השופט לא יקבל את טיעונייך ורק יחמיר את העונש. עבירת תנועה > תאונה = אסון ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • תודה רבה לשניכם
      אילנית | 07/04/2010 10:30

      זה אכן דוח עירוני, אנסה לשנות את הגזירה באמצעות פנייה לעירייה. תודה רבה על הייעוץ.