למה ביקשת להישפט?

  • שאלה דחופה

    קיבלתי קנס על דיבור בפלאפון תקנה 28 (ב) ולא דיברתי רק החזקתי אותו השוטר רשם בדו"ח "כשנהגת הרכב מחזיקה ביד ימין טלפון סלולרי" שלחתי בקשה שימירו לאזהרה כי אין לי עבירות תנועה קודמות ויש לי כבר 3 שנים רשיון ולא אישרו ואח"כ שלחתי בקשה להישפט זה נכון להגיד שהעבירה שהוא האשים אותי היא לא נכונה כי הוא נתן על דיבור בפלאפון ולא דיברתי רק החזקתי אז להגיד לשופט להמיר את זה לאי החזקת הגה בשתי ידיים?(למרות שהחזקתי את הפלאפון עם ההגה לא עזבתי את ההגה ואמרתי ככה גם לשוטר )

    • למה ביקשת להישפט?
      eyals05 | 02/04/2010 14:08

      העבירה שהואשמת בה היא שימוש בטלפון בזמן נהיגה ולא דיבור בטלפון בזמן נהיגה. החוק לא רואה הבדל בין דיבור לבין החזקתו ביד וגם החזקת הטלפון ביד היא עבירה לכל דבר. מדיניות המשטרה היא שאין מתן אזהרה על שימוש בטלפון ולכן כנראה לא הומר הדו"ח לאזהרה. לא ברור מדוע בחרת להישפט כי השופט ימצא אותך אשמה ועשוי לגזור עליך עונש חמור יותר מהמקורי. שיהיה בהצלחה.

    • החזקת טלפון ביד = הרשעה.
      יעקבי | 02/04/2010 14:15

      את מודה בפה מלא בהחזקת הטלפון ביד וזו בדיוק העברה (לאו דוקא השיחה). האשמה: "שימוש בנייד ללא דיבורית" ו'שימוש' כולל בתוכו גם החזקה ביד/בכתף/בצוואר. אין המרה לאזהרה עם ותק כמו שלך. עד אתמול היה צורך בוֶתק של 5 שנים ומאתמול - ותק של 10 שנים. את רוצה לבקש מן השופט להמיר לך את עברת הטלפון לעברה שלא ביצעת? תשכחי מזה! זה עלול לעלות לך ביוקר.

    • שאלה למגיבים

      וואי הלחצתם אותי, אז אם עוד לא הגיע לי המועד לדיון אפשר לשלוח לבטל ולשלם את הקנס המקורי (1000) אפילו שעבר יותר מהזמן?

      • אפשר לשלם
        עו"ד נועה חקלאי | 06/04/2010 21:00

        את יכולה לשלם. ושלחי מכתב למה ארצי ששילמת ואת לא מעוניינת במשפט. בכל מקרה אם את מקבלת הזמנה עם תאריך למשפט אז תוודאי שלא תישפטי פעם נוספת למרות ששלמתץ