דברי איתו

  • שאלה בנוגע להתנהלות עו"ד בנושא דיני תעבורה
    מיטל | 27/03/2010 16:51

    לפני כשנתיים הייתי מעורבת בתאונת דרכים קלה. בכל מקרה קיבלתי זימון למשפט ולקחתי עו"ד המתמחה בנושא. לאחר שהנושא נגרר כמעט שנה וחצי די התייאשתי ואמרתי לו שמבחינתי ניתן לנסות להגיע לפשרה עם התובעת (למרות שאני מאמינה אמונה שלמה בחפותי אך לא ייתכן שזה נגרר כל כך הרבה זמן). מאז, כבר כמעט חצי שנה הוא כל פעם מתקשר לומר לי שיש לו דיון בתאריך מסויים בחודש הבא והוא מנסה להגיע לפשרה. כל חודש הוא מתקשר אלי לאחר "מועד הדיון" ומיידע אותי שזה נדחה לעוד חודש. לאחר כמה חודשים שזה מתנהל כך ואינני מבינה מדוע לא מגיעים לפשרה הוא מתקשר אלי לפני מס' ימים ואומר שקבעו מועד דיון אחרון לחודש הבא (אפריל) ובמקביל גם קבעו מועד להוכחות (לעוד 5 חודשים). אין צורך לציין שאני אינני משתתפת בדיונים הללו ושאני כבר ממש חשה שהוא "מורח" אותי בסיפורים שלו על הדיונים. יש לי דרך לברר או לבדוק מבלי לעבור דרכו האם הוא אכן מתדיין עם התובעת או שמא הוא "מורח" אותי? האם זה הגיוני לקבוע תאריך להוכחות למרות שנקבע תאריך לדיון נוסף (דיון בגדר פשרה)? אודה לתשובתכם..

    • דברי איתו
      |עו"ד נ.חקלאי | 27/03/2010 21:14

      ישנם מקרים שדיונים נדחים פעם אחר פעם. לעתים התביעה מגיעה בלי תיק, לעתים בית המשפט מבטל, לעתים הסניגור חולה, לעתים מבקשים דחיה כי הוא רוצה לקבוע פגישה עם התביעות ועוד ועוד. דברי עם עורך דינך - אין סיבה שימרח אותך - בטח יש לו הסבר לכל העניין. אם את באמת מאמינה בחפותך - תחשבי טוב לפני שאת עושה הסדר

      • ובכל זאת..
        מיטל | 27/03/2010 22:37

        ובכל זאת? אני מרגישה מאוד לא נעים לשוחח איתו הוא לא הכי נעים. האם יש לי דרך לברר את זה בלי לערב אותו? האם אני יכולה לבקש להיות נוכחת בדיון? זה מקובל? שוב, המון תודה :)

        • כן
          |עו"ד נ.חקלאי | 30/03/2010 21:51

          זכותך המלאה להיות נוכחת בדיונים. את יכולה לגשת למזכירות בית המשפט ולצלם את כל הדיונים הקודמים. את יכולה לנסות לבדוק באתר האינטרנט של בית המשפט. אבל אם את משלמת לעורך הדין אז הכי הגיוני שתפני אליו. את משלמת בשביל לקבל שירות. תרגישי נעים ביותר!!!!