רק בגלל 12 שנים של נהיגה זהירה

  • אחרי 12 שנה ללא עבירות תנועה, קיבלתי 3 דוחות ביום!
    מיכל | 26/03/2010 03:53

    קשה להאמין, אבל זה מה שקרה. הראשון היה על מהירות. השני היה על תמרור עצור והשלישי על אי ציות לתמרור שאסר פניה שמאלה. השלישי אכן הגיע לי כי לא ראיתי את התמרור וזו בעיה שלי, שאני צריכה לשלם בשבילה. לגבי השניים האחרים, נראה לי שלא הגיע לי.לגבי המהירות, אני לא חושבת שנסעתי כל כך מהר, ולגבי העצור, אני תמיד עוצרת, אז למה לחשוב שלא עצרתי הפעם. בכל אופן את שלשות הדוחות קיבלתי בלי להתווכח, רק אמרתי במקרה הראשון ובמקרה השני לשוטרת שלדעתי הוא טועה. סך "הכל" השלל 1500 ש"ח ו 18 נקודות!! מה אני יכולה לעשות, הבנתי שמגיע לי להמיר דוח אחד לאזהרה. האם אני יכולה לבחור איזה? האם בגלל ששלושתם היו באותו היום לא ייתנו לי להמיר? אם לא ייתנו לי להמיר יש סיכוי שיתחשבו בי בדרך אחרת? (ויתור על חלק מהקנסות או חלק מהנקודות)? האם כדאי לשלם (את מה שאצטרך לשלם) בדואר או באינטרנט? אני מקווה שכעת עוד 12 שנה לא יהיו לי דוחות. תודה רבה וחג שמח.

    • רק בגלל 12 שנים של נהיגה זהירה
      יעקבי | 26/03/2010 14:08

      אכן יום נאכס עבר עלייך. העיקר שאת בריאה ושלמה. כעת למאזן: עברת מהירות 750 ש"ח 8 נקודות אי ציות ל'עצור' 250 ש"ח 4 נקודות אי ציות לתמרור ב-42 500 ש"ח 6 נקודות. כל עוד לא שילמת את הדו"חות - לא מופיעה הרשעה. לפיכך כדאי לבקש בהקדם המרה לאזהרה על סמך עבר תעבורתי נקי עם ותק גדול. בקשי אזהרה על עברת המהירות כך תחלצי מקנס גבוה וממירב הנקודות. את שאר הקנסות שלמי מאוחר יותר (לרשותך 90 יום!). תיוותרי עם 10 נקודות חובה. זהו שלב אחד לפני הפנייה לקורס נהיגה מונעת. וכמו שהבעת תקווה בסיפא של דברייך שלא יהיו לך יותר דו"חות, תימחקנה הנקודות כעבור שנתיים ממועד ביצוע העברות. בברכת נסיעה בטוחה

      • שאלות
        |עו"ד נ.חקלאי | 27/03/2010 00:19

        האם 3 הדוחות נרשמו על ידי 3 שוטרים שונים שאיתם נפגשת באותו היום? מה המהירות בה נתפסת? מה המהירות המותרת? באיזה מכשיר תפסו אותך?

        • שלושת הדוחות על ידי 3 שוטרות שונות במקומות שונים.
          מיכל | 27/03/2010 01:54

          שלשתן סופר קשוחות ולא משאירות שום מקום לאשליות. זאת של העצור, אחרי שאמרתי לה שאני בטוחה שעצרתי, הצהירה בגאווה שהיא מעולם לא ויתרה לאף אחד על דו"ח, ושהיא רשמה פעם דו"ח גם לאחיה (עם משפחה שכזו, מי צריך אויבים)! לגבי המהירות נתפסתי באקדח לייזר בכביש של 50 על 71 (אחרי ההפחתה), השוטרת אמרה לי שאם זה היה 70, היא הייתי מקבלת 250 ש"ח בלי נקודות. אני חושבת שאבקש המרה לאזהרה על הדוח מהירות, ושאני אשלם את הדוח שהגיע לי על הפנייה שמאלה. לגבי העצור, אני שוקלת לבקש להישפט. איך המשפט מתנהל? האם יש סיכוי שהשופט יאמין לי ולא לשוטרת? אם לא, מה אני עלולה לקבל. תודה רבה לכל העונים וחג שמח לכולם.

          • אפשרויות
            |עו"ד נ.חקלאי | 27/03/2010 21:18

            לדעתי כבר עכשיו מופיע במערכת המשטרתית 3 הדוחות שנרשמו לך- הגם שהם עדיין דוחות שלא הורשעת בהם - ויש חשש שרק בגלל זה תקבלי דחייה בכולם. אבל שווה לנסות. אני הייתי מנסה לא רק בדוח אחד - אולי שווה בכולם. מה יש להפסיד.... בכל מקרה תשקלי לבקש להישפט על כל דוח שלא יבטלו לך - אולי תוכלי לקבל הסדר טוב עם התביעה - ובכל מקרה אם תצרפי דוחות בגזר הדין לפחות את עניין הנקודות כנראה שתרוויחי . בהצלחה

            • האם את מציעה לשלוש שלוש בקשות נפרדות להמרה לאזהרה?
              מיכל | 27/03/2010 22:37

              נראה לי שזה עלול "להעיר" את הדוב (לעומת האפשרות לבקש המרה רק על עבירת המהירות שגם הייתה הראושנה), מה עוד שאין לי סיכוי לקבל תשובה חיובית ביותר מאחד. לגבי האי ציות לתמרור, נראה לי שאני חייבת לשלם. הודיתי בו, עשיתי את העבירה ואני חושבת שזה לא הוגן שלא אשלם את הקנס שמגיע לי. אבל, אולי אני טועה. תקני אותי אם נחוץ. לא הבנתי כיצד אני מפחיתה את הנקודות, בהנחה שבית משפט יאמין בכל התקים לשוטרות ולא לי, האם אני לא צפויה לקבל את כל הנקודות על כל העבירות? האם השופט עלול במקרה כזה להחמיר איתי מעבר לברירות הקנס? עוד דבר, למען האמת, אני מפחדת לבוא למשפט לבד. כמה בערך עלול לעלות לי עו"ד אם זה יהיה רק על עבירה אחת, ואם זה יהיה על יותר.

            • ועוד עניין קטן ומוזר,
              מיכל | 27/03/2010 22:43

              למרות שלא אמור להיות הבדל בין שוטר לשוטרת, האם זה נכון שעדיף להיתפס ע"י שוטר ולא ע"י שוטרת? (כמובן שעדיף על שניהם זה לא לעשות עבירות ולא ליהתפס). אחותי סיפרה לי שכמה פעמים שוטרים הסתפקו באזהרה בע"פ במקום לרשום לה דוח, ושהדוח היחיד שלה נרשם ע"י שוטרת. זה אומנם לא הגיוני, שיהיה הבדל, אבל ראיתי גם במקרה שלי כמה שהן היו קשוחות, אז אולי בכל זאת יש הבדל?