כן!!!

  • הסעתי יותר מ2 נוסעים כנהג חדש
    עי | 13/03/2010 03:41

    הסעתי יותר מ2 נוסעים בתור נהג חדש ונעצרתי ע"י משטרת התנועה ונפסל רשיוני ל30 יום וזומנתי לבית משפט, אך השאלה היא : מכיוון שתקופת ה"נהג חדש" שלי נגמרת בעוד כחודש וכבר קיבלתי את המכתב לבית שמבקש תשלום עבור הרשיון ללא ה"נהג חדש" כלומר שילמתי עבור האגרה ואני מחכה להגעת הרשיון. האם אני נחשב נהג חדש בכל זאת?

    • כן!!!
      יעקבי | 13/03/2010 06:25

      צא וחשוב למה עשית זאת? לאחר שתקבל את העונש תשאל את עצמך האם היה כדאי?

      • חבר יקר
        עי | 13/03/2010 08:28

        תודה על הטפת המוסר, אבל לא תודה. מאחר ואנחנו לא מול השוטר אז קח את דבריי הדברים הבאים ברצינות: ביצעתי את העברה כביכול, לא בידיעה שזו עברה, ללא שום כוונה לעבור על החוק. ועד לאותו יום לא ביצעתי שום עבירת תנועה.

        • אי ידיעת החוק אינו פוטרת  לת
          צופה | 13/03/2010 19:16

    • אפילו ששילמת הרשיון מתחדש מפקיעת תוקפו של הקודם
      אורן המקורי | 13/03/2010 13:09

      ולכן במועד ביצוע העבירה היית נהג חדש. אחרת לא הייתה נרשמת נגדך הזמנה לדין. אתה צפוי לפסילה בפועל וחזרה על מבחני הנהיגה כאילו ביקשת רשיון מחדש.

      • החמירו איתך
        |עו"ד נ.חקלאי | 13/03/2010 21:42

        האם במועד שנרשמה לך העבירה הרשיון החדש כבר היה משולם? האם החזקת אותו איתך? מדוע הראית לשוטרים את הרשיון הישן אם היה לך גם חדש בתוקף? יש לך פה מקרה מעניין. בהחלט יתכן שניתן לעזור לך כאן. לאיזה בית משפט הוזמנת?

        • ובכן
          עי | 13/03/2010 22:38

          בתאריך ה11 לחודש שילמתי ב12 נעצרתי. הרשיון החדש עוד לא היה אצלי.העבירה בוצעה באמת בתום לב, מאחר וחשבתי כי מרגע ששילמתי את האגרה עבור הרשיון החדש אינני נחשב לנהג חדש. מחשבה זו לא בדיתי מליבי מאחר וכל חברי קיבלו את רשיונם החדש כחודש לפניי הזמן, וחשבתי שאני אותו המקרה.ראוי לציין שאין לי שום עבירת תנועה(או מכל סוג אחר) ברקורד, לוחם ביחידה מיוחדת.זומנתי לבית המשפט בב"ש.כיצד צפוי בית הדין לנהוג בי?

          • הסעת נוסעים
            |עו"ד נ.חקלאי | 14/03/2010 20:24

            האם אתה מתכוון 11.3.10 ו- 12.3.10? אתה עדיין בשלילה המנהלית? . כעקרון אתה צפוי לשלילה של 3 חודשים וכן פסילה מותנית וכן קנס. כייוןן שאתה חייל בסדיר הקנס יהיה מאות בודדות של שקלים. 300-400 ש"ח. אבל אחר כך אתה עלול להידרש מחדש לטסט ותאוריה. אני מאמינה שאפשר מאוד לעזור לך לצאת מזה יחסית בקלות.