התרת נהיגה

  • האם זו עבירה כאשר אין רישיון ו...
    בבונג | 12/03/2010 00:02

    האם זו עבירה לשבת במקום של הנהג כאשר יש מפתח בסוויטצ' ושאין רישיון נהיגה? האם זו עבירה של בעל רישיון ורכב להשאיר אדם בתוך רכב עם מפתח בסוויטצ' כדי שיוכל להאזין לרדיו?

    • התרת נהיגה
      |עו"ד א.שור | 12/03/2010 09:09

      זו לא עבירה. ברם, אם השוטר יחשוב שהרכב היה מונע אז זה כן נחשב לעבירה. בתי המשפט קבעו במספר פסקי דין שישיבה במושב הנהג בעוד הרכב מונע תחשב לנהיגה וממילא זה שהתיר את הישיבה הופך למתיר נהיגה לבלתי מורשה. בקיצור עדיף בכלל לא להימצא בסיטואציה בעייתית חכם לא נכנס לבעיה שפיקח יודע לצאת ממנה בהצלחה

    • העו"ד טועה ומטעה
      דוד, מתנדב בתנועה | 20/03/2010 14:36

      התקנות מאד מחמירות בכל מה ששייך להזנחת רכב במצב מסוכן השארת רכב ללא השגחה עם מנוע פועל ללא השגחה היא עבירה השארת רכב עם מפתחות בסוויץ' ללא השגחה היא עבירה לצורך הענין, השגחה מוגדרת נוכחות אדם בגיר שיש לו רשיון נהיגה לאותו סוג רכב במילים אחרות, אדם בן 35 שיש לו רשיון נהיגה על אופנוע, אינו רשאי להשגיח על מכונית שמנועה פועל או שהמפתחות נמצאים ברכב, אפילו אם המנוע לא פועל. מי שישב במושב הנהג, חייב שיהיה לו רשיון נהיגה ולרכב טסט וביטוח כחוק. רוצה עוד עובדה "מצחיקה": בכלל לא חשוב אם יש או אין מנוע ברכב.