המכשיר הראה 780!?

  • שאלה לגבי מכשיר הינשוף בעקבות פסה"ד החדש
    איתן ברצלונה | 09/03/2010 17:50

    בספטמבר יהיה לי משפט על נהיגה בשכרות. הדיון נמצא כרגע בשלב ההוכחות. מכשיר הינשוף הראה על 780 מיקרוגרם אויר נשוף אך את בדיקת המאפיינים עברתי בהצלחה ולא הייתי שיכור. האם יש סיכוי שבעקבות פסה"ד החדש,שהעלה את רמת השכרות ל-400 מק"ג במקום 240 מק"ג יכולה להיות השפעה על גזר הדין? האם אני יכול לטעון שהמכשיר אינו אמין?

    • המכשיר הראה 780!?
      eyals05 | 09/03/2010 18:54

      נראה לי שאתה עדיין שיכור אם אתה חושב שפסק הדין החדש יעזור לך. מדברים על העלאת רף הרכיפה ל- 400 אז אתה עדיין כמעט כפול מהמותר. קח עו"ד ומהר.

      • בהחלט כדאי עורך דין
        |עו"ד נ.חקלאי | 09/03/2010 19:07

        נכון לעכשיו פסק הדין דווקא הכשיר את אמינות המכשיר - מרף 400 ומעלה. כל מה שעומד ברף זה יהיה קשה מאוד לקבל זיכוי - אלא אם היו תקלות בהפעלת המכשיר על ידי השוטרים. כדאי להעזר בעורך דין שיוכל לנסות על בסיס תקלות בראיות להגיע להסדר טוב. בהצלחה

        • אכן היתה בעיה בהתנהלות השוטרים
          איתן ברצלונה זינגר | 09/03/2010 23:54

          הם ערכו לי את בדיקת המאפיינים אחרי הבדיקה במכשיר הינשוף ולא קודם לכן כמתבקש. אני טוען לזכאות מוחלטת כי התוצאה לחלוטין לא הגיונית ביחס לכמות האלכוהול ששתיתי בפועל (2 בירות וצ'ייסר). מה גם שבדיקת המאפיינים עברה בהצלחה יתרה. עצם העובדה ששינו את הרף,מוכיח שהמכשיר לא ממש אמין, והכיול עצמו היה כמה שעות טובות קודם לכן ולא בשטח. איך יוצאים מזה?

          • קשה
            |עו"ד נ.חקלאי | 10/03/2010 00:19

            נורא תלוי בכמות התקלות... תלוי בשופט תלוי איך יעידו השוטרים ותלוי בדברים שאמרת לשוטרים בשטח ושתועדו בדוח ותלוי איך אתה תעיד - מאוד לא נעים לעמוד על הדוכן ולהחקר על ידי תובע - במיוחד אם הנתונים לרעתך. אני ממליצה בחום לפנות לעורך דין שעוסק בתחום. נכון להיום נקבע שהמכשיר כן אמין. אגב איפה המשפט?

            • המשפט יתקיים בנתניה (פרטים נוספים בגוף ההודעה)
              איתן ברצלונה זינגר | 10/03/2010 12:45

              בינואר היה שלב ההקראה בו כפרתי באשמה. מיד השופטת דחתה לי את הדיון לספטמבר ואמרה שבטח עד אז יהיו שינויים בכל מה שנוגע למכשיר הינשוף. בדיקת המאפיינים צריכה להתבצע לפני בדיקת הינשוף כדי שהשוטר שמבצע אותה יהיה אובייקטיבי ולא תלוי בתוצאות הבדיקה. אני הייתי הראשון באותו לילה שעושים לו את הבדיקה והביאו את הינשוף בניידת נפרדת. הכיול התבצע כאמור בתחנת המשטרה ולא בשטח כמה שעות טובות לפני....יש לי עבר תעבורתי יחסית נקי (למעט עבירת מהירות אחת) ואין מצב שהייתי שיכור. בטח שלא בכמות אסטרונומית כזאת. לא מזמן נכתב כי המכשיר מזהה אפילו מיץ תפוזים כאלכוהול. לכל הפחות במקרה שלי ישנו ספק סביר,ואת זה אני מתכוון לומר לשופטת. למדתי היטב את פרטי האירוע.

              • לא פשוט
                |עו"ד נ.חקלאי | 10/03/2010 12:59

                זה שהמאפיינים בוצעו אחרי הבדיקה במקרה שלך זה לא יעזור לך. בד"כ אם המאפיינים בוצעו אחרי הבדיקה יש חשש שהושטרים מוטים כי הם ראו על פי הבדיקה שאתה שיכור וזה עלול להשפיע על ההתרשמות שלהם גם בתת מודע ... בכל אופן אם אתה אומר שהמאפיינים שלך תקינים - אז בוודאי שלא ניתן לומר שתוצאות הבדיקה השפיעו על שיקול דעתם של השוטרים - והם בחנו אותך באופן אובייקטיבי ויצאת בסדר. אתה תצטרך להתמודד עם תוצאות הבדיקה. סיפורי המעשיות של מיץ תפוזים לא עושים רושם על השופטים זה לא יותר מאשר גימיק תקשורתי. שם המכשיר הופעל לחלוטין לא כפי שהוא צריך - ואין לשטות הזו כל נפקות משפטית. תראה - מצד אחד יצוג משפטי עולה כסף. מצד שני העונש צפוי להיות חמור. לפחות שנתיים שלילה. תעשה חושבים סיכון סיכוי. לדעתי לבד - אם זה כל מה שיש לך - אין לך סיכוי לזיכוי. אלא אם היו תקלות שאתה לא יודע אפילו לחפש אותן. שיהיה לך בהצלחה.