כל מקרה לגופו

  • חרטה על בקשה משפט
    פנינה | 05/03/2010 20:25

    שלום, אימי חנתה בחניית נכים ללא תמרור. היא החליטה לבקש משפט. אתמול ראינו בטלויזיה, כי שגזר דינו של אדם שנגש למשפט בנושא, היה שלילת רישיון. לכן היא מתחרטת ורוצה לשלם את הדו"ח (למרות צדקתה). איך עושים זאת והאם ניתן?

    • כל מקרה לגופו
      גיא "אנשים באדום" | 05/03/2010 21:52

      אל תסיקי מהמקרה שפורסם לגבי המקרה של אמא שלך. נכון שזה "לא נעים" (בלשון המעטה) לקבל שלילת רשיון , אבל צריך לזכור שמי שחנה בחניית נכה ......... לא מגיע לו פרס, נכון ? לפי דברייך אמא שלך חנתה במקום שלא היה בו תמרור, כלומר הדוח הוא שונה והקנס על כך הוא "רק" 250 שח. איזה דוח היא קיבלה, מה העבירה בה האשימו אותה ? אם בכל אופן קיבלה דוח על חניה בחניית נכה בניגוד לתמרור ג-43 , כנראה שהדוח לא נכון, אולם במקום לפנות לבית המשפט הייתי מערער על הדוח ליחידת המשטרה שרשמה את הדוח (שמה רשום בראש הדוח משמאל והכתובת בגב הדוח). אשמח לסייע לך ואת מוזמנת לפנות אלי : נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

    • חניית נכים ללא תמרור אינה חניית נכים אבל...
      יעקבי | 06/03/2010 06:55

      יש לבדוק היטב את המקום. יתכן שיש כמה מקומות חניה לנכים ברצף והתמרורים נמצאים בקצות השורה (עם ציון מספר המקומות או עם חיצים התוחמים את מקומות החניה). יתכן שיש שורת חניות לנכים עם תמרור לכל חניה אך אחד מהם חסר. או אז ניתן להסיק (על פי כל היגיון בריא) שמדובר בחניית נכים. במקרה כזה עומדת חזקת הספק. בהעדר תמרור ג-43 אפשר להאשים באי ציות לתמרור ד-16 (מעטפה) וברוחו של גזר הדין הנ"ל יכול בית המשפט להטיל גם במקרה זה עונש הרתעתי. תשאל אמך את עצמה אם ידעה שזו חניית נכים ובכל זאת ניצלה את עובדת העדר התמרור כדי לחנות במקום (ראש קטן) ואם כך הדבר - שתרוץ לדואר. הפסיקה האחרונה הכתה גלים והיא טובה מהצעת החוק המונחת על שולחן הכנסת להעלות את הקנס ל- 5,000 ש"ח.

    • ניתן להתחרט
      גיא "אנשים באדום" | 06/03/2010 17:55

      כן , ניתן לשלם את הדוח גם אחרי בקשה להישפט.כל שעלייך לעשות זה לשלם את הדוח , לצלם את הקבלה ולשלוח לבית המשפט אליו זומנת למשפט ולבקש בקשה לביטול הדוח. את העתק הקבלה לשמור כמובן. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com