המשך - השוטר עומד מעבר לכביש 50 מטר מהצומת ..

  • כשלים במיקום השוטר וסימוי הצומת
    זאב | 03/03/2010 13:22

    צומת עם שלט עצור שוטר רושם דוחו"ת לנהגים. 1 ) השוטר עומד מעבר לכביש (כביש דו מסלולי בכל נתיב ובמרכז אי תנועה עם צמחיה) 2 ) קו העצירה מחוק מטושטש רואים אותו בקושי רב צריך לחפש אותו. 3 ) שלט העצור מוצב 8 מטר לפני הקו בניגוד לתקן הצבת תמרורים. מה דעתכם?

    • המשך - השוטר עומד מעבר לכביש 50 מטר מהצומת ..
      זאב | 03/03/2010 14:47

      מהנקודה בה הוא עמד אפילו אם היה קו עצירה הוא לא יכול לראותו... מה דעתכם?

      • חזקה על השוטר...
        יעקבי | 03/03/2010 16:42

        לשון החוק: במקום בו מוצב תמרור 'עצור' = ב37 חובה על הנהג לעצור לפני קו העצירה. באין קו עצירה - יעצור לפני מעבר החציה. באין מעבר חציה - יעצור לפני הקו הדמיוני של הצומת ובלבד שיקיים חובת עצירה. חזקה על השוטר שבדק את המקום טרם אכיפה. במקרה שאין רואים את קו העצירה (דהוי, מהוה, מטושטש) אין מקום להכשיל הנהג באי-עצירה לפניו ובלבד שיעצור במקום בו יוכל לראות התנועה החוצה. השוטר ממקום תצפיתו אינו חיב בקשר עין ישיר עם קו העצירה, ובלבד שיציין שהנהג לא עצר בכלל, וחלף בצומת בנסיעה רצופה.

        • ומה דעתכם שהתמרור לא מוצב בהתאם לתקן הצבת התמרור
          זאב | 04/03/2010 08:10

          התמרור מוצב 8 מטר מהצומת (בניגוד לתקן הצבת תמרורים, עד 2.8 מטר או ליד קו העצירה) וקיימת במקרה זה אפשרות שלא יבחינו בו.

          • אתה לא טוען שלא ראית את התמרור
            מיקו | 04/03/2010 09:24

            כי לטענתך עצרת.אתה טוען גם כי קו העצירה בקושי נראה . לטענתך, פשוט השוטר לא יכול לראות, ממקום הימצאותו שעצרת, לכן מוזר "התעקשותך " על טענת מיקום התמרור ,תנסה להעלות לכאן את תיאור העבירה ,שהשוטר תיאר בנסיבות המקרה ,ואת דבריך לשוטר ואולי משם תבוא הישועה . ( ניתן להבין את תיסכולך ,שמאשימים אותך באשמת שווא,,,, )

            • לא ראיתי את התמרור..
              זאב | 04/03/2010 13:05

              1 ) לא ראיתי את התמרור בגלל שהוצב רחוק מהצומת. 2 ) בלמתי בפתאומיות באיזור התמרור כיוון שמשאית פנתה ימינה במסלול הנגדי וכמעט התהפכה עלי 3 ) עצרתי פעם נוספת במקום שנמצא כמטר מעבר למקום שאמור להמצא קו העצירה. גם השוטר מציין מסכים שעצרתי.

          • מהיכן שאבת תקן זה?
            יעקבי | 04/03/2010 13:27

            לא מצאתי סימוכין לקביעת מרחק בו יוצב תמרור ב-37. מדוע, לדברך, אי אפשר להבחין בתמרור זה אף אם הוצב במרחק 8 מטר מהצומת? (אגב, האם מדדת עד הקו הדימיוני של הצומת?). אשר להוראת התמרור (כל תמרור!): חייב עובר דרך (נהג או הולך רגל) לציית להוראת התמרור אבל תהיה לו הגנה טובה אם יוכיח שהתמרור הוצב, סומן או נקבע שלא כדין (תקנה 22 (א).

            • מיקו אני לא מצפה לשום ישועה...התקן נשאב מ....
              זאב | 04/03/2010 14:30

              תכנס בבקשה לאתרwww.mot.gov.il/wps/pdf/he traffic planning/tamrurim 2007.pdf ראה בעמודים:57, 181-185 למיקו אני רק מצפה מאיש חוק שימלא את תפקידו במקום שמוסדר לפי החוק. אי אפשר להכשיל נהגים בצומת לא מושלמת מבחינת הסימונים. אגב, הראיתי לשוטר שאף מונית לא עוצרת בצומת והוא לא נתן להם דו"ח. למה? נהגי מוניות הם נהגים מקצועיים.

              • השוטר מציין שעצרת ,אבל נותן לך דו"ח על אי עצירה?  לת
                מיקו | 04/03/2010 20:13

                • כן! מעבר לקו העצירה!  לת
                  זאב | 04/03/2010 20:37

                  • יפה ,מאחר שלטענתך ,לא רואים את הקו הדהוי
                    מיקו | 04/03/2010 21:05

                    צלם את הצומת כדי שיראו ( או לא יראו ) את הקו הדהוי ,ולאחר שתשלח בקשת ביטול ,במידה שלא תתקבל בקשת הביטול בקש להישפט. כדאי לעקוב אחרי המצב בצומת ,ולנסות לצלם ,לאחר שהקו יצבע.להשוואה.

                    • צילמתי את הצומת, את מיקום השוטר, את העמודים ...
                      זאב | 05/03/2010 08:31

                      הרלבנטיים בתקן הצבת תמרורים ושלחתי למשטרת אילת. נראה מה תהיה תשובתם. אגב, האם אני יכול לבקש להשפט באיזור המרכז? תודה ושבת שלום לכולם.

              • מיקום ה"עצור"
                יעקבי | 04/03/2010 22:34

                מר זאב, מעיון בתקנות והנחיות להצבת תמרורים 2007 לא מצאתי סימוכין לדבריך. זה מה שכתוב לגבי הצבת התמרור הנ"ל: מרחק ההצבה של התמרור מן המקום אליו הוא מתיחס, נגזר מן האופי של המסר הכלול בו ומן הפעולות הנדרשות מן הנהג בתגובה, בהתיחס אל הדברים. בהקשר זה ניתן להבחין בשני מצבים עיקריים: א. התמרור כולל מסר של "הוראה" בנוסח: "עשה" או "אל תעשה", כגון: "תן זכות קדימה", "עצור", "אל תכנס", "אל תחנה", וכו'. תמרורים בעלי מסר מסוג זה חייבים להיות מוצבים במקום שם חלה אותה הוראה של עשה או אל תעשה. הצבה כזו מאפשרת לנהג לקלוט את המסר ולבצע אותו בעודו "טרי", הגיוני ומתחבר היטב לתנאים הנראים לו בו במקום. במקום אחר נכתב: 'סמוך לקו העצירה'. האם תוכל להפנות אותי להנחיה אחרת מלבד אלה?

                • בעמודים 181-185 יש גם שרטוט היכן אמור להיות מוצב ה
                  זאב | 05/03/2010 08:36

                  התמרור. אם אני זוכר נכון בעמ' 184