במקום שאת חנית, יש סימון שמותר לחנות על המדרכה?

  • חניה בסמוך למעבר חצייה
    בנצי | 02/03/2010 16:21

    קיבלתי דו"ח על חניה בתחום של פחות מ- 12 מ' לפני המעבר. המקום הוא כביש עירוני צר בו מותרת חניה עם 2 גלגלים על המדרכה. כמה מכוניות עמדו בתחומים של 1-3 מ' לפני המעבר. אני היחיד שקיבלתי דו"ח. בכל הערים מתירים להחנות באופן כזה . לפחות לא ראיתי אף פעם שנותנים דוחו"ת כאלה. מה דעתכם?

    • במקום שאת חנית, יש סימון שמותר לחנות על המדרכה?  לת
      מיקו | 02/03/2010 18:01

    • עבירה
      |עו"ד נ.חקלאי | 02/03/2010 18:02

      דעתי שזו עבירה. יתכן שאלו שעמדו לידך הגיעו כבר אחרי לכתו של הפקח ושיחק להם המזל.... זה שבמקומות אחרים העבירה נאכפת יותר או פחות זו לא טענת הגנה.

      • לדעתי, אם יש סימון שמותר לחנות על המדרכה
        מיקו | 02/03/2010 18:16

        גם אם זה בתחום 12 המטרים, החניה מותרת ( בהנחה שישסימון ברור ),לגבי כל שאר הטענות ,,,, ,

        • פקודת התעבורה גוברת על סימון של רשות עירונית
          יעקבי | 03/03/2010 10:18

          מוסכמה על פי חיקוק: אסור לחנות בטווח 12 מטר לפני מעבר חציה. רשויות מסויימות סימנו אבני שפה בכחול-לבן (תמרור ד-20) בטווח הקצר מ- 12 מטר וזאת כדי להרוויח מקומות חניה (ולהרוויח כסף). ניגוד זה בעוכרי הנהגים. פקודת תעבורה מס' 70 אוסרת חניה במקומות שיש בהם הפרעה לסדרי תנועה או בטיחותה ועל כן רשאי שוטר להורות אף על גרירת הרכב. במקרה שלך נקנסת ב- 250 ש"ח (ללא חיוב בנקודות). לו נגרר רכבך זה היה עולה לך יותר (דמי גרירה, דמי אפסנה, אגרת שחרור, זמן בירור ונסיעה לאיזור האיפסון ועוד). ועוד הערה: מנין שאבת את הקביעה שבכל הערים מתירים לחנות כך?