אני מקווה שאני "עומד בזמנים" ובדרישות

  • במקרה ועצר אותי שוטר כשלא היה לי רישיון נהיגה
    אפרת | 01/03/2010 22:58

    שלום, שמי אפרת, בתאריך 1.3.10 נהגתי בתוך העיר באר שבע, ולפתע עצרו אותי שני שוטרים לבדיקה שיגרתית. השוטרים ביקשו רשיון ולפתע גיליתי כי הרישיון נהיגה שלי נפל מכיסי. השוטרים דרשו מספר ת.ז ע"מ לבדוק זאת במערכת, הם טענו כי המערכת נפלה ולכן ביקשו פרטים מלאים הכוללים מספר פלא', כתובת מלאה ע"מ כן לתת לי את הדו"ח. השאלה שלי היא האם היו ראשיים כן לגבות ממני את הפרטים המלאים ולהמשיך בתהליך למרות שמצידם "קרסה" המערכת? אשמח אם תוכלו לתת לי מענה במיידי. תודה רבה.

    • אני מקווה שאני "עומד בזמנים" ובדרישות
      גיא "אנשים באדום" | 01/03/2010 23:14

      ראשית כל פעולת השוטרים היתה חוקית תקנית ואין כל בעיה בפעילותם. האם לדעתך היה משהו "לא בסדר" בשאלותיהם ? האם זה בסדר שאת נהגת בלי רשיון ? האמת שאם לנהג אין תעודה מזהה, לפי החוק השוטר רשאי לעכב את הנהג לתחנת המשטרה במטרה שיבואו לזהות אותו. מתוך נסיון קשה לי להאמין (אני מניח, אני לא יכול לדעת) שהשוטרים יתנו לך דוח על אי החזקת הרשיון. אני מציע לשים את הרשיון בארנק (למשל) ולוודא לפני הנסיעה שרשיון הנהיגה, רשיון הרכב ותעודת הביטוח איתך. כמו כן לא לשכוח את המפתחות כמובן ! דעי לך שאם הרשיון היה בכיסך לא היינו "נפגשים" כלל. נהגי באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

      • תודה על התשובה הזריזה!
        אפרת | 01/03/2010 23:50

        אמת בדבריי לגביי הרשיון, הוא אכן נפל מכיסי. ההתנהגות הלא תקינה היתה כשהוא שאל את מספר הנייד שלי וכן את הכתובת. זה היה נראה לא מקצועי ורשם זאת על פיסת נייר. אני רוצה להודות לך על התשובה, ועל הזריזות. חג פורים שמח!