אחריות עברות ברכב על בעל הרכב

  • דוח חניה על מדרכה
    מיקי | 01/03/2010 15:33

    לפני מספר ימים נודע לי באופן מפתיע לראשונה על עיקול 935 ש"ח בבנק על דוח חניה על מדרכה (דוח עיריה) מלפני למעלה משנתיים.הרכב לא בבעלותי ולא על שמי אלא של חברת ליסינג של מקום העבודה. לא אני ביצעתי את העבירה והיום אני לא זוכר למי נתתי את האוטו באותו יום.לא קיבלתי שום הודעה או מכתב רשום במשך שנתיים מאף גורם,העיריה טוענת ששלחו לכתובת שהיתה רשומה במשרד הפנים אבל כבר לא גרתי שם ולא עידכנתי כתובת. הקנס המקורי היה 500 ש"ח לאחר 1/2 שנה היה כפל קנס של 50% ועל זה הוסיפו ריבית והוצאות גביה של 160 ש"ח .יש לכם עצות מה עושים כדי לבטל את הקנס

    • אחריות עברות ברכב על בעל הרכב
      יעקבי | 01/03/2010 22:37

      היות שהרכב 'נרכש' ע"י חברה והועבר לרשותך - האחריות לכל עברה שנעשתה ברכב חלה עליך. אם קיבלת דו"ח על סך 500 ש"ח - זה אומר שחסמת מעבר במדרכה ולא הותרת אלא ריווח שהוא קטן מ- 1.3 מטר. זה שאינך זוכר למי נתת את הרכב - בעוכריך. זה שלא טרחת לעדכן כתובת - אין לך להלין אלא על עצמך. אחרי כל אלה מה יש להצטדק? חבל!

      • בעייתי
        |עו"ד נ.חקלאי | 01/03/2010 22:47

        הדרך היחידה היא להגיש בקשה להישפט באיחור. אך כפי שיעקבי רשם - גם אין לך טענת הגנה כי אתה לא יודע מי ביצע את העבירה ואתה אחראי מכח החקתך ברכב - וגם אין לך סיבה מוצדקת לאי קבלת הדוח מבועד שכן עליך חלה החובה להודיע לרשויות על שינוי כתובת.בהצלחה מה שלא יהיה

      • הבהרות
        מיקי | 02/03/2010 11:53

        תודה על ההתייחסות ,מדובר ברכב מאגר של העבודה ולא ברכב אישי או צמוד.הרכב משמש את כל העובדים לנסיעות בתפקיד - האם יש דרך לצאת מהבעיה לגבי שינוי כתובת ,אני הודעתי לרשויות לפני כשנה ,אבל העיריה לא טרחה לבדוק זאת לפני העיקול בבנק שהיה לפני כשבועיים

        • תשובה להבהרות
          |עו"ד נ.חקלאי | 02/03/2010 14:45

          אם אין לך שום שליטה על הרכב וסתם באופן אקראי נמסר שמך - אז זו בהחלט טענת הגנה. אבל אם הרכב היה בשליטתך ואתה מרצונך מסרת מפתחות למישהו - האחריות עליך. בכל אופן אם אתה חושב שהחברה שהעבירה הדוח על שמך עשתה לך עוול - נסה לדרוש מהם לפחות השתתפות בקנס. לעניין כתובת - שלב העיקול בבנק לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה הכתובת במועד שבו הומצא לך הדוח. אם אז פא היה מעודכן בגלל שלא עדכנת - אז המחדל רובץ לפתחך.

          • הודעה על עיקול
            מיקי | 02/03/2010 18:55

            האם יש חובה של העיריה לשלוח לי מכתב התראה לפני הליך עיקול? כמו כן לגבי הבנק האם יש חובה לשלוח לי מכתב על העיקול והמימוש?

            • מיקי שלום!
              מויאל ארז | 03/03/2010 09:57

              חובה על העיריה לשלוח לך התראה בדואר רשום עם אישור מסירה. בתום 15 יום מיום חתימתך על הדואר,רשאית העיריה לבצע הליך גביה ללא הודעה נוספת.יש עיריות הנוהגות להודיע לאחר מעשה על העיקול שהוטל,הבנק אינו חייב להודיע לך על הטלת העיקול .מה שעליך לבדוק זה האם נשלחה אליך הודעה ראשונה ואם כן מי חתם עליה,במידה ויתברר כי חתם עליה מישהו שאינו בגיר/קטין-אזי לאזהרה אין תוקף ותוכל לערער על כך בבית משפט לעיניינים מקומיים,כמו כן אם תוכל להוכיח כי נודע לך על החוב בעקבות העיקול בלבד זאת גם טענה להגנה!תדרוש את אישור המסירה!תוודה שמסרו בכתובת שאתה גר[לא ציינת על איזה חוב מדובר ארנונה או דוחות חניה אך החוק הוא אותו חוק פקודת מיסים גביה סעיף 4-5 ]

              • ארז שלום!
                מיקי | 03/03/2010 15:14

                מדובר בדוח חניה על מדרכה של העיריה ,על מנת לקבל תמונה יותר ברורה ,תקרא בבקשה את ההודעה שלי הראשונה למעלה "דוח חניה על מדרכה".האם אתה בטוח שיש חובה של העיריה לשלוח לי התראה בדואר רשום לפני ביצוע העיקול? אשמח אם אקבל תימוכין לכך לפי סעיף בחוק .תודה