ערעור

  • ערעור על פסק דין
    אלי | 28/02/2010 16:34

    שלום, נכנסתי לכיכר בלי לתת זכות קדימה לניידת וקיבלתי זימון למשפט, לא הגעתי ליום המשפט וקיבלתי קנס של 1500 ש"ח בדואר. האם ניתן לערער על הרשעה זו? ואם כן עד מתי אני יכול לעשות זאת?

    • ערעור
      עו"ד יאיר מושיוב | 28/02/2010 17:05

      זכותך לערער לביהמ"ש המחוזי על גזה"ד בתוך 45 יום. במידה ומועד זה עבר, נסה להגיש בקשה להארכת מועד להגשת ערעור. האם קנס היה העונש היחיד?

      • ערעור
        אלי | 28/02/2010 20:11

        בדואר קיבלתי רק הודעה על הקנס, אבל מחיפוש באתר של בתי המשפט מצאתי בגזר הדין גם פסילה ל30 יום. לא ראיתי את גזר הדין הזה עד היום. איך אני יכול להגיש את הבקשה להארכת מועד הגשת ערעור?

        • ערעור
          עו"ד יאיר מושיוב | 01/03/2010 00:39

          לא ברור לי איך אין את כל העונשים בגוף ההודעה שקיבלת, אבל בעיקרון, על מנת להגיש ערעור ו/או בקשת הארכת מועד, עליך לפנות לביהמ"ש המוחזי במחוז הרלוונטי. יחד עם זאת, ולאור העובדה שכבר נגזר דינך בהיעדרך, ואני מניח שאתה מבקש להטיב עם מצבך, שקול בחיוב פניה לעו"ד שיסייע לך בעניין.

          • דרך נוספת
            |עו"ד נ.חקלאי | 01/03/2010 23:01

            אם נשפטת מבלי שהתייצבת - פתוחה בפניך דרך נוספת - לפנות לאותו שופט שגזר את עונשך ולבקש ממנו לבטל את פסק הדין. מותר לך לעושת זאת תוך 30 יום מיום שהודע לך על גזר הדין. בבקשה אתה צריך לציין את התאריך שנודע לך גזר הדין וכיצד נודע. אתה צריך להסביר היטב ולספק סיבה מוצדקת לכך שלא התייצבת לדיון שאליו הוזמנת. ודבר אחרון אתה צריך לשכנע מדוע לדעתך יגרם עיוות דין אם לא יבוטל פסק הדין שניתן נגדך.כי אם אתה חושב שאתה אשם אז למה לבטל הכל? ואם אתה חושב שאתה לא אשם אז תכתוב זאת לשופט. אם תשכנע את בית המשפט יש סיכוי שיבטל את פסק הדין שניתן נגדך ויחזירו את הדיון לשלב ההתחלה. בהצלחה