פטור מאגרה

  • פטור מאגרת רישוי לרכב רטרואקטיבי
    אלי | 22/02/2010 10:39

    שלום רב, הנני נכה רפואית 90%, שהוכר ע"י המל"ל למפרע מנוב' 2007. ההכרה נקבעה באפר' 2009, כשבאותו חודש נשלחה בקשה לקבלת תו נכה ממשרד התחבורה, בקשה שהוכרה ביוני 2009, ובמקביל קיבלתי פטור לאגרת רישוי רכב מאותו יום. ברשותי רכב מיוני 2008, כשבאותה עת מגבלותיי הפיזיות כבר היו קיימות, מגבלות שהוכרו אף רישמית (כאמור, מנוב' 2007...) בקשותיי לקבלת פטור מאגרת רישוי החל מיוני 2008, עת הייתי זכאי לתו נכה, אך עקב תהליך בירוקרטי מתמשך בהכרה, הושבו רייקם, בטענה, שעפ"י נהלי המשרד (=נוהל - לא תקנה ו/או חוק) אין החזר אגרה רטרואקטיבי ("למפרע" בעברית תיקנית, עפ"י לשון המשר... א'),אלא רק עם אישור הבקשה לתו נכה, בקשה שהייתה, למעשה, בתוקף ביוני 2008, כאמור. השאלה על כן שנותרה - משפטית , ו/או: "מן הדין והצדק להעתר לבקשתי ..." בתודה מראש ובברכה, אלי

    • פטור מאגרה
      |עו"ד נ.חקלאי | 23/02/2010 18:25

      על פניו נשמע שבהחלט הצדק עימך. הבירוקרטיה היא בהחלט מורכבת.... האם נענית בכתב לפנייתך? אם כן הייתי מנסה להגיש בקשה נוספת לגורם יותר מוסמך - אולי ועדת חריגים. אם עדיין לא פנית בכתב - נסה פניה בכתב - זה תמיד טוב יותר מאשר בטלפונים. בהצלחה