שאלה חשובה,היה קו עצירה?

  • אי ציות לתמרור עצור
    דוד | 21/02/2010 01:02

    לפני כמה שעות נתן לי שוטר דו"ח על אי ציות לתמרור עצור. אני נהגתי אחרי מונית שעצרה בתמרור ועצרתי אחריה. כשהיא המשיכה המשכתי גם אני מבלי לעצור אך יכולתי לראות בבירור את כל שטח הכביש. בעת כתיבת הדוח השוטר שאל אותי מה יש לי לומר, אמרתי שעצרתי אחרי המונית. האם הייתי אכן צריך לעצור פעם נוספת, והאם יש טעם להישפט? נ.ב. אני נהג כ5 שנים ועד כה לא היו לי הרשעות כלל. תודה מראש.

    • שאלה חשובה,היה קו עצירה?  לת
      מיקו | 21/02/2010 08:57

      • אני ממש לא זוכר..
        דוד | 21/02/2010 09:18

        מהדו"ח אי אפשר להבין כלום. זה היה בנסיעה מאילת לים המלח, בפניה ימינה. אולי זה אומר למישהו משהו..

        • אם היה קו עצירה
          מיקו | 21/02/2010 09:54

          אם היה קו עצירה ,זה בעייתי כי עליך לעצור בסמוך לקו העצירה ,ולעצור אחרי רכב נוסף ,זה מרחק של 4,5 מטרים ,אזי זה לא בדיוק סמוך לקו העצירה, אם לא היה קו עצירה ,צריך לעצור במקום שרואים את התנועה, ויכול להיות שהיית מחליט לעצור במקום שעצרת ,בלי קשר לרכב לפניך מיכוון שמשם אתה רואה את התנועה, ולדעתי יש פסקי דין שמקלים עם הנהג במקרה זה . ( תקווה שגם השוטר "החליט "שעצרת ,רק לדבריו לא במקום הנכון,,,,)

          • הבנתי.. המון תודה לך מיקו
            דוד | 21/02/2010 09:58

            והמשך יום נעים :)

            • המרה באזהרה
              |עו"ד נ.חקלאי | 21/02/2010 17:35

              התשובה של מיקו נכונה בהחלט. בכל מקרה הייתי מציעה לשקול לפנות תוך 30 יום מקבלת הדוח ליחידת התנועה שרשמה אותו - ולבקש המרה של הדוח באזהרה. בהצלחה

              • קראתי את הקריטריונים של המרה
                דוד | 24/02/2010 11:20

                ואני רואה שגם חניה נחשב להרשעה. רק אני לא סגור האם הדו"ח של החניה היה תוך שנתיים. יש דרך לברר את זה?