איקס על הכביש

  • חניה בחניית נכה ללא תמרור נכה
    רועי אלון | 19/02/2010 18:34

    האם כאשר ישנו סימון של איקס על הכביש אך אין שום תמרור של חניית נכה או כל תמרור אחר מותר לחנות בחניה האמורה? זוהי חניה שאני חונה בה קרוב לארבע שנים ומשום מה לפני כחודש קבלתי דוח על חניה במקום אסור. אוסיף ואציין עוד שהחניה אינה מפריעה כלל לתנועה בחניון ואלמלא הסימון על הכביש היא הייתה ככל חניה אחרת בחניון ב100%. תודה

    • איקס על הכביש  לת
      eyals05 | 19/02/2010 18:41

    • איקס על הכביש
      eyals05 | 19/02/2010 18:44

      איקס על הכביש הינו תמרור ד-16 ואין להחנות עליו כלל. על מה קיבלת קנס ומה גובה הקנס? במידה וקיבלת קנס על חניה בחנית נכים (ג-43), זוהי טעות כי לפי תיאורך אין שם שלט של חנית נכים אך עברת עבירה אחרת ולכן יש לבקש מהמשטרה או הרשות העירונית להמיר לך את הדו"ח לעבירה הנכונה.

      • תגובה לשאלה
        רועי | 19/02/2010 19:29

        הקנס הוא בגובה 100 שקלים. לדעתי אלו היו מקומות נכים שפשוט לא הוסרו מהם הסימונים על הכביש. חניתי במקום מאות פעמים ואפילו שאלתי בע"פ פקחים שעברו באיזור.

        • קנס על חניה
          |עו"ד נ.חקלאי | 19/02/2010 23:19

          מה שאייל ענה לך זה בהחלט נכון. תבדוק איזו הוראת חיקוק יחסו לך בדוח. אם יחסו לך חניה במקום בניגוד לתמרור נכה - אז הדוח לא תקין ותבקש לבטלו. אם יחסו לך חניה בניגוד לתמרו ד-16 אז הדוח נכון. עדיין אם עברך נקי שווה ללפנות במכתב לעירייה - אולי בנסיבות שאתה מתאר יוותרו לך על הדוח. אגב - באפשרותך לפנות לעיריה לבקש אישורים על הצבת התמרור. יתכן והתמרור לא מאושר או שהתקבלה הוראה לשנות את התמרור לאחר שהשתנה האזור ובטעות זה עדיין מסומן. אם באמת אין אישור לתמרור אז זו הגנה טובה מפני הדוח. בהצלחה