כיכר עם שני נתיבים-תשובה

  • מעגל תנועה בעל 2 נתיבים
    יוחנן | 18/02/2010 14:03

    קיבלתי זימון למשפט עקב תלונה של נאמן תנועה על  אי ציות לתמרור 36 ב - מתן זכות קדימה. מדובר במעגל תנועה בעל 2 נתיבים ואני נכנסתי למעגל לנתיב החיצוני. בעת שרכב היה בנתיב הפנימי.הרכב שהיה במעגל לא היה צריך לבלום או לשנות את כיון נסיעתו אם היה ממשיך את נסיעתו בנתיב הפנימי. האם יציאה מהכיכר תוך 'חיתוך' הנתיב החיצוני הוא חוקי? והאם אני עברתי על החוק המחייב לתת זכות קדימה, דהיינו שהרכב  שלו הזכות לא יצטרך לשנות את מהירות או כיון נסיעתו (כמצויין בחוק), רק משום שהפרעתי לו להתנהג בפזיזות - יציאה מהנתיב הפנימי אל מחוץ לכיכר?יצויין שאני נהג חדש, כך שאין יותר מידי זמן מאז שלמדתי תאוריה ולמיטב ידיעתי אין שם התייחסות לכיכר בעל 2 נתיביםתודה רבה

    • כיכר עם שני נתיבים-תשובה
      עו"ד יאיר מושיוב | 18/02/2010 16:00

      שאלתך מורכבת משני חלקים: הראשון- האם כניסתך לכיכר מהווה עבירה, כאשר בנתיב הפנימי נוסע רכב? התשובה לכך היא לא. אמנם ככלל, זכות קדימה נתונה לרכב שנמצא במעגל התנועה, אולם, משישנם שני נתיבים ומעלה, אין כל הפרעה של ממש (למעט דאגת-יתר מצד הנוהג בכיכר) לזה הנמצא בנתיב הפנימי (בהנחה שלא נכנסת עד לנתיב שלו, אלא הצלחת להתיישר בנתיב החיצוני מבלי לשבש את נהיגתו). השני- התייחסותך אליו כ"פזיז" בנוגע לרצונו לצאת מהכיכר דרך הנתיב החיצוני (שלך). בעניין זה, הוא אינו פזיז או עבריין תנועה, מאחר וחציית הנתיב החיצוני למען יציאה מוחלטת מהכיכר הינה הכרחית ובלתי נמנעת. כמובן שבמידה והוא "חתך" אותך בצורה מסוכנת, הדבר יוכל להיחשב כנהיגה פזיזה, אולם רק עצם כניסתו לנתיב החיצוני אינה מהווה עבירה. זכור, שלא בכדי נסלל הנתיב הנוסף, כך שמצופה ונדרש היה שרכבים ייסעו בשני הנתיבים.

      • תיכנון לא חכם ,
        מיקו | 18/02/2010 19:41

        רוב רובם של הכיכרות ,הם בני נתיב אחד ,כאשר לפני הכניסה לכיכר הנתיב מוצר לנתיב אחד, בכיכר בעל שני נתיבים נוצר מצב שהרכב בנתיב הפנימי חייב לבלום או "לחתוך " כדי חצאת מכיכר כדי לצאת ,ובל נשכח שהוא חייב להסתכל ימינה ,לשמור מרחק,להסתכל במראה הימנית .וכל זאת תוך כדי סיבוב. ואז להכנס לנתיב נסיעה של נהג ,שבכלל לא יוצא מהכיכר אלא ממשיך בכיכר . לא תיכנון חכם ואם לא נגרמה תאונה ,לתת דו"ח על זה ?

      • הוא מאשים אותי
        יוחנן | 18/02/2010 22:48

        באי מתן זכות קדימה עקב כך שבגלל כניסתי לכיכר הוא היה צריך לבלום מעט כדי לצאת מהכיכר. והיות ואני לא התהנגתי כפי שהוא ציפה, הוא התלונן במחלקת תלונות אזרח.ואני מוזמן לדין על אי ציות לתמרור 36 בתודה על התשובה

        • תנסה לדבר עם התביעה
          |עו"ד נ.חקלאי | 19/02/2010 00:16

          בהגיעך למשפט - או אפילו לפני המשפט תנסה לקבוע פגישה עם התביעה להסביר להם את הדברים ולשכנע אותם לבטל לך את הדוח. בהצלחה

        • תבדוק אם בכלל יש שם תמרור.
          eyals05 | 19/02/2010 07:30

          תבדוק שיש בכלל בכיכר המדוברת תמרור ב-36 בכניסה לכיכר. ברוב הכיכרות אין בכלל תמרורי ב-36 אלא תמרור ב-48 (תן זכות קדימה לרכב הנמצא בכיכר). במידה וכך הדבר, הרי שלא מדובר בעבירה של זימון לבימ"ש אלא בדו"ח של 250 ש"ח בלבד.

          • במיוחד,כנהג חדש קח עו"ד.  לת
            מיקו | 19/02/2010 08:48

          • ממש לא מדוייק
            |עו"ד נ.חקלאי | 19/02/2010 11:23

            תמרור ב- 48 שמוצב בדרך כלל במעגל התנועה הוא כן תמרור שמחייב מתן זכות קדימה, לתנועה החוצה את דרכך במעגל התנועה. אי מתן זכות קדימה בניגוד לתמרור עצור (ב-37) בניגוד לתמרור האט (ב-36) אואו בניגוד לתמרור עם שלושת החיצים במעגל (ב-48) - כולם הם אותה עבירה של אי מתן זכות קדימה בניגוד להוראות תמרור. כולם הזמנה דין וכולם עבירות תוספת שניה!.

            • אז איך את מסבירה את זה?
              eyals05 | 19/02/2010 14:43

              מתוך החנ"א הידועה: נהגת ברכב הנ"ל ולא צייתת לתמרור ב-48 המוצב במקום, בכך שלא נתת זכות קדימה לתנועה החוצה את דרכך במעגל התנועה, לפי הוראות התמרור בניגוד לתקנה 22(א) לתקנות התעבורה. 250 ש"ח, 6 נקודות חובה. השוטרים לא מנחים לרשום על אי ציות לתמרור ב-48 הזמנה לדין כי זה מה שרשום בחנ"א.