אחריות קפידה

  • דו"ח על נהיגה עם רישיון לא בתוקף
    נעמה | 17/02/2010 06:47

    שלום, קיבלתי דו"ח של 250 ש"ח ו-8 נקודות על נהיגה עם רישיון לא בתוקף. מסתבר שהרישיון אינו בתוקף כבר חודש וחצי (מאז יום ההולדת האחרון שלי). לא היה לי שמץ של מושג שזה המצב. האם משרד הרישוי לא מחויב לשלוח לי רישיון חדש/ בקשה לחידוש רישיון/ התראה לפני גמר התוקף? מעולם לא עלה בדעתי לבדוק את תוקף רישיון הנהיגה שלי משום שיצאתי מנקודת הנחה שבטרם התוקף יגמר אקבל הודעה על כך ממשרד הרישוי ולא קיבלתי שום הודעה כזו ואני גרה באותה הכתובת מאז ומתמיד כך שלא הייתה יכולה להיות טעות בדואר. הסברתי זאת לשוטר אך הוא לא ריחם עלי ורשם לי דו"ח בכל זאת, האם יש לי דרך להתגונן מפני דו"ח שכזה? שאלה נוספת- נרשמה לי אזהרה על מהירות מופרזת לפני כשנה, האם כעת, לאחר שנרשמה לי עבירה נוספת, ניתן להמיר אזהרה זו בדו"ח רגיל ולרשום לי את הנקודות?

    • אחריות קפידה
      יעקבי | 17/02/2010 11:29

      האחריות לתוקפו של רישיון הנהיגה שלך חלה עלייך כיון שהתקיים יסוד עובדתי. לא לחינם התקינו שיהא התוקף מתחיל ומסתיים בימי הולדת, כדי שנהגים ידעו את התאריך לאשורו. במקרה שלך לא היית זכאית לאזהרה כיון שטרם חלפו שנתיים ממתן אזהרה קודמת. בכל מקרה לא יומר דו"ח האזהרה שקיבלת לדו"ח ברירת קנס ומכאן שלא ייזקפו לחובתך נקודות בגין עברת המהירות.