תוספת

  • דוח תנוע על דיבור בטלפון
    בן דמינוביץ | 16/02/2010 17:13

    שלום רב. היום בשעות הצהריים (כ15.00) נסעתי בפ"ת לכיוון מערב. בצעתי פניה ימינה לכיוון מזרח במהירות משוערת של כ10 קמ"ש (בזרימה - כמו שרשם השוטר בדוח) כאשר לפני עברה משאית. בצד הדרך עמד שוטר אשר רשם דוח לנהגת שנעצרה לפניי. השטור הוראה לי לעצור בצד ומייד שאל "למה הפלא?".אני בתגובה מייד הוצאתי את היידים מהחלון בצעקה איזה פלאפון בוא תראה איכן המכשיר" השוטר אמר לי "תכף אני ניגש אליך" אמרתי לו "לא הנה תסתכל הוא בכיס של הג'ינס" הוא העיף מבט וחזר לרשום את הדוח הקודם.אני מציין פה שלא הייה שום דיבור בטלפון הדבר היחיד שבצעתי זה שאכלתי ציפורניים ביד יד ימין (שלפי הזכור לי) אינה עברה על שום חוק (ואני מאמין שגם לא על החוק המחייב אותי להחזיק את ההגה בשתי יידים -  אפשר לדמות לעשון סיגריה)השוטר חבש משקפיי ראיה. פרט זה חשוב כי הוא רשם שעמד כ7 מטר ממני ואני טענתי, ונרשם בדבריי שאני משאר שעמד כ20 מטר.לפי דעתי מאיפה שעמדתי עם ההשתקפות של השמש בעת נסיעה רצופה יש קושי לראות בוודאות מה הנהג עושה בתוך האוטו.בכל מקרה, השאלה שלי היא:האם מספיק שבמשפט אני אציג לשופט פירוט שיחות נכנסות ויוצאות בכדי לפתור אותי מהשימוש בטלפון?ואיך ניתן להוכיח שאכן הראייה לקוייה כאשר השמש פוגעת בשימשה הקידמית (ולהסתמך על סעיף המשקפיים של השוטר)

    • תוספת
      בן דמינוביץ | 16/02/2010 17:17

      שחכתי להגיד שהשוטר רשם בדוח שהחזקתי את הנייד ביד ימין כאשר הוא מוצמד לאוזן ימין.שזה תואם את הגירסה שלי שאכלתי ציפורניים

      • נקודות להבהרה
        יעקבי | 16/02/2010 23:26

        א. פירוט שיחות נכנסות ויוצאות אינו מספיק כיון שיש עוד פונקציות לשימוש בנייד. למשל, האזנה להודעות קוליות. ב. לקות ראיה בגלל משקפיים? אדרבא, משקפיים באים לתקן ליקוי ראיה. רד מזה. ג. כססת צפרניים? אם כן היד בפה ולא באוזן ימין. ד. השתקפות השמש? נסעת למערב אחר הצהריים. בדקת את ההשתקפות מזוית ראייתו של השוטר או מזוית ראייתך, היושב ברכב? יתכן שדווקא השמש האירה את פנים הרכב והנייד שבידך בהק באורה. ה. האם יש לך דיבורית ברכב? ו. האם השוטר תאר בדו"ח פרטים של הנייד שלך (צבע, צורה, אנטנה)? ז. מה רשום בתגובת הנהג? הכחשה גורפת או מקצת הודאה או תגובה לא לעניין? ח. חילוקי דעות בקשר למרחק? זו הערכה של שניכם ולא קביעה אמפירית.

        • ! WELL COME TO THE CLUB
          גיא "אנשים באדום" | 17/02/2010 06:36

          תשובות טובות מקצועיות ולעניין ! אם אתה בעל רקע ונסיון בתחום אני מציע לציין זאת זה יתן תוקף לתשובות. נהג באחריות ! המשפחה מחכה לך בבית ! גיא הלוי, פעיל להגברת המודעות לסכנות שבכביש ומתנדב במשטרה, מייל : guyhalevy@gmail.com

        • אני יודע שזה לא מקרה קל
          בן דמינוביץ | 17/02/2010 22:04

          א. בפירוט שיחות יוצאות ניתן לראות גם שיחות לתא הקולי, אני מבין שהחזקה של הפלא הינה גם בגדר עבירה, נכון?ג. כן כססתי ציפורניים, הבעיה היא שזה לא נרשם בדברי הנהג כי לא חשבתי על צורך להוכיח. מאחר ובשניה שעצרתי (שמהרגע שהוא הוראה לי לעצור זה כ2-3 שניות) הוצאתי את הידיים מהחלון וצעקתי לו שיסתכל. אם השוטר בכלל הייה מתעניין בלהסתכל ולא מחליט שעברתי עברה עוד לפני ששאל את תגובתי אולי זה הייה מספיק. ולכן הוצאת הידיים רשומה בדברי הנהג.ד. לגביי ההשתקפות, התייחסותי הייתה לכאשר עמדתי מחוץ לאוטו עם השוטר בזמן שרשם לי את הדוח. עמדנו בערך בנקודה שהוא עצר אותי והוא שאל אותי "אם עצרתי אותך סתם, למה את הבחור (גבר שנסע את אותו מסלול שאני נסעתי) לא עצרתי" ומכאן התייחסות להשתקפות. אך הבנתי ששוב ישנה בעיית ההכוחה.ה. יש לי דיבורית בלו-טות, למה?ו. לא נרשם תיאור המכשיר.ז. אין התייחסות להסכמה או הכחשה, למרות שאני הכחשתי בתוקף מול השוטר.ח. אם ישנה טעות בהערכת המרחק שלו אז אולי ישנה טעות בהערכת העבירה?

          • האופציות
            |עו"ד נ.חקלאי | 19/02/2010 00:29

            יש לך 3 אופציות: 1. לשלם את הדוח 2. להגיש תוך 30 יום בקשה לביטול הדוח. אין טעם לרשום שאתה מכחיש מכל וכל את דברי השוטר כי מי שסוגר את הדוח מתייחס לדברי השוטר כאל נכונים. יסגרו לך את הדוח אם ורק אם עברך נקי בשנים האחרונות ולא קיבלת אזהרות. 3. לבקש להישפט - זו האופציה המועדפת עלי אם לא עשית את העבירה. עליך להגיש בקשה תוך 90 יום. במקרה זה אתה מגיע לפני שופט. כאן יש לך שתי אפשרויות : או להגיע להסדר עם התביעה לפיו למשל יתקנו לך את העבירה לעבירה קלה יותר של אי החזקת הגה בשתי ידים (ולשאלתך - כן בצעת את העבירה של אי החזקת הגה בשתי ידיים. אסור לעשן ואסור לאכול ולקרוא עיתון ולהתגלח ולהתאפר בנהיגה...). האפשרות השניה זה ללכת עם האמת שלך עד הסוף. השוטר ידרש להעיד ואתה תחקור אותו. אחר כך אתה תעיד ותובע קשוח יחקור אותך. אם השופט לא יהיה משוכנע מעבר לכל ספק שבצעת את העבירה -הוא יזכה אותך. יש הרבה זיכויים אל תפחד. אם כן תורשע אז יוטל עליך עונש על ידי השופט. לא פחות מהקנס המקורי ואם עברך מכביד זה יכול לכלול גם פסילה בפועל או על תנאי. בהצלחה