כיסא בטיחות

  • כסא לילד בן 4 במונית
    לוקה | 14/02/2010 12:39

    אני נהג מונית וקבלתי דוך עבור ילד בלי כסא בטיחות למרות שידוע לי שאני לא חייב כסא השוטר התעקש ורשם לי דוח לפי איזה תקנה אפשר לערער שאני פטור מכסא לילד (האם גם נכון שנהג מונית מותרלו להסיע עד שני אנשים במושב האחורי ללא חגורה ???) תודה מראש

    • כיסא בטיחות
      מיקו | 14/02/2010 19:29

      מצורף קובץ pdf

      • נהג מונית ראה גם המשך התקנות
        אפיגר | 15/02/2010 06:53

        83ב. (א) לא ינהג אדם ולא יסע ברכב מן הסוגים האמורים בתקנה 364א או בכל רכב שבו מותקנות חגורות בטיחות אלא אם כן הנוהג והנוסעים בו חגורים בחגורת בטיחות או רתומים במושב בטיחות או במושב מגביה כאמור בתקנה 83א, לפי הענין. (ב) הוראות תקנת משנה (א) יחולו על הנוסעים ברכב כמספר החגורות המותקנות בו. (ג) על אף האמור בתקנה זו, מונית ואוטובוס שניתן לגביו רישיון סיור כהגדרתו בתקנה 386, שהותקן בהם במקום הנראה לעין הנוסעים, שלט המציין את חובת הנוסעים לחגור חגורת בטיחות, רשאי הנוהג בהם להסיעם גם אם הם אינם חגורים.

    • נוסעים מאחור במונית, לא חייבים חגורה
      יעקבי | 15/02/2010 06:48

      מדובר בנסיעה עירונית. נהג מונית פטור מחובת חגירת נוסעיו אם הציב שלט מול עיני הנוסעים שבו כתוב שחובה עליהם לחגור חגורת בטיחות. אין חובת כסא בטיחות במונית. להלן התקנות הרלוונטיות: תקנה 83 א (ב) לא יסיע אדם במושב קדמי ברכב מנועי ובמושב אחורי ברכב מנועי ששנת ייצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס שאינו אוטובוס זעיר פרטי, מונית ואופנוע… תקנה 83 ב (ג) על אף האמור בתקנה זו, מונית ואוטובוס שניתן לגביו רישיון סיור כהגדרתו בתקנה 386, שהותקן בהם במקום הנראה לעין הנוסעים, שלט המציין את חובת הנוסעים לחגור חגורת בטיחות, רשאי הנוהג בהם להסיעם גם אם הם אינם חגורים. תקנה 83ג. הוראות תקנה 83ב לא יחולו על – (5) הנוהג במונית בדרך עירונית כשיש בה נוסעים וכן הנוסעים במונית בדרך עירונית במושב האחורי;