האופציות שעומדות בפניך

  • חציית כביש כהולכת רגל ושוטרת שסלפה את שהתרחש
    יפעת | 08/02/2010 15:56

    שלום יש לי שאלה מקווה שזהו המקום לכך לפני כחודש חציתי מעבר חציה- בירוק!, עצרתי באי תנועה (במעבר החציה השני היה אור אדום) ולאחר מכן חציתי שוב בירוק!. מיד עם הגעתי לצד השני עצרה אותי אישה עם מעיל כחול(שהסתברה כשוטרת לאחר ששאלתי אותה מי היא) ודרשה ממני תעודת זהות (לאחר ששאלתי למה היא הסבירה לי שחציתי באדום). מיד אמרתי שלא כך היה אבל היא התעקשה ואמרה שחשבתי שאני חוצה בירוק כי הסתכלתי על הרמזור הלא נכון (שקר גמור כי אני יודעת בודאות שבמעבר חציה השני אני עמדתי כי היה אדום!) היא מלאה את הדוח עם הסיפור המוטעה שלה. מה אני אמורה לעשות היש סיכוי שיבטלו לי את הדוח המרתיח הזה?

    • האופציות שעומדות בפניך
      |עו"ד נ.חקלאי | 08/02/2010 20:41

      כעקרון האפשרות לבטל את הדוח היא למעשה להמירו באזהרה. אזהרה מקבל רק מי שמודה באשמה ושעברו התעבורתי נקי בשנתיים האחרונות. אזהרה תפטור אותך מהצורך לשלם קנס - אך זה יופיע ברישומי המשטרה באופן שבפעם הבאה שתקבלי דוח כבר ידעו זהוזהרת ולא יוותרו לך על הדוח הבא. אם תפני למשטרה ותגידי שהשוטרת משקרת או טועה - הדוח לא יבוטל. הדרך היחידה לזכותך מכל אשמה - כך שלא ישאר שום רישום - זה רק באמצעות בית משפט. עלייך להגיש בקשה להישפט. שלחי בדואר רשום כדי שתהיה לך אסמכתא. תוזמני למשפט השופט ישאל אותך אם את מודה באשמה או לא. אם לא - תוזמני פעם נוספת לדיון ואז תגיע השוטרת - את תחקרי אותה - התביעה תחקור אותך ואז השופט יחליט. אם יהיה לו ספק הוא יזכה אותך - אם הוא ישוכנע לגמרי שהשוטרת צודקת ואת טועה - את תורשעי ותאלצי לשלם את הקנס (שיכול גם קצת לגדול). יש הרבה זיכויים. אל תפחדי ללכת עם האמת שלך. אלא שזו בהחלט טרחה. לשיקולך. בהצלחה

      • לא ברור שכדאי. 100 ש"ח קנס ומילה מול מילה.
        אסף | 13/02/2010 23:55

        אם השוטרת תבוא ותגיד שהיא לא זוכרת כלום מעבר למה שכתוב בדוח, נראה שזה יישרא מילה מול מילה, ולכן תהיה הרשעה, לפי הכלל שכל עבריין תעבורה אשם, אלא אם כן הוכח ההיפך. בנוסף, מדובר ברק 100 ש"ח ללא נקודות. לכן, נראה לי שכדאי לשלם גם אם זה לא כל כך צודק.