צריך שיהיה את שלושת הדברים שציינת

  • תביעה על קנס בחניית כחול-לבן ללא שלט של חנייה בתשל
    בני דנירוב | 07/02/2010 18:36

    שלום רב! אני רוצה לדעת האם חוק עזר על חניה בתשלום מחייב שיהיה : 1 ) סימון כחול-לבן על שפת המדרחה 2) תמרור חניה 3) שלט המתריע על חניה בתשלום בטווח שעות המוגדרות. האם רק לפי סעיף מס' 1 ניתן לתבוע תשלום עבור החנייה? כמו כן אשמח לקבל גם מקור חוקתי שהסתמכתם במתן תשובה תודה!

    • צריך שיהיה את שלושת הדברים שציינת
      מיקו | 07/02/2010 19:07

      מאחר שבתקנות התעבורה ,בחוק, סימון כחול לבן פירושו ,חניה בהתאם להסדר הרשות המקומית ,לכל רשות מקומית יש הסדר משלה,שעות משלה ,מחיר משלה,ויש אפילו רשויות שכחול לבן פירושו חניה חופשית ללא תשלום. אז איך יודעים אם החניה בחינם, או בתשלום? בשביל זה יש תמרורים ושלטים.

    • דו"ח על חניה אסורה
      עו"ד יאיר משיוב | 08/02/2010 01:23

      העובדה שהסימון משתנה בין עיר לעיר אינה מונעת מן הרשויות להמנע מלשלט מקטעים מסויימים, ולאכוף חניה אסורה בהם. עיריית ת"א, למשל, מתמררת רק את המקטעים בהם החניה מותרת לבעלי תו איזורי בשעות מסויימות, תוך שהתמרור מבהיר באילו שעות החניה פתוחה לקהל הרחב בתשלום. בדיוק בצד השני של הרחוב יהיה מקטע כחול-לבן נטול כל שילוט, אשר משמעותו היא שבשעות ה"מותרות", קרי 9:00-17:00, ניתן לחנות רק בתשלום (תו גירוד/סלופארק/איזיפארק/פאנגו), ואילו לאחר השעה 17:00 ניתן לחנות בחינם עד 9:00 למחרת בבוקר. הבעיה אכן קיימת, לפיה, לא תל אביביים (ואף תל אביביים רבים) אינם בקיאים בחוקים אלו, ולכן נקנסים לרוב.

      • לעניות דעתי ,כל מה שאתה אומר נכון ,אבל ,,,
        מיקו | 08/02/2010 09:12

        כל סימון כחול לבן ,חייב להיות מגובה בתמרור ובשילוט , זה שכדי להבין למי ,ומתי מותר לחנות צריך כושר הבנה מעולה,שהו אחר ,,,,