אי מסירת פרטים

  • פגיעה ברכב חונה
    אביעד | 07/02/2010 14:28

    שלום פגעתי ברכב חונה, כאשר נכנסתי לחניה. מהירותי הייתה אפסית. לא היה ברור לי אם ה"נגיעה" שלי גרמה לנזק (היו באיזור הפגיעה המשוער ברכב השני- 2 פגיעות), אך למען הסר ספק השארתי פתק בו כתבתי שפגעתי ברכב אך איני יודע אם גרמתי נזק, נא ליצור קשר, שם ומס' טלפון. למחרת מתקשרת אלי גברת, היא כבר נמצאת במוסך רשמי של פיג'ו, ורוצים 900 ש"ח על 2 שריטות של 3 ס"מ, ועוד עיקום קל בפח (שתי הפגיעות הנ"ל), ודרשה את הפרטים של הביטוח. אמרתי לה שאני לא חושב שגרמתי את כל הנזק (לא ייתכן 2 פגיעות), ושבכל מקרה נהגתי ביושרה, השארתי פרטים (מה שהרוב לדעתי לא היו עושים...), אני לא רוצה לערב את הביטוח, ושאני מצפה שהיא תנהג עמי באותה יושרה, ותיגש למוסך שלוקח מחיר סביר (2 מוסכניקים שהראיתי להם את תמונות הפגיעה אמרו שלא היו לוקחים יותר מ500 ש"ח על 2 הפגיעות). אמרתי לה שלמרות שאני אפילו לא בטוח שנגרם נזק, אני מוכן לשלם על הכל, רק במוסך אחר- שלוקח מחיר סביר. לא מוכן לפרנס את פיג'ו. ידוע לי שבעל הרכב יכול לבחור היכן לתקן, אך שוב, במקרה זה לא בטוח שאני גרמתי בכלל נזק. מסרתי לה בכל מקרה מס' תעודת זהות, לאחר שהתעקשה שאמסור לה פרטים. 1. האם אני חייב למסור לה את פרטי הרכב שלי (מפחד שאיכשהו תפעיל את הביטוח)? 2.  האם הפתק שהשארתי ("לא בטוח אם גרמתי נזק") נחשב הודאה? 3.  האם היא יכולה להגיש תלונה במשטרה? האם למשטרה יש בכלל עניין בדבר כזה? נזק רכוש, וגם זה לא בטוח. 4. האם במקרה הנ"ל נהגתי בצורה חוקית? (הרי אני לא בטוח לגבי הפגיעה, ובסופו של דבר באתי לקראתה, והיא יוצאת קצת מנוולת בהתעקשותה על מוסך יקר, ולחייב אותי על 2 הפגיעות, שבטוח אחת מהן לפחות כבר היתה קיימת)   תודה רבה לכל מי שקרא עד כה ותודה מראש לכל מי שיעזור

    • אי מסירת פרטים
      |עו"ד א.שור | 08/02/2010 00:59

      אתה חייב על פי חוק למסור לה את כל הפרטים, אם לא תעשה כן והיא תיגש למשטרה ותואשם בגרימת תאונת נזק בלבד ובאי מסירת פרטים, עבירה לא סימפטית. הפעלת ביטוח היא בשליטתך, אתה יכול להודיע לביטוח שאתה לא מעוניין להפעיל ביטוח ואז הויכוח ישאר בינך לבינה, לדעתי אם ההפרש בינך לבינה הנו 400 שקל תתפשר איתה באמצע ותסגור עניין כי אם תגרר לתביעות קטנות הזמן ועגמת הנפש שלך יעלו בעשרות מונים על 400 שקל. בהצלחה

      • תודה לך  לת
        אביעד | 08/02/2010 19:20