להישפט? לא בכל מחיר

  • ערעור על קנס משטרה
    איילת | 07/02/2010 09:58

    שם השולח: טלפון: אזור מגורים:מרכז כותרת:ערעור על קנס משטרה תוכן הפניה:שלום, לפני כשבועיים עצר אותי שוטר מתנדב בצומת הרחובות דרך מנחם בגין - פרשת דרכים בת"א לכיוון הפנייה ימינה למחלף הרכבת, בטענה לאי ציות לתמרור ד-14. אני חולקת על השיפוט של השוטר וטוענת שהשתלבתי ימינה לפני קו ההפרדה, עוד כשהקו היה מקווקו וגם יש לי עד - בחור שעקף אותי והשתלב לפני וגם אותו עצר השוטר. 1. במידה ואגיש בקשה להישפט, האם העובדה שיש באמתחתי עבירה על תנאי של שימוש בסלולרי תשמש נגדי במקרה של העבירה הנוכחית? 2. האם העובדה שהשתלבתי ימינה מנתיב תחבורה ציבורית - מהווה עבירה כשלעצמה? כך שבבואי לטעון לזכאות בעבירה על ד-14 - יטען השופט שבכל מקרה יש כאן עבירת תנועה? 3. האם אולי עדיף לי לבקש ביטול הקנס או להמיר באזהרה? אודה מאוד לתשובותיכם. בתודה ובברכה, איילת

    • להישפט? לא בכל מחיר
      |עו"ד א.שור | 08/02/2010 01:05

      ראשית מדובר בעבירה קלה שאין בגינה חיוב בנקודות רישוי. שנית עדיף לנסות המרה באזהרה. שלישית שופט רשאי להרשיע בעבירה אחרת בתנאי שניתנה אפשרות סבירה לנאשם להתגונן. בהצלחה.

      • תודה רבה  לת
        איילת | 08/02/2010 09:28

      • המרה לאזהרה - דחוף!
        איילת | 11/02/2010 11:51

        שאלה נוספת: רשמת שעדיף לנסות המרה לאזהרה. האם העובדה שיש לי כבר אזהרה בעבירה אחרת (סלולרי) תאפשר בכלל המרת העבירה לאזהרה. אודה מאוד לתשובתכם. איילת