חניה אסורה לסירוגין- תשובה

  • עבירה סדורי11 סעיף 12
    דרור | 07/02/2010 08:57

    במקום מוצב תמרור המאשר חניה לרכב מתחת ל 4 טון ומתחת לזה מופיע בשלט קטן יחסית שבשעות מסויימות אין להחנות ושהמקום מיועד להעלאת ילדים מבית הספר. אין צבע המזהיר על השוליים,ולמען ההגינות אני גר בשכונה מעבר הכביש כבר 5 שנים ועד לרגע זה לא ראיתי את השילוט הקטן... לדעתי אף אחד לא מבחין בו. כמו כן הדו"ח התקבל ביום ו' ועל השילוט מופיע שהמקום מיועד להעלאת נוסעים בימי חול בלבד..האם יום שישי נחשב ליום חול????? אודה על תגובתכם

    • חניה אסורה לסירוגין- תשובה
      עו"ד יאיר מושיוב | 07/02/2010 09:12

      העובדה שהשלט "קטן יחסית" איננה רלוונטית במקרה שלך, היות ואת התמרור הגדול שמעליו (איסור מעל 4 טון) כן ראית. פירוש הדבר הוא שטענת "השלט מוסתר ע"י שיחים" או טענה דומה לא יישמעו. כמו כן, לידיעתך גם לעתיד, וגם ביישובים אחרים - "יום חול" כולל גם את יום שישי עד לשעה 13:00, לפחות לעניינו חניה וסימונה. לטענתך כלפי צבע השוליים- שוליים בכביש לא צריכים/יכולים להיצמבע בצבע שונה. המדרכה, לעומת זאת, במקטע עליו אתה מדבר, אמורה להיות צבועה באדום-אפור או אדום לבן או אדום צהוב (שזה הכי פחות סביר). אם הסימון הוא אחר, נסה לכתוב מכתב לעירייה הרלוונטית, בה אתה מסביר את שורש בעייתך, מציין, כי אתה חי באיזור כבר שנים, וזו הפעם הראשונה שטעית כך (בתקווה וזהו אכן הדו"ח הראשון), ושיתחשבו בך באופן חד פעמי ולפנים משורת הדין. בהצלחה

      • לעו"ד יאיר מושיוב-מודה לך על התגובה  לת
        דרור | 07/02/2010 09:20

    • אם מדובר היה בשעות אחרי הצהריים, למרות ש
      מיקו | 07/02/2010 14:40

      יום שישי הוא יום חול , היה ניתן לשאול את השאלה ,,, ( למרות שכביכול השאלה "מוזרה ") אבל כנראה שהחניה היתה בשעות הצהריים ,בשעה שהילדים יוצאים מבית הספר , והשאלה באיזה שעות כתוב האיסור בשלט?,ובאיזה שעה חנית ?