מהירות

  • מהירות מהירות מהירות
    אייל | 15/01/2010 01:49

    נתפסתי על מהירות בכביש אזור, המהירות המותרת שמה היא 70 לדברי השוטר בעוד שהממל"ז ציין 120 קמ"ש. 50 קמ"ש יותר. אני מוזמן לשימוע משפטי + קיבלתי טופס התייצבות למשפט בפני השוטר טענתי שנהגתי סביב איזור ה- 110 קמ"ש ושלא הבחנתי בשלט המורה מהירות מקסימלית 70 קמ"ש וחשבתי לכן שניתן לנסוע בכביש 100 קמ"ש * כל מי שמכיר את הכביש הזה יודע שכמעט אין אף אחד שנוסע שמה 70 קמ"ש לדעתי אפילו המשטרה לא :) הרקע שלי : גיל 25 ללא שום עבירות תנועה ורישיון 6 שנים רציתי לדעת מספר דברים: 1. האם לאור העובדות שציינתי, ישללו לי בשימוע עם הקצין את הרישיון ל- 30 יום ? 2. לאור מה שציינתי מה יהיה הערכה של הגזר דין שלי במשפט ? האם אוכל לצאת לא שלילת רישיון ?

    • מהירות
      |עו"ד נ.חקלאי | 15/01/2010 12:56

      אתה בהחלט צפוי לשלילה. סביר ביותר שהקצין ישלול לך ל - 30 יום. סיכוי סביר שבגר הדין תקבל שלילה נוספת. תלוי מי השופט מי התובע איך העבר שלך וטיב הראיות נגדך. בנוסף במשפט עצמו תקבל פסילה מותנית וקנס בסביבות 800-1000 ש"ח. אם לא הבחנת בשלט המתיר 70 קמ"ש - אז היית אמור לנסוע 50 ולא 100 כי זו דרך עירונית - כך שזו ממש לא טענת הגנה. לדיון בפני הקצין תגייס את כל הנסיבות האישיות שאתה חושב שיגרמו לו להתחשב בך. בהצלחה. אגב אם הוא שולל אותך - אתה תמיד יכול אחר כך להגיש ערר על ההחלטה לבית משפט.

      • [עידכון] מהירות מהירות מהירות
        אייל | 22/01/2010 19:04

        השבוע היה לי שימוע אצל קצין משטרה והינה העידכון: הגעתי לשימוע בתחנת המשטרה הקצין שאל אותי כמה זמן יש לך רישיון והאם יש לך עבירות תנועה כלשהן ? לאחר שהשבתי לו שיש לי רישיון כ- 6 שנים וללא שום עבירה תנועה כלל, ניתנה לי האפשרות להביא את דבריי. בדבריי נאמרו שאני מודה על עבירת התנועה ואין כאן ניסיון לספר סיפורים ולהמציא תירוצים וכן באתי לתת את הדין. (סוג של פוליטיקה כזאת להיות גבר ולהודות בטעות) כמו כן ציינתי שחשבתי שאני בדרך מהירה איזור של 100 קמ", דקה מהיציאה ש איזור איילון וכן לא ראיתי את התמרור המציין מהירות מותרת 70 קמ"ש. ציינתי בפניו שגם לא נהגתי במהירות של 120 אלה 110 קמ"ש בלד. הרישון שלי הוחזר לי ולא קיבלתי שלילה מנהלתית. עודד חודשיים ייערך לי משפט, נקווה ששם גם נצא בטוב.... מספר שאלות: 1. כמה זמן לפני אוכל לשוחח עם התובע המשטרתי ולהגיע לעסקת טיעון איתו ? 2. איך מתבצעת העסקת טיעון ? איפה ? ומתי ? 3. לאור המקרה הנ"ל (הנמצא למטה), מה הסבירות שאוכל לצאת ללא שלילה ועל תנאי ? 4. מניסיון של אנשים מה ידרוש התובע המשטרתי על העבירה שלי (איזה עונש?) ואיך ניתן למזער זאת ? 5. האם כדאי לכתוב מכתב לתובע המשטרתי או לשופט ? סעו בזהירות :)