בהנחה, שהסיפור כמו שסיפרת

  • זימון למשפט בגין עבירת מהירות
    אמיר | 12/01/2010 11:41

    נסעתי בכביש החוף בשעת בוקר מוקדמת 6:20,אני מעריך שלא עברתי את ה 90,חלפתי מעל פני ניידת משטרה שחונה בדרך עפר צדדית שמתחברת לכביש המהיר,כשאני נוהג בנתיב השמאלי ביותר בכביש,ובמהירות שלא עולה על 90 לדעתי,את השוטר אגב ראיתי איזה 200 מטר לפני שעברתי אותו,אחרי כמה דקות,בין 4-5,אני שומע סירנה ורואה ניידת מאחורי שקוראת לי לעצור בצד,ראוי לציין כאן שלקח לניידת כמה ק"מ עד שהגיעה אלי,לפחות 5ק"מ,עצרתי בצד,בא השוטר בדק רשיונות וביטוח,ואז טען בפניי שנסעתי במהירות של 131 קמ"ש(אחרי שהוריד 5 קמ"ש),כמובן שהכחשתי,השוטר שלל לי את הרשיון במקום,ורשם לי זימון לבית המשפט ושימוע אצל קצין משטרה לאותו יום,ואחרי שעה בערך ממועד "התפיסה"(טעות ראשונה,שכן טכנית זה בלתי אפשרי,מה שגם לפי הידוע לי נותנים זימון לשימוע יום למחרת,)בנוסף הוא מראה לי את המרחק בממל"ז ומצביע על זה כמהירות,את המהירות הוא לא הציג בפני,גם לא ביקשתי,הייתי קצת בהלם מכל העניין. קצת רקע על עברי התעבורתי,אני נוהג כבר 11 שנים,סך הכל 2 הרשעות כשהאחרונה בהן הייתה ב 2/2004. הטיעונים שלי כלפי ה"עבירה" הם: 1.הכביש היה די עמוס בשעה של התפיסה,אבל התנועה הייתה זורמת,אני נסעתי בנתיב הכי שמאלי בגלל ששני הנתיבים הימניים היו עמוסים במשאיות,איך השוטר הצליח לצלם אותי ממרחק של 141מ' מבין כל הרכבים והמשאיות שמילאו את הכביש באותה עת?ובמיוחד שני הנתיבים שמימיני עמוסים לגמרי? 2.השוטר היה לבד,הוא היה צריך גם להחזיק את המצלמה,לתפעל אותה,אחר כך לשים אותה ברכב,להדליק את הרכב,להסתכל ארוכות לצד השמאלי,כדי שיוכל להשתלב,להגיע אלי,ולעצור אותי,וכשאני מדבר על ארוכות,אז מדובר בלפחות 2-3 דקות,שכן הכביש היה די עמוס,מה שגם מדובר בכביש מהיר,וקשה מאוד להשתלב מדרך צדדית,בזמן הזה הוא כבר איבד את קשר העין איתי לחלוטין,והוא עצר אותי רק אחרי 4-5 דקות,במרחק של 5-6 ק"מ ממקום הצילום. 3.הוא לא הציג בפני את המהירות,בנוסך לטעויות שהוא עשה עם תאריך ושעת הזימון לשימוע,וגם הצגת המרחק בממל"ז כמהירות,מה שמעיד על חוסר ריכוז,דבר שיכול לפגוע באמינות התוצאה,שכן בן אדם לא מרוכז לא יכול לתפעל מכשיר כמו הממל"ז שמצריך מיומנות,ריכוז רב ועירנות כדי לקבל תוצאה אמינה. והשאלה שלי היא כך: אחרי כל הנסיבות,העובדות,והטיעונים שהצגתי,מה צפוי לי בבית המשפט?איזה גזר דין אני אמור לקבל? האם כדאי לי ליצג את עצמי או שעדיף לשכור עו"ד? האם עו"ד הוא ערובה לתוצאה יותר טובה?או שחבל על הכסף ובסופו של דבר,אני זה שהייתי שם,ויודע יותר טוב ממנו? אני די לחוץ ולא יודע איך לנהוג,בחיים לא הייתי בבית משפט,ולא יודע מה יותר טוב,ללכת בעצמי או לשכור עו"ד? מה הסיכוי שלי לקבל זיכוי?

    • בהנחה, שהסיפור כמו שסיפרת
      מיקו | 12/01/2010 17:51

      מומלץ להעזר בעו"ד ,ורצוי מומחה בדחום.

      • מהירות
        |עו"ד נ.חקלאי | 12/01/2010 18:39

        אמיר שלום לא ציינת מה המהירות המותרת במקום? בהנחה ש- 90 ובהנחה שהעבר שלך כמו שאתה מציין - אני ממליצה לך להגיש בקשה כבר עכשיו לבית המשפט שיקצר לך את הפסילה המנהלית. אולי תגיע כבר בשלב זה להסדר עם התביעה לסיים את התיק בפסילה של פחות מ - 30 יום) וכן פע"ת וקנס. אם המהירות המותרת היא 80 - הסיכוי שיחזירו לך את הרשיון הוא קטן. אבל אני מאמינה שלא תקבל פסילה נוספת בשלב העונש. אין שום מניעה להזמין אותך לשימוע תוך שעה. מותר לעשות לך שימוע במקום - אם היה שם קצין מוסמך. אגב אם זה היה לחוץ לך היית יכול לבקש שידחה לך בכמה שעות. ניסית? לעניין המכוניות האחרות. אין מניעה לקלוט אותך גם אם היו מכוניות אחרות מאחורי או בנתיב אחר. ובלבד שלא הפריעו לשוטר לדעת בוודאות שהוא קלט אותך. כאן נבדקת המיומנות שלו. אגב המהירות והמרחק זו תצוגה מתחלפת יוכל להיות שהראה לך את שתי התצוגות בזו אחר זו ופשוט לא שמת לב? בכל אופן זו לא עילה לזיכוי. בהצלחה

        • המשך
          אמיר | 12/01/2010 23:18

          שלום וברכה ותודה על התשובה המהירה המקרה התרחש בכביש החוף,המהירות המותרת 90. המקרה עצמו התרחש לפני כמה חודשים,את הרשיון שלי קיבלתי יום למחרת בשימוע אצל הקצין מבלי שאצטרך להסביר יותר מדי פרטים,הוא פשוט ראה שאין לי שום עבירה משום סוג מזה 6 שנים,ולכן החליט להחזיר לי את הרשיון במקום. הטענות העיקריות שלי לזיכוי,הן אי שמירה על קשר עין בוודאות,שכן השוטר עצר אותי אחרי כמה ק"מ ממקום הצילום(פירוט בסעיף 2 של ההודעה הקודמת),וגם צילום בכביש החוף(כביש עמוס עם 3 נתיבים לכל כיוון,כשאני בנתיב הכי שמאלי ומוקף רכבים מכל עבר)כשטכנית ובאותו עומס שהיה זה בלתי אפשרי,אי אפשר לפגוע ברכב שנמצא בנתיב השמאלי כשבינו לבין אותו שוטר עם הממל"ז מפרידות שתי שורות של רכבים,זה היה בשעת בוקר מוקדמת והכביש היה עמוס עד אפס מקום. אבל מה עם השאלות שמלחיצות אותי באמת?? מה מצפה לי בבית המשפט?איזה גזר דין צפוי לי בהתחשב בנסיבות ובעובדות שציינתי? והכי חשוב האם כדאי לי לייצג את עצמי בעצמי בבית המשפט?או שכדאי שאשכור עו"ד? האם יש אפשרות לזיכוי? המשפט אגב יתקיים בשבוע הבא,ואני עדיין מתלבט אם לשכור עו"ד,או ללכת לבד?

          • העונש
            |עו"ד נ.חקלאי | 13/01/2010 16:42

            להערכתי אתה יכול לנסות לדבר עם התביעהעל הסדר של קנס בלבד או פסילה מותנית וקנס. נסה לסגור הסדרביוםהדיון ואז לא תהיה במתח מה יטיל עליך בית המשפט. 131 במקום 90 סביר עם עבר נקי סביר שלא תקבל שלילה. זיכוי תלוי בראיות. מבלי לראות את תיק התביעה לא ניתן לחוות דעה. בהצלחה

            • עוד כמה פרטים
              אמיר | 13/01/2010 23:17

              נראה לי שאני בהחלט,אנסה ללכת על עיסקת טיעון של קנס בלבד. שלילה מותנית וקנס לא יודע אם זה כדאי,כי זה די מסכן לי את הרשיון(לאור ההתנהלות של המשטרה בארץ),ולא הייתי רוצה להמר עליו. בקשר לעסקת טיעון,איך אני אעשה את זה?הם יפנו אלי?אני אפנה אליהם? מה הולך לקרות בדיון הראשון?לפי מה שזכור לי שקראתי מתישהו שבדיון הראשון פשוט מקריאים את סעיפי האישום,ושואלים אם אני מודה או לא,וכאן זה מסתיים,האם זה אכן כך? האם אני יכול במידה ולא הצלחתי לסגור עסקת טיעון לשכור עורך דין שייצג אותי לדיון הבא,או שאני צריך להחליט אם אני מייצג את עצמי או שולח עו"ד כבר עכשיו?

              • בנאדם תירגע..וברוך בואך לארץ נהדרת...
                יואל | 14/01/2010 20:34

                1.אתה אמור להופיע לדיון בשעה שנקבע לך 2.אתה ועוד רבים מוזמנים לאותה השעה 3.בזמן ההמתנה באולם בית המשפט,יופיע התובע המשטרתי,וינסה להגיע להסדר עם כל הממתינים לשופט 4.אלה שלא הגיעו להסדר,ישפטו ע" שופט,לאחר שהתובע יסיים עם אלה שהסכימו להסדר. 5.אף אחד שם לא מוצא להורג..והראיה לכך מופיעה יום יום על כבישי הארץ,כך שאתה יכל להיות רגוע..

                • בבקשה רק תגובה מקצועית ואמיתית!
                  אמיר | 19/01/2010 21:19

                  היום הגעתי לבית המשפט,אף תובע לא הופיע ולא הציע לי שום הסדר,השופטת ישר ניגשה לעניין ושאלה אם אני מודה בעבירה המיוחסת,בלי להסביר בכלל במה אני מואשם ובאיזה עבירה מדובר,ואז נאלצתי לדחות את הדיון,כי כל המטרה שלי בלהגיע לבית משפט הייתה בלשמוע איזה הצעה יש לתביעה להציע לי,ובמידה והיה משהו מעניין הייתי עוסה הסדר טיעון וגומר את הסיפור. אני מאוד מעוניין לעשות הסדר כזה,כי אין לי יותר מדי כסף לעו"ד שגם הוא יגיע להסדר כזה בסופו של דבר,אז אני מבקש הסבר מקצועי,איך אני עושה הסדר טיעון האם אני צריך לפנות לתביעה בעצמי לפני הדיון הבא ולנסות לסגור עסקה,או שאני צריך לחכות לדיון ולהגיד בדיון שאני כופר באשמה ואז לפנות לתביעה או מה בדיוק?? אשמח לתשובה ברורה,מפורטת ושלמה,כי הנושא רגיש,ואני די בור בתחום,וכל תשובה לא מקצועית או לוקה בחסר יכולה להסב לי נזק. תודה מראש.