אין קשר בין הופעת השוטר לרישום הדו"ח

  • דו"ח על חגורה
    עדן | 09/01/2010 23:23

    היי לפני כמה ימים אני והחבר שלי נסענו בתוך העיר ללא חגורה(יצאנו מאיזה מקום הספקנו לנסוע משהו כמו 2 דקות ללא חגורה בדרך כלל אנחנו שמים תמיד)החבר שלי נהג ברכב.עצר אותנו שוטר שהיה ללא כובע..את הדו"ח הוא רשם עלי בהתחלה נתן לי 2 נקודות ו250 שקל (דו"ח ראשון שלי יש לי רשיון בערך 4 שנים והוא לא היה מוכן לתת אזהרה) הוא איפשר לרשום את הדוח רק על אחד מאיתנו אז אני לקחתי עליי כי לחבר שלי יש כבר מספר דוחות לא קטן...לקחנו את הדוח הזה וכנראה שקצת עיצבנו אותו שאמרנו לו שהוא לא מדוגם אז הוא החליט לרשום לנו עוד דוח הפעם על החבר שלי הוא נתן לו 6 נקודות ו250 שקל.. עכשיו אני מבינה שבהתחלה הוא יצא איתנו דווקא ממש בסדר שהוא הסכים לרשום רק דוח אחד ולתת לנו את האפשרות לבחור על מי מאיתנו אבל האם זה בסדר לנהוג ככה?רק מכוון ש"עיצבנו" אותו הוא החליט לרשום עוד דוח?להחליט לנהוג לפי החשק שלו?האם יש אפשרות לערר על כך?האם שוטר שאינו מדוגם יכול לתת דו"ח? תודה

    • אין קשר בין הופעת השוטר לרישום הדו"ח
      אורן המקורי | 10/01/2010 08:48

      זה לא מוריד מחוקיות הדו"ח.

      • שיקול דעת לרשום דוח
        |עו"ד נ.חקלאי | 10/01/2010 20:22

        כעקרון שוטר לא אמור להתעלם מעבירה אם הוא רואה כזו. לפעמים הם מוותרים. לפעמים הם רושמים את העבירה היותר חמורה מתוך רשימה של עבירות שבוצעו. לפעמים - על פי הנוהל הם מסתפקים באזהרה. אם ביצעתם את הדוח זכותו של שוטר - למעשה חובתו - לרשום את הדוח. גם אם לא לבוש מדים. פעם הבאה תנסו להיות קצת יותר אדיבים - אולי זה ישתלם.....