פניה ימינה

  • שאלה בנושא דו"ח תנועה
    נתנאל | 09/01/2010 18:30

    שלום, לפני כמה זמן קיבלתי דו"ח תנועה על זה שנכנסתי לנתיב לפני שהשלמתי כניסה מלאה לנתיב האצה. האמת היא שאין אפשרות שלא להכנס לנתיב ההאצה (ובחוק מוגדר שצריך להכנס לנתיב ההאצה ואין הגדרה איזה מרחק על הנהג לנסוע בו). הדו"ח כשלעצמו הוא לא מובן בכלל, הכתב יד של השוטר לא ברור בכלל. למעט שני דברים שהצלחתי להבין: 1. את המילים "תקנה 42" בחלק של על איזה סעיף בחוק עברתי. אגב, חיפשתי מזה בדיוק תקנה 42 ולא מצאתי, מישהו יודע מזה אומר? 2 הוא רשם לי בתגובת הנהג "לא שמתי לב" למרות שלא אמרתי את זה כלל וכלל. מה עושים? חשבתי לבקש לבטל את הדו"ח ואם זה לא ילך אז להשפט. ראיתי 2 פסיקות שבהן השופט ביטל את הדו"ח כי הדו"ח לא היה קריא ובכך לא אפשר לנאשם להתגונן... תודה רבה!

    • פניה ימינה
      |עו"ד נ.חקלאי | 09/01/2010 18:48

      תקנה 42 מחייבמ פניה ימינה צמוד לימין. אין כל חובה בחוק לנסוע בנתיב ההאצה עד תומו. אם עברת מהן מדי לנתיב שמאלי והפרעת לרכבים שנסעו בו זו עבירה אחרת של סטיה מנתיב ולא של פניה ימינה. אגב - במקום בו פנית ימינה היה אי תונעה בנוי לפני הפניה ימינה - כי אם כן אז על פי הפסיקה בכלל לא ניתן לבצע את העבירה המיוחסת לך. אני ממליצה לפנות תוך 30 יום לבקש ביטול הדוח ואם יסרבו תבקש להישפט . בהצלחה

      • תודה רבה
        נתנאל | 09/01/2010 18:58

        תודה על התשובה קודם כל! בצומת לא היו מכוניות שהפרעתי להם ובתחילת ההשתלבות יש קו הפרדה שאינו בנוי (שלא נסעתי עליו כמובן). מה בדבר הדברים שיוחסו לי למרות שלא אמרתי אותם? תודה!

        • תגיש בקשה
          |עו"ד נ.חקלאי | 10/01/2010 20:17

          תגיש בקשה לביטול הדוח. תוך 30 יום אם יסרבו - תגיש בקשה להישפט. תוך 90 יום אל תאחר את המועדים במעמד הדיון תפגוש את התביעה - שאלו עורכי דין ששוקלים שיקולי ראיות - מעבר לשיקולים הטכניים של עבר נקי וכו'. סביר שהם יסגרו לך הדוח אם זה אכן מצודק בנסיבות. זה בהחלט אסור לרשום מפיך דברים שא נאמרו על ידך. לא תקין.